Je blbé mít v odsvěceném kostele krátké svatební šaty?

Profilova fotka
Je blbé mít do odsvěceného kostelíka uprostřed louky šaty do půlky lýtek s odhalenými rameny?
Odpovědět
Já myslím, že je to v pohodě. :-)
Odpovědět
pro všechny neznalé? něco jako odsvěcený kostel neexistuje, neexistuje církevní formulář pro obřad odsvěcení
Odpovědět
Profilova fotka
@simonar13 myslim ze i do neodsvedceneho kostela je to v pohode. Copak bible rika jak dlouha ma byt sukne na svatbu? Mimochodem kroje jsou nad kolena a taky se v nich nektere vdavaly :-)
Odpovědět
@majanax To je pravda, ale pokud si to dobře pamatuju, tak někdy kostel může o svěcení přijít - když se v něm stane nějaký závažný zločin, nebo pokud jde o zříceninu kostela. Jinak se termín "odsvěcený" používá pokud jde o kostel, v kterém už neprobíhají bohoslužby a neslouží původnímu účelu. V tomhle případě bych to viděla tak, že pokud jde o obřad civilní, pak bych odhalená ramena a krátké šaty neřešila, pokud je obřad církevní, myslím, že ramena by měla být zahalená (ale dnes se to asi taky moc neřeší, nevím, nemám zkušenosti)
Odpovědět
Profilova fotka
Měla jsem odhalená ramena i krátké šaty v normálně fungujícím kostele ;-) . To že do kostela se krátké šaty nehodí si vždy myslí jen ti, co v kostele nikdy předtím nebyli (max. někde na prohlídce v Itálii). Trošku by mě zajímalo, co Vás (nevěřící nebo nepraktikující) vede ke svatbě v kostele? Nemyslím to špatně - já jsem naopak chtěla svatbu na louce, ale církevní obřad na louce bohužel nelze. 8-(
Odpovědět
@lynxlynxx jsem praktikující věřící, ale i mně přijde nevhodné mít odhalená ramena v kostele . Krátká sukně k lýtkům je podle mně ok. Toto ovšem neplatí pro kostel který už církvi neslouží, tam lze všechno.
Odpovědět
Profilova fotka
@simonar13 som praktizujúca veriaca, nešla by som takto na nedeľnú bohoslužbu, ale na sobáš plánujem taktiež odhalené ramená a nemyslím, že by ma p. farár hnal od oltára ;-) myslím, že pri takejto príležitosti je to v poriadku :) wiki a odsvěcení: http://cs.wikipedia.org/wiki/Odsv%C4%...
Odpovědět
Když je to odsvěcený kostel, tak to bude nejspíš úřední svatba a pak bych to určitě neřešila a vzala si je :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?