Dotaz do mé seminární práce - Co předcházelo výběru Vašich šatů?

Dobrý den všem nevěstám, jsem studentka marketingu a ráda bych využila tohoto oblíbeného debatního fóra k odpovědím na můj průzkum související s mou seminární práci. Nepotřebuji tipy na značky šatů, na prodejny, půjčovny. Zajímá mě, jak přemýšlí česká nevěsta, když hledá šaty na svatbu. Předem děkuji všem, které jsou ochotné mi zodpovědět následující otázky v tomto pořadí: 1) jaký střih, typ, barvu šatů jste hledala a proč zrovna takový? (klidně vložte i foto) 2) splnila jste si svůj sen nebo se vdáváte v jiném střihu? v jakém a proč? 3) šaty nechat ušít? nebo koupit? nebo půjčit v salonu? a proč? 4) při prvotním hledání Vašich šatů/inspirace jste si vystačila s webem/časopisem nebo jste navštívila i svatební veletrhy? 5) je pro vás důležitá cena šatů? kolik Kč je Váš strop? 6) Co Vás inspirovalo k výběru a návštěvě půjčovny/krejčovství/prodejny?: doporučení (známá X online debat.forum), reklama (v časopisech/online), veletrh, web: vyhledavačXonline svateb.katalogXweb salonu, dlouholetá tradice a renomé salonu, doporučení na matrikách, adresa salonu (zajedu kamkoliv X jen v místě bydliště, pracoviště), reklama ani předešlá kritéria nehrají roli - musí mít ty "mé" šaty, ať jsou kde jsou 7) Kolik měsíců/týdnů před svatbou jste začala šaty vybírat a zkoušet? 8) Váš osobní názor na český trh a služby se svatebními šaty? Moc děkuji všem za odpovědi a názory! :-)
1) hledala jsem krátké šaty v bílo žluté kombinaci, jednoduše proto, že se mi hodily do konceptu letní svatby v zahraním altánu 2) splnila jsem si sen 3) šaty ušít protože... asi nostalgie? 4) stačila inspirace na netu 5) cena byla velice důležitá, pro mě šaty neměly takovou hodnotu abych za ně dala víc než například za prstýnky, hostinu,... Strop byl na 6. tisících 6) krejčovou jsem vybrala protože na zadaná kritéria byla první kterou vyplivnul vyhledavač :-N 7) první zkouška byla 4 týdny před svatbou 8) těžko soudit, když jsem skoro nikde nebyla, ale jednoznačně je v českých salonech zoufalý nedostatek krátkých šatů pro prsaté nevěsty :-D
1. Stříbrné - protože miluji tuhle chladnou barvu :-) 2. Plním si ho momentálně :-) 3. Jelikož jsem nenašla stříbrné v dosahu a neměla jsem možnost objíždět salony, šijou se mě dle mých představ :-) 4. Vystačila jsem si s vlastní fantazií :-) 5. Cena je důležitá, zvolila jsem strop 5 tis a prý se s ušitýma do něj určitě vlezu :-) 6. Nemožnost výběr stříbrných šatů v okolí a s dětma. Jednodušší pro mě je, si je nechat ušíte vedle v ulici na radu sousedky :-) 7. Mám 56 dní do svatby a terpv se mi objednaly látky, tak jen doufam, že fakt švadlenka stíhá :-D 8. 95% šatů v salonech či na netu je pro štíhle souměrné nevěstinky, chybí abnoralní šaty (větší, širší, krátké, asymetrické, jednoduché, barevné... apod. ;-)
Profilova fotka
1) šaty bílé, protože to je prostě svatební klasika, který se mi nejvíc líbí, a střih a typ šatů takový, aby ke mě nejvíc seděl, a protože jsem hodně štíhlá a drobná, věděla jsem, že to nebudou žádné objemné šaty s volány apod. 2) našla jsem přesně to, co jsme chtěla :) 3) půjčila v salonu, abych měla jistotu (u ušitých šatů bych měla obavy, aby byly přesně takové, jaké chci..), a kupovat šaty mi přišlo zbytečné 4) vystačila jsem s webem 5) cena byla důležitá, strop byl 10 tisíc, a nakonec jsem se dostala maličko nad (asi 10 500 Kč) 6) hlavním kritériem byla spokojenost ostatních a aby salon nebyl moc daleko.. 7) asi půl roku před svatbou jsem začala vybírat 8) nevím, nebyla jsem
