Jak správně na korzet, jak poznáte, že jsou to ty pravé??

Zdravím všechny slečny, dámy, paní. Nejprve bych se snažila popsat svůj dotaz (problém). Snad mě omluvíte za zdlouhavý popis. Takže je to tak, že jsem si byla vybírat svatební šaty. Hned v prvním salonu jsem natrefila na takové, u kterých jsem cítila něco zvláštního, jakože by to mohly být ony v ten moment mi přišly jako šité na mě, něco takového jsem si představovala. V dalších dvou salonech byly sice další krásné šaty, které mi padly, ale pořád mě to táhlo k těm původním, tak jsem se rozhodla si je zamluvit a zaplatit zálohu. Problém nastává teď s odstupem času, kdy projíždím fotky zkoumám detaily vidím a přemýšlím o věcech, které jsem na zkoušce neviděla a ani o nich nepřemýšlela. Například, že by mohly být trochu zdobnější, že jsem si v nich nezkusila pobýt delší dobu, udělat v nich nějaký větší pohyb, abych věděla, že všechno bude sedět tak jak má, když v nich budu celý den apod. No a hlavní problém - z fotek mám pocit, že v korzetu mám dost napěchované vnady, přitom na místě mi to tak vůbec nepřipadalo, ještě jsem si říkala, jak hezký mám dekolt. Teď mám obavu, aby to nebylo na fotkách až příliš a celkově abych někoho v uvozovkách nepohoršovala (asi přeháním). Proto se ptám, jaké máte zkušenosti vy?? S korzetovými šaty a svými vnady? Je lepší si šaty pořádně vyzkoušet, respektive udělat rozcvičku, aby člověk zjistil jak na tom je?? Nevím, čím je delší doba od zkoušení, tím mi vrtá větší červík v hlavě, jestli na mě někde nečekají ještě nějaké dokonalé jiné svatební šaty. Nebo možná bude jenom problém v tom, že jsem perfekcionalista a pokud není všechno na stopro, tak nedám pokoj. Nejradši bych vzala korzet z jednich zkoušených šatů, sukni z druhých a zdobení ze třetích a to by byly ty dokonalé.
Odpovědět
Profilova fotka
Nemám zkušenost se svatebnimi šaty,ale s šaty z tanečních. Pokud máš větší prsa, je opravdu dobre si pohlidat korzet, aby byl pevny, prsa podržel a nesjizdel...ja si tenkrát užila své, celý večer jsem si korzet tahala nahoru, pořád se hlidala...od te doby neverim ničemu bez ramínek, přestože jsem od te doby zhubla a mám prsa menší, tak se bez pevné opory kvalitni podprsenky necítím dobře, proto jsem i volila šaty s rukávy :) jestli je vidět trochu vic, to nevadí :) ale pokud by sis musela prsa pořád hlidat, je lepší přidělat nějaká ramínka, rukávy, nebo tak něco :) jdi si pro svůj klid šaty znovu obléknout a pokud by se prsa hodně drala ven, zkuste vymyslet v salonu nějakou úpravu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Správný korzet ti prsa musí udržet na místě celý den. Pokud si připadáš, že ti prsa lezou moc ven, dají se do korzetu trošku schovat, když oblékáš šaty, tak je prostě popotáhneš nahoru trošku míň a hned to dělá zázraky. Ale pokud jsi prsatá, tak v korzetu budeš "pohoršovat" asi téměř vždy. :D Dobrý korzet ti ta prsa vždycky zvýrazní. Rozhodně je potřeba v šatech pobýt déle než deset minut. Já si model svých šatů na první zkoušce zkoušela asi hodinu a půl a teď, když jsem je měla už ušité na míru, tak jsem v nich byla tři hodiny. Rozhodně jdi ještě vyzkoušet a pořádně se v nich pohýbej. Zvedla jsi třeba ruce nad hlavu? Zatočila jsi se v nich? Prošla ses pořádně? Já třeba zjistila, že jak na mě navlečou ty kruhy a šaty s tunou spodniček, tak není moc sranda chodit :D Ale člověk si zvykne, ale chce to čas. Taky ti třeba kostice moc nedovolí. Pokud tě kostice v korzetu pustí ohnout až k zemi, tak je někde chyba a pravděpodobně celý den prsa neudrží a začnou se "lámat". Ale samozřejmě je rozdíl, jestli drží pevná Cčka nebo povolené Hčka :D Ale rozhodně jdi ještě jednou zkusit. ;) Za to nic nedáš a když tak bude mít dušička aspoň klid.
