Jaké svatební šaty na postavu 163cm, s širokými boky?

Milé dámy, konečně začínám s plánováním svatby, zatím si tedy s přítelem jen vše promýšlíme. Bohužel jsem nikdy neměla moc vkus, cit pro barevné ladění apod. a osobně se nejlíp cítím ve sportovním a s pohorkami. Potřebovala bych poradit, jaký typ svatebních šatů by byl alespoň trochu slušivý na mojí postavu - široké boky a výška jen 163 cm. Samozřejmě se snažím a budu snažit něco shodit, ale po zkušenostech vím, že tyhle tvary mi drží, maximálně se zpevním a shodím v horní polovině těla. Mně by se nejvíce líbily šaty v antickém stylu (v těch bych asi byla jako těhotný soudek :-)), nebo šaty zcela jednoduché s dlouhými rukávy bez široké sukně (jako za první republiky) - jenže na ty je právě potřeba vysoká postava bez faldů... Hlavně nechci být moc nápadná:-))) Před lety jsem na maturitním plesu měla dlouhé medově zlaté šaty na tělo, prodavačka v butiku byla nadšena, že vypadám jako Botticelliho Venuše (těch špíčků jsem tehdy tolik neměla), jenže pak jsem byla z reakcí některých lidí zklamaná - nerada bych takhle vzpomínala i na svou svatbu. Děkuju za jakoukoliv radu.
Odpovědět
Profilova fotka
já bych vzala sukni střiženou do áčka..zase ne nějakou obří s milionem obručí, jakou ti nacpou v leckterém salonu....spíš jemné áčko. Dala byhc si pozor na živůtek.....aby byl opravdu kvalitní, zpevněný...pokud korzet, tak kvalitní kostice, ne ty, co se ti zalomí pod prsy a udělají šílené varhánky. Prostě bych torchu zainvestovala do kvalitnějších šatů, které podrží, co mají. A určitě vzít i dobrou podprsneku...nech si poradit velikost a pořádně se přeměř, než si nějakou koupíš...abys měla opravdu dobrý a pevný obvod (většina holek nosí mnohem větší obvody než by měla mít) Dvacátá léta si myslím, že jsou ideální spíše pro vysokou vychrtlou holku, k tobě bych viděla spíš čtyřicítky nebo padesátky :-)
Odpovědět
Možná bude nejlepší si v salonech vyzkoušet různé typy šatů a pak z nich vybereš ty nej. :-)
Odpovědět
Jé, děkuju mockrát za tak obsáhlou radu :-)
Odpovědět
@radkaja Toho se už děsím dopředu - vršek bude odstávat a spodek bude těsný... Ale je mi jasný, že to budu muset absolvovat. Hlavně si budu muset pořídit "asistentku", protože se obávám, že prostě nepoznám, co mi sluší a co ne...
Odpovědět
@bubu85 Taky se snaž si ty šaty na sobě nafotit , pak se ti doma bude lépe rozhodovat. Určitě si nezamlouvej šaty hned na místě, raději si to doma v klidu promysli.
Odpovědět
Vůbec ničeho bych se nebála. Mám známou, co má obdobou postavu a jen ti řeknu, že má tak dvakrát širší boky než ty. A jaká byla nevěsta. Jak lusk! Nahoře ti nikdy nic odstávat nebude, protože v kvalitním salónu ti šaty upraví na míru. Sukni bych volila právě že větší, klidně klasicky šlehačkovitého typu, protože ta zakryje širší boky - to je ozkoušená záležitost. Že jsi nižší? 163 cm není žádná katastrofa. 7 cm podpatek a už jsi na 170 cm, což je skoro moje výška - podotýkám, že jsem vždycky byla jedna z nejvyšších holek v jakékoliv třídě. Vůbec se neboj ze sebe udělat princeznu, vdáváš se jen jednou. Když si vezmeš korzetové šaty s kvalitním korzetem, tak po stáhnutí korzetu tak jak má být ti hodně ubyde obvod pasu. Dobrá podprsenka či kvalitní korzet ti i podrží prsa!!! Antiku bych nevolila, ta je pro dost vysoké holky s naprosto dokonalou postavou typu 90/60/90. Volila bych něco takového: http://www.google.cz/imgres?q=svatebn... http://www.google.cz/imgres?q=Svatebn... http://www.google.cz/imgres?q=Svatebn...
Odpovědět
Jednoznačně střih A, tak jak to tu bylo už popsané
Odpovědět
Určitě si pořiď šaty Áčkového stylu buď s korzetem, nebo ramínky za krk, když budou mít nějakou malou obruč, tlusté nohy ti krásné schovají, pokud nechceš být moc nápadná tak zvol jen nějaké lehounké zdobení, žádnou šlehačku a podobně bych nevolila, ale úplně nejlépe se skoč s nějakou kámoškou do salonu a vyzkoušej takové šatky co ti doporučí, potom sem v nich hoď fotky a my už ti tu pomůžeme vybrat :-) jinak máme svatbu taky v květnu :-)
Odpovědět
Tolik příspěvků! Moc děkuju všem za pomoc - asi sem budu chodit častěji :-) Každopádně svatba se v květnu asi nestíhá, v létě má přítel alergii a v září slaví táta 60, takže myslím, že mám ještě docela čas na sobě trošku zapracovat. Tvary asi zůstanou, ale třeba se podaří zredukovat špíčky. S přítelem jsme papací typy a i když aspoň trochu sportujeme a pořád výletujeme, tak z původních 60 kg na začátku vztahu se to za 5 a půl roku vyšplhalo na 67/68 kg :-( Šli jsme do sebe a ne kvůli svatbě, ale hlavně kvůli zdraví se sebou začínáme něco dělat. Ještě jednou vám děkuju - už vím, s jakou představou budu moct nakráčet do salonu (hlavně nezapomenout foťák 8-) )
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky ja jsem taky prcek krasnych 160 :-D a rozhodne my nechybi zenske tvary...Ale saty to vsechno schovali.Muzes kouknout do alba.Rozhodne bych rekla nic na telo ale pekne tvarovane smerem dolu rozsirene saty budou fajn.A zalezi v cem se pak budes citit jestli korzet s vetsi sukni,nebo jen nejake vintage s rukavky...Urcite hodne fot a drzim palce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Ahoj, já sice mám 165 cm, ale mám podobnou postavu a trošku větší prsa, což je podle mě problém (protože rády vykukují ven), takže mě nezbývá nic jiného než si pořídit šaty na ramínka. O boky se nestarej. Vyber si klidně A, ale můžeš i antiku, pokud mají šaty dobrý střih skryjí nedostatky a ty se můžeš cítit jako princezna. Hlavně nezoufej a vybírej. Vem, jak už tu bylo řečeno, kamarádku a klidně i maminku nebo sestru a vybírej jak je ti jen libo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?