Profilova fotka
Ahoj, 1)foto najdeš u mě ve fotoblogu... Věděla jsem že chci korzetové, vím že mi korzety sluší, původně jsem chtěla jinou barvu (champagne), ale bílá to vyhrála. 2) myslím, že sen jsem si splnila 3)Šaty půjčuju, nechtěla jsem je kupovat, původně jsem zvažovala objednání z Číny, ale to jsem pak zavrhla 4) inspiraci jsem hledala na netu a na veletrzích a tady 5) cena byla důležitá, i když ve finále je mám o cca 1 tis dražší než jsem plánovala 6) opět internet 7) šaty jsem začala hledat v únoru, našla jsem je v březnu, vdávám se v září 8) je to o lidech
Profilova fotka
1) od začátku jsem věděla, že nechci klasické princeznovské šaty s širokou sukní a tomu jsem také přizpůsobila výběr. Vybírala jsem z šatů, které byly něčím originální, s vypasovaným střihem a užší sukní 2) svůj sen jsem si splnila. Seděly mi téměř všechny šaty, které jsem zkoušela, takže pak zbylo jen dilema, které z těch všech krásných si vybrat 3) už dopředu jsem věděla, že si šaty půjčím v salonu 4) většinou jsem se na šaty dívala na internetu. Veletrh jsem navštívila jeden, ale nabídka šatů mě nezaujala 5) cenový strop jsem určený neměla, byla jsem ochotná dát za šaty i větší obnos, důležité pro mě bylo, aby šaty byly kvalitní a já se v nich cítila dobře 6) salon jsem si vybrala, protože jsem věděla, že v něm půjčují kvalitní šaty světových značek; důležitá pro mě byla také milá a ochotná obsluha; věděla jsem, že si v tomto salonu půjčovala šaty známá a byla spokojená; renomé salonu pro mě také bylo důležité 7) šaty jsem si vybrala a zamluvila 5 měsíců před svatbou (svatba byla v létě, tak jsem to nechtěla oddalovat, aby výběr nebyl omezený) 8) vzhledem k tomu, že s jiným než českým trhem zkušenost při výběru svatebních šatů nemám, byla jsem spokojená. Našla jsem to, co jsem hledala, a to pro mě bylo důležité. :-)
Profilova fotka
1) Na barve satu nezalezelo, chtela jsem s cervenou/bordo aplikaci. Strih jsem tipovala k me postave se sukni rozsirujici se pod prsami. Chtela jsem jednoduche saty bez vlecky, volanku, zdobeni, siroke sukne. 2)Po vyzkouseni puvodne tipovaneho strihu, ktery nebyl to prave, jsem zacala zkouset uplne jine saty a nakonec nasla ty prave. Zdobene, s vleckou a s vysivkou. Po jejich vyzkouseni se mi splnil sen. 3)Pujcit - neverim ze v cenove relaci pujcovneho bych mela tak kvalitni saty (materialem i zdobenim). Nemela jsem jasnou predstavu jake saty mi budou sluset a obejit salony a pak si nechat usit kopii, by mi bylo proti srsti. Koupeni novych satu by vyslo draze a pravdepodobne bych je nedokazala dale prodat. 4)Stacila mi nabidka salonu na internetu. 5)Strop byl 10tis. za pujcovne, ale kdybych objevila saty, ktere by mi slusely vice nez vsechny ostatni, tak by cena nehrala roli. 6)Dostupnost salonu lokalitou a kladne reference na internetu. 7)Vybrano v prvni den zkouseni ve druhem salonu 10 tydnu pred svatbou 8)Nemela jsem problem s mnozstvim satu v salonech ani s ochotou saty prizpusobit.
Profilova fotka
1) hledala jsem princeznovský střih šatů, bílé barvy - dříve jsem takové chtěla, po odzkoušení i jiných typů jsem zjistila, že se mi líbí i jiné, ale nakonec jsem zvolila tuto variantu v závislosti na zájmech mého budoucího manžela (čím nařasenější, tím lepší :-D ) 2) byl to spíše kompromis, já jsem měla poněkud jinou představu, ale jsem ráda, že jsem našla toto řešení a nemusím se obávat, že bych se v nich nastávajícímu třeba nelíbila :) 3) šaty odzkoušet v salónu, podle toho, co sedne a poté koupit, aspoň já jsem to tak udělala z finančního hlediska - použité koupené šaty vyjdou někdy i ještě levněji než šaty půjčené v salonu :) 4) tak nejdříve jsem hledala na internetu, poté s kamarádkou vyrazila do salonu a nakonec na základě těchto kroků vybírala šaty na internetu po bazarech, veletrh jsem nenavštívila 5) cena je důležitá, protože s budoucím manželem oba studujeme a svatbu si platíme z vlastních peněz, co máme našetřeno, takže od toho se cena odvíjela. Pokud bych si šaty půjčovala, cena by byla max. 5000Kč, při kupování šatů cena do max. 8000Kč. 6) inspirovala mě právě kamarádka a budoucí svědkyně, jejíž rodina jeden salon u nás právě rozbíhá, navíc je v místě bydliště, takže jsem tam mohla kdykoli přijít odzkoušet nové šaty 7) Zhruba tak půl roku před svatbou 8) Tak já mám tu výhodu, že mám postavu tak akorát, takže se mohu zašněrovat do více velikostí. Také jsem měla štěstí na salon, kde mi ochotně vyzkoušely šaty, které jsem chtěla zkusit, a také si myslím, že není problém v rozmístění sítě svatebních salonů, aspoň u nás je na každém rohu :)
1) korzetové, princeznovské, bohatá sukně, barva champagne - více mi sluší a cítím se v ní lépe. 2) splnila jsem si sen, teprve si ho vlastně splním :) 3) šaty půjčuju, jednak neznám žádnou spolehlivou švadlenu a jednak by mě nebavilo na šaty dlouho čekat, nemusí se povést a pak znovu hledat po salonech, další kriterium je cena a co potom s šaty, nemusím se zabývat jejich prodejem. 4) navštívila jsem malý veletrh, při finálním výběru mi pomohly až zkoušky šatů, neměla jsem hned představu jaké chci, zkoušením se zjistí co se líbí a co sluší. 5) kdyby to byly fakt WAU šaty, tak bych za ně dala asi cokoliv, ale jinak strop 8000, sehnala jsem za 5900 a jsou taky nakonec WAU :) 6) internet 7) svatba bude v září, začala jsem od 1.4. a za 3 týdny jsem je měla, ale to teda každý týden minimálně 3 - 4 návštěvy salónů. 8) trh je hodně zaměřen na modelkovské typy postav, nové kolekce obvykle bývají je v 36- 38 a my nevěsty s většími prsy máme holt smůlu. V hodně salonech mi obsluha potvrdila, že třeba na šaty pro větší poprsí je poptávka ale jelikož paní majitelka je bezprsatá a hubená tak objednává většinu nových šatů jakoby na sebe. Takže tady asi v něčem bude problém.
Profilova fotka
1) hledala jsem jednodušší střih, žádné volánky nebo něco podobného, chtěla jsem tylové šaty, nejlépe s vínovou výšivkou 2) Šaty s vínovou jsem ve své velikosti nesehnala,ale uchvátili mne bílé v princeznovském stylu. Původně jsem bílé šaty vůbec nechtěla,ale nakonec jsem je měla a byly to moje vysněné 3) šaty jsem si nakonec nechala ušít,protože to vyšlo finančně lépe než si je půjčovat a navíc jsem měla svoje a nemusela jsem se bát,že budu platit pokutu,když je zničím. Před svatbou jsem si myslela,že je pak prodám,ale získala jsem k nim silný citový vztah,takže mi pořád visí ve skříni. 4) navštívila jsem svatební veletrhy,hledala na netu. Nakonec moje vysněné vyšly z těch, které kdybych je viděla pověšené,tak bych si takový styl nevybrala,ale odříkaného chleba největší kus :) 5) cena šatů byla důležitá, můj strop byl 10tisíc, nakonec šaty na míru i včetně spodničky šité na míru vyšly na 9500 6) k výběru krejčové mě inspirovaly pozitivní reference nevěst, které si tam nechaly šít šaty přede mnou 7) cca rok předem 8) obecně si myslím,že v českých podmínkách se moc nevyplatí mít šaty vel.34, moc českých žen ji nemá. Naproti tomu by bylo dobré rozšířit výběr ve větších velikostech, i žena plnějších tvarů si zaslouží být krásnou nevěstou :)
Profilova fotka
1) barva champagne, styl vintage, střih - k mé hubené postavě a hlavně netradičnější, podle mých představ, žádná šlehačka:) (viz moje fotky) 2) splnila, nechala jsem si ušít takové, jaké jsem si představovala, i když myslím, že tyto představy se mění, za rok bych se vdávala s hlubším dekoltem na zádech a víc krajky, ideálně řetízek na záda, ale byly by podobné těm, v kterých jsem se skutečně vdávala 3) jestliže má nevěsta svojí představu, nechat ušít, když je jí to spíš jedno, at si půjčí... 4) projela jsem asi tisíce fotek, stránek, inspirace, hlavně ze zahraničí 5) cena by neměla být kritérium číslo 1, svatba je jednou za život, měla by být tedy:) strom jsem si řekla 15tis a nakonec to bylo méně 6) navštívila jsem i dva salony, abych si zkusila, jestli mi můj vysněný střih vůbec sluší, kdyby mě tam nějaké šaty uchvátily, možná bych si nechala ušít podobné nebo tak, jinak k návštěvě jsem si vybrala dva nejlepší salony podle refernecí odsud (Nuance a Adina) 7) na první zkoušku k šití jsem šla tak měsíc, možná dva před svatbou, koukala po šatech dlouhé měsíce, abych si ujasnila p představu:) 8) Hrůza. Nesouhlasím, že je trh pro modelky, sama mám velikost 32-34 a v salonech se takové velikosti téměř nevyskytují, prodavačky nabídnou, že přešijí šaty vel. 36, v jednom salonu mi dokonce nabízeli přešít šaty vel. 40! Nabídka je převážně nudná, chabá, zastaralá, často v salonech vidíme hnusné šlehačkové šaty na mnoho způsobů, kolika výlohám v Praze se opravdu vřele zasměju:).. ikdyž je to spíš smutné. Ale najdou se i salony, kde jsou pěkné kousky, jako zmíněná Nuance, ale půjčení stojí více než jsem dala za ušití, takže velká nespokojenost s českým trhem. Tak máte trošku kritičtější názor:)
Profilova fotka
1) Klasickou šlehačku s delším korzetem, aby mi stáhl i boky. Rozhodně bílé barvy, jinou jsem nebrala v úvahu. 2) Výběr šatů jsem nebrala jako splnění snu, asi jako jediná nevěsta. Prostě jsem jen sháněla takové, které by mi sedly a líbily se mi. 3) Původně jsem si je chtěla půjčit v salonu, myslela jsem si, že tak ušetřím. Nakonec jsem si je koupila tady na bazaru za menší částku než je půjčovné. Nejdůležitější pro mne byla cena. 4) Byla jsem na několika svatebních veletrzích, dívala jsem se i na internetu a v časopisech, ale nejdůležitější pro mne byly návštěvy dvou salonů, kde jsem si ověřila, co mi sluší. 5) Ano, vzhledem k naší finanční situaci... Strop jsem měla 5000,-. 6) Blízkost bydliště, nabídka v katalozích půjčoven. 7) Cca rok před svatbou. 8) Ceny půjčovného jsou strašlivě nadnesené. Ne vždy se prodavačky v půjčovnách a svatebních salonech chovají k zákaznicím uctivě. Nedostatek různých typů šatů, téměř se nedají sehnat krátké nevěstovské. Též chybí šaty pro zaoblenější nevěsty bez prsou, jako jsem já. :-D
1. Chtela jsem bile a aby sedely a byla jsem krasna, urcitou predstavu jsem nemela 2.Splnila,jakmile jsem je mela na sobe,tak jsem vedela :-) 3.Pujcila,chtela jsem videt jak budou vypadat hned 4.s webem 5.10 000 bylo max. chtela jsem saty co se mi budou libit 6.kamaradka jednou rekla:aco kdybysme jely na saty? a tak jsme jely po okoli na saty 7.asi pul roku 8.pro me je vyber dostacujici..libily se mi temer vsechny co jsem zkousela
Článek se načítá
Profilova fotka
1. chtěla jsem šaty jednoduché, bez vlečky a bez šlehačkové sukně. Určitě s ramínky a dlouhé. Barvu jsem neřešila, jen jsem nechtěla celobílé - to jsem vyřešila našitím blankytně modré krajky. A proč? V jednoduchosti je krása a jsem sportovní typ, takže si na princeznovské modely nepotrpím. 2. sen si určitě splním, nemám vysoké nároky :) 3. šaty si půjčuji ze salonu, nechtěla jsem kupovat své, určitě bych je znovu nevyužila a zbytečně by zabíraly místo ve skříni 4. vystačila jsem si s webovými stránkami salonu 5. cena důležitá, strop 5500,- kč a vešla jsem se 6. webové stránky, vzdálenost salonu od místa bydliště (pro možnost změny nebo úpravy velmi praktické) a doporučila mi ho kamarádka 7. první zkouška 5 měsíců před svatbou, druhá cca dva měsíce (nesla jsem si tam krajku na šaty) a poslední bude dva týdny před svatbou 8. jsem nenáročná, vybrala jsem si v prvním salonu. záleží určitě na kritériích výběru a na lidech. Nemám pocit, že by se v salonu, kde jsem byla nenašly šaty na jakoukoliv postavu. Já mám sice "konfekční velikost 38" ale kamarádka co má 42-44 si taky bez problémů vybrala. Jen bych přivítala více modelů s ramínky, ale to není problém k šatům event. přišít :)
1. Nějaké pohádkové, bílé, ale neměla jsem konkrétní představu, prostě aby mi slušely. 2. Neberu to jako "splněný sen", ale jsem s výběrem spokojená. 3. Koupila jsem je z výprodeje v půjčovně, bylo to levnější než je půjčovat (a nemusím je pak hned vracet). 4. Web stačil. 5. Určitě je, strop nebyl nějak určený, ale nad 7 000 bych nešla... 6. Vyhledávání salonů na webu blízko školy. 7. Necelý půlrok, chtěla jsem mít aspoň něco za sebou. 8. Jak kde, ale docela omezený výběr ve velikostech 34, 36; ceny, hl. půjčovného, jsou moc vysoké na to, že ty šaty má člověk 1 den; některé prodavačky se tváří, že člověk není jejich salonu hoden...
Profilova fotka
1) Hledala jsem princeznovský styl, ale ne zase úplně hodně nařasenou. Chci být prostě aspoň jeden den princezna :-) A určitě bílou barvu, je taková čistá a prostě nádherná. viz. moje album ze zkoušek, jsou tam i ty finální. 2) Sen si určitě splním. 3) Šaty si určitě půjčuji, i když finančně to vyjde asi někdy i dráž, ale co pak s něma? 4) Nejdřív jsem brouzdala po netu a pak rovnou obcházela salony. Ono je něco jiného obrázek na krásné modelce a něco jiného je když do toho navlíknou mě :-D 5) Strop byl 10 000 Kč a já budu mít za 8600, takže jsem se vešla. 6) Do dvou salonů jsem šla na doporučení kamarádek, ale tam mi šaty nesedli. Zbytek jsem obcházela, spíš jak jsem procházela město a narazila na salon, tak jsem do něj vpadla. 7) Na první zkoušku šatů jsem šla už v září, tj. rok před svatbou, ale opravdu hledat a vybírat jsem začala v prosinci a oficiálně zamluvit jsem si je byla v lednu což je asi 8 měsíců předem. 8) No asi jak kde. Byla jsem v salonu kde měli opravdu jen pár šatů a to ještě ze špatného materiálu, někde mají výběr opravdu velký a ještě z dobrého materiálu. Ale moje zkušenost je, že je opravdu z čeho vybírat, ale člověk musí opravdu chodit a zkoušet :-)
Profilova fotka
1) Barvu šatů určitě bílou, protože je to klasika. Střih mi byl celkem jedno hledala jsem to co mi bude slušet, ale určitě jsem chtěla mít někde žlutý pruh kvůli žluté svatbě.nakonec jsem vzala s ramínky za krk se žlutým pásem pod prsama s krátkou vlečkou a bílé. 2) šaty se mi moc líbí, takže ano splnila jsem si sen 3)šaty jsem si nakonec koupila, zrovna ty moje byly v salonu ve výprodeji, tak proč je nemít doma na památku :-) 4)vystačila jsem si jenom s internetem 5)ano cena je důležitá, strop jsem měla 5 000Kč a vešla jsem se šaty byly za 3 000Kč. Přece nevyhodím tolik peněz za pár hodin, že je budu mít na sobě :-) 6)doporučení kamarádky, blízko bydliště 7)šaty jsem začla vybírat 3 měsíce před svatbou a asi za týden potom už jsem je měla :-) 8) tam kde jsem byla, jsem docela spokojená, akorát sehnat korzetové na hubené prsaté moc nešlo, většinou mi lezly prsa ven:-)
1. Korzet + rozvitá sukně (princeznovský střih) Rozhodla jsem se tak proto, že mi takový typ šatů moc sluší a přála jsem si takové svatební šaty. Cítím se v nich dobře. 2. Splnila jsem si svůj sen. Šaty jsem si sama zdobila, takže jsou dle mých představ. 3. Ušít. šaty si nechávám šít už několik let a rozhodně za mě je lepší, když jsou šaty na míru, než konkrétní velikost předem ušitá. 4. Vystačila jsem si se svou fantazií. Kde byla přesná představa mých svatebních šatů + web potvrzení některých věcí. 5. Ano, cena šatů je důležitá, protože některé šaty jsou zbytečně předražené a dá se sehnat švadlena, která vždy ušije levněji a kvalitněji (pokud je dobře zvolená). Můj strop na šaty je 6 000Kč. 6. K ušití šatů na míru mě vedla dlouholetá zkušenost. Jak už jsem napsala výše, šaty na míru si nechávám šít už několik let. 7. O šatech jsem byla rozhodnutá v listopadu 2012 a svatba je v červnu 2013. 8. Mám štíhlou postavu XS/S, ale třeba jsou v ČR i nevěsty, které mají větší velikosti a pro ty ve svatebních salónech zrovna velký výběr není, což nechápu. V zahraničí jsou pro větší velikosti úplně úžasné šaty, které se k nám vůbec nedostanou. Nejhorší je, když svatební salón má k dispozici šaty ve větší velikosti, které jsou původně na štíhlé ženy. To je katastrofa, pže potom nevěsta nevypadá moc pěkně, což je škoda. Ceny šatů jsou zbytečně předraženy. Když vezmu porovnání pořizoací ceny šatů vs. půjčovné. Zároveň jak některé slečny tady už uváděly. Ne ve všech salónech se chovají tak jak mají.........
1) Šaty jsem chtěla bílé, ne moc zdobené, pokud možno antického střihu, protože se mi moc líbí. 2) Nakonec mám jiné, než jsem si představovala, protože jsem malá a antické šaty mi moc nesedly. Takže jsem vybrala šaty s korzetem na boky a od něj širokou sukni. Bílá barva ale zůstala a navíc nejsou ani moc zdobené, což bylo jedno z hlavních kritérií. No a nakonec jsem spokojená. :-) 3) Půjčovala jsem v salónu, protože mi přjde zbytečné nechávat si šít šaty, které na sebe už nikdy nevezmu. 4) Vystačila jsem si s webem. 5) Cena pro mě je důležitá. Strop jsem měla 8000,- a vešla jsem se. 6) Při výběru salónu jsem dala na doporučení. 7) Asi tak 5 měsíců před svatbou. 8) Šaty jsem vybrala hned v prvním salónu, kde jsem byla, takže nemůžu moc srovnávat. Myslím ale, že jsem měla štěstí, protože v mé velikosti (34) měli jen čtvery šaty (naštěstí jedny byly ty pravé :-) ). Paní mi vysvětlila, že tahle velikost se příliš nepůjčuje, takže v salónu mají vždy jen několik málo kousků.
Profilova fotka
1) Hledala jsem šaty v barvě bílé nebo ivory, korzetové od boků rozvinuté , lehce princeznovské a s vlečkou 2) Šaty mám přesně jak jsem chtěla, taže můj sen je splněn :-) 3) Já jsem zastáncem koupit nebo ušít, šaty mi pak zůstanou můžu je po svatbě prodat nebo si je nechat a nemusím si dávat tolik pozor v den svatby abych je náhodou nezničila. Jelikož nežiji v Čechách tak jsem si šaty koupila :) 4) Vystačila jsem si s webem 5) Strop jsem si stanovila na 15 000,- a vešla jsem se :-) 6) K návštěvě salonu mě inspirovaly doporučení od ostatních nevěst na webovkách salonu. 7