Odpovědět
Já třeba při první zkoušce super pocit, šaty hned zamluvila.... Pak jsem přišla před svatbou a dost mě vyděsilo, že mám prsa v korzetu nacpaný, fakt šok... Naštěstí jsme zjistily, že nevěsta přede mnou měla v korzetu vycpávky (prý se tam většinou dávají), zatímco já šaty prvně zkoušela bez nich. Takže se zas vyndaly a pohoda... Zkus zjistit, jestlis je tam třeba na zkoušce taky neměla. Jinak doporučuju korzetu pořádně stáhnout a nemusíš se bát :-)
Odpovědět
Já mám určitě dost výrazné poprsí, měla jsem korzetové šaty a při výběru jsem v nich byla asi 5 minut, při zkoušce před svatbou možná deset. Žádné rozvičky jsem nedělala. Doporučuju hlavně koupit kvalitní korzetovou podprsenku - já jsem si koupila z wonderbry - http://www.moje-pradlo.cz/webimages/g... (něco takového) a to je podle mě hlavně základ všeho. Ale pro klid tvé duše, bych si šla raději šaty určitě vyzkoušet znovu. Já jsem byla nakonec ráda, že jsem se nemohla v šatech vyfotit a nezkoumala jsem tak, jak jsem vypadala, ale myslím si, že bych taky měla pocit, že mi to všude přetéká a přitom to nebyla pravda :-)
Odpovědět
já si já jsem si šaty koupila a s odstupem času jsem si taky říkala, jestli jsem se opravdu rozhodla dobře a budou to ty pravé.. Ale byly! :-) osobně tedy problém s většími vnadami nemám, spíš naopak :-D ale je fakt, že vyfocení se v šatech udělá hodně a kolikrát člověk na fotce vypadá jinak, než v šatech v reálu. Já se takhle rozhodovala mezi 2 šaty - a abych se furt nepřevlíkala, přehazovala jsem si fotky v e foťáku a v těch jedněch jsem vypadala na fotce, jako bych měla bříško tak ve 3. měsíci :-) a v reálu nic - stála jsem v nich a koukala na sebe do zrcadla a naopak do foťáku a hrozný rozdíl :-)
Odpovědět
Jee devcata jste zlate. Dekuji za Vase zkusenosti z praxe. Moc to pomuze. Jak uz jsem psala pri zkousce jsem mela pocit dobry. Korzet velmi pevny dokonce bych rekla, ze se mi v nem prsa ani nehla. Mela jsem uz na zkousku samodrzici podprsenku bez raminek a citila jsem se jiste. Jen jsem nedelala zadnou rozcvicku a nebyla v satech nijak extra dlouhou dobu, coz me celkem znepokojuje. Nicmene na fotce se mi zdal dekolt celkem napechovany. Jinak mi nikde nic nepretika a na vycpavky jsem se neptala. Vidim to tak, ze si fakt jeste domluvim jednu zkousku a poradne to otestuju. Jeste jsem zapomnela napsat, ze jsem fotku ukazovala jeste dalsim dvema prodavackam v dalsich dvou salonech a ac to byla pro ne konkurence, tak mi uprimne rekly, ze ty saty mi sedi jak na miru site a ze nemam uz hledat dal. Coz me taky celkem presvedcilo o tom ze jsou to ty prave. Poslala bych i fotku abyste mohly posoudit. Ale nechtela bych aby me nekdo poznal.
Odpovědět
Profilova fotka
@niluska a co kdybys v malování zamázla obličej a podělila se o fotku? Jsme zvědavé... Ale za mě - jestli se v nich cítíš dobře, byla to láska na první pohled a jesti ti to pochválily i v dalších salonech, tak se tím netrap... určo to bude super... Jinak já mám obr vnady a nechávám došívat ramínka a rukávky... za sebe bych bez ramínek nešla... bych z toho byla na mraky...
Odpovědět
A pujde to treba pozdeji smazat??? Nechci byt vystavena vecne na netu.
Odpovědět
Ahoj, já dnes zamluvila šaty, ve kterých jsem byla asi 3 minuty a vím, že jsou to prostě ony :) Ale hoď foto, dáme nezávislý názor ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já si hned při první návštěvě zamluvila šaty, ze kterých jsem byla naprosto unešená, korzetové. Zkoušela jsem je nejdříve s normální podprsenkou, a potom i bez ní a cítila jsem se v pohodě. Reakce tady...... že mi nesedí a mám malý korzet. Byla jsem z toho tak zničená, že jsem tam za měsíc šla znovu, tentokrát s jiným poradcem a hlavně s podprsenkou bez ramínek velikosti 80E. Výsledek ? Naprosto super. Že mám větší vnady ? A co má být ? Nestydím se za ně a jestli se nad tím bude někdo pohoršovat, tak to bude jen čistá závist z jeho strany. Neboj se toho a jdi do nich. Fotku bych ale také ráda viděla :-)
Odpovědět
@niluska Kdyz dáš fotku do svých krátkých zpráv, tak půjde vymazat. Tady ji na diskuzi nedávej, tady smazat nepůjde.
Odpovědět
@radkaja Dekuji za tip. Kde tu kratkou zpravu najdu. Jsem tu celkem novacek, tak si nevim rady.
Odpovědět
Článek se načítá
@niluska Uplně nahoře, jak jseš přihlášená, tak je hned vedle obrázek obálky a vedle je "Můj fotoblok" tam klikni a je tam hned rámeček, kde můžeš psát krátké zprávy i s fotkami. Ty krátké zprávy jsou pak vidět na stránce "alba z příprav"
Odpovědět
Tak mate to ve fotoblogu. Necham to tam treba do zitrka, takze cekam na nazory. Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě super:) Moc ti sluší a rozhodně mi nepřijde, že by bylo něco špatně s korzetem nebo tvými vnady (promin, že to tak píšu:D:) :)
Odpovědět
Také si myslím, že je to v pořádku. Také mám velká prsa a zkusila jsem několik šatů a zjistila jsem, že když jsem se v těch šatech dívala do zrcadla viděla jsem se úplně jinak, než když jsem si prohlížela fotky. Šaty jsem na sobě měla jen chvíli a nedělala jsem žádné rozcvičky, tak snad v nich vydržím. Ono také záleží, jak moc prsa povytáhneš, na typu podprsenky a nebo jestli nejsou šaty špatně sešněrované, . Podle střihu svých šatů v nich mít podprsenku nemusím.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem taky koukla a musím nesouhlasit s holkama nade mnou. Fakt je ti korzet přes prsa malý. Zkusila bych úplně jiný styl šatů, než jsou korzetové, s volnějším prostorem v oblasti prsou. Ono i když si spousta lidí myslí opak, ty jakožekorzety konfekčních šatů z půjčoven snesou poměrně malý rozsah velikosti prsou, a ženy se super postavou, ale většími ňadry, jako máš ty, pak v dekoltu tečou a vypadají zbytečně macatě. Pro ilustraci přikládám obrázek, jaký typ šatů (ne přímo tyto) mám na mysli.
Odpovědět
@pirek Děkuji za reakci, právě že já zkoušela i typ šatů s ramínky i takový volnější styl přes ňadra, ale přijde mi, že mě to hrozně zestařuje. Když jsem si právě podobný typ šatů oblékla, tak na mě mamka kouká a říká, tady je té látky zase nějak moc ne?? To ti nesluší a měla pravdu. Já jsem se v tom taky necítila. Vypadalo to na druhou stranu až moc usedle. Mám pocit, že ramena a klíční kosti mám celkem hezké a nesvědčí mi to je schovat. No a taky jsem zjistila, že čím víc mě šaty obepínají pas a trošku i boky tím lepší, takže styl nebo střih bych neměnila. Spíš možná jen ten dekolt by chtěl malinko povolit. Měla jsem na sobě několik korzetů a záleží na typu toho korzetu. Některé to mají v oblasti ňader jakoby lehce do špičky - tím pádem je tam víc místa a bochánky to nedělá. Jiné (viz ten můj) jsou takové plošší, právě že ty prsa zmáčknou a vytvoří ten naducaný dojem. Otázka je, jestli je pravda co si myslím, nebo je ten korzet opravdu malý??
Odpovědět
Profilova fotka
@niluska Jj, chápu. Každý má jiný vkus, a to je správně. ;-) Akorát mi vážně přijde, že je ti zrovna tento korzet malý, což je škoda, jinak ti šaty typově sedí. Jestli si je půjdeš přezkoušet, zkus různé i méně obvyklé pózy, co tě budou na svatbě čekat - předklonění při krájení dortu, tanec, házení kytice atd., abys zjistila, zda ti korzet nesjíždí či někde netlačí a neškrábe. Ono to pak totiž na momentkách půjde vidět opravdu dost. :-D Jinak mne ještě napadly šaty, kde by byl vršek hodně na tělo, s výstřihem do "V", ale ne korzet, třeba krajkový či z jemné látky, a širší sukni. Akorát tuším, že něco takového se asi v půjčovnách moc nevyskytuje :-D
Odpovědět
@pirek Jojo udělám jak říkáš, ještě jednou tam zajedu a pořádně to otestuju. Bude to takový zátěžový test ve všech pozicích. Snad bude mít paní prodavačka trpělivost a když to nepůjde pokusíme se tedy vymyslet něco jiného. Mám už právě zaplacenou zálohu. Šaty bych eventuálně mohla vyměnit do svatby za jiné kdykoliv, ale v téže pobočce. Jenže já na sobě měla i jiné strašně moc pěkné (v těch jsem nebyla tak naducaná - jiný typ korzetu), kdy jsem fakt váhala v momentě kdy jsem je měla na sobě. Pak jsem poprosila slečnu prodavačku jestli by mě mohla hodit zpátky do těch původních a stejně pocitově vyhrály. Takže to bude těžké. Kdoví, třeba bude stačit když se míň stáhnout nebo půjde udělat jiná finta, uvidím.
Odpovědět
@pirek No a jak jsem psala, při zkoušení jsem neměla absolutně pocit toho, že by mě mělo něco vypadnout nebo nedržet, ba jsem si toho výstřihu ani nevšimla. Měla jsem pocit jistoty. Naopak jsem si říkala, že to dělá hezký dekolt. To až tak fotka zpětně mě vyděsila... Možná bude stát ještě za zvážení typ podprsenky - ona samotná už mi dělala ten pusch up efekt a potom ještě ten stáhlej korzet?? Nějak to naplánuju a pojedu zkoušet znovu. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Zkus je ještě jednou, jako jsou ti tip ťop, ale pokud nesjíždí, tak to není žádný problém. Já v šatech v salonu skákala, udělala jsem dva dřepy, zvedala ruce... :-D Hlavně nezapomeň, že po cca po půl hodině je třeba šaty ještě jednou dotáhnout, mají-li šněrování. Jinak kvalitní projmutý korzet v šatech podprsenku nepotřebuje, prsa spíš ještě víc zvětší, o nepohodlnosti kostic vs. stažení kostic korzetu ani nemluvím
Odpovědět
Koukala jsem na fotku. Pět let jsem měla obchod s korzety a zaměřovala jsem se i na pravé korzety s ocelovými kosticemi. Zkoušela jsem korzet se spoustou žen a když koukám na fotku tak musím říct, že korzet dělá přesně to co má a s žádným jiným korzetem to lepší nebude. Našla jste to nejlepší co jste mohla- samozřejmě takhle z fotky nepoznám jak kvalitní kostice tam jsou mohu zhodnotit jen vzhled z fotky. Pokud se Vám dekolt nelíbí nevybírejte si korzet, lepší to v žádném jiném nebude =) Jinak máte na fotce přesně ten problém co většina žen, prostě se nám udělají trochu jakoby špíčky v horní linii korzetu. Jde to úplně snadno zakrýt hezkým bolerkem a šaty pak budou dokonalé. Vhodný střih krajkového bolerka klidně bez rukávů schová to co má a zakryje i část prsou a pak korzet už nikdy nemůže působit vulgárně =) Posílám pro inspiraci fotky. Jak to zhruba pomůže a jak to co myslím může vypadat. Čím více je bolerko ve předu do obloučku a zakrývá tak více oblasti hrudníku, tím to působí méně vulgárně. Je potřeba ale najít si to pravé. Dneska už je občas mají i v půjčovnách co jsem tak koukala. Snad to pomůže =
Odpovědět
Ještě jsem zapomněla dopsat. Pod korzet se klasická podprsenka s kosticemi nenosí. Pokud potřebujeme oporu a bojíme se odhalení je lepší sehnt takový ten stahovací podprsenkový pás, který může mít i vycpávky, dneska se vyrábí už i potažené krajkou v bílé barvě. Pokud potřebujeme zvětšit si prsa, tak si pod ten pás s vycpávkou vezmeme ještě tzv. nalepovací podpresnku - to jsou takové ty gelovky z tv shopu. Další řešení krom bolerka je ještě našití širokých tylových ramínek nebo organzových nebo z krajky, které se mohou normálně zavazovat na rameni, nebo udělat ramínko za krk. To pomůže korzetu lépe přilnout na prsa a taky to rozbije nevhodný vzhled velkého dekoltu.
Odpovědět
@lusiberu Velmi Vam dekuji za moc uzitecne rady. Krajkove bolerko neni vubec spatny napad. Co se tyce toho podprsenkoveho pasu, nehodila byste sem prosim vas fotky, jaky byste konkretne pod saty dala, at mam predstavu. Dekuji.
Odpovědět
Tady pro představu, tohle není ta správná kvalita, ale je vidět co tím myslím. Občas to mají u vietnamců, nebo v Gatu nebo v C and A nebo v obchodech s prádlem co jsou v obchoďácích a nebo Tally Weijl. Chce to hledat a zkoušet, aby byla dobrá a správně měla vycpávky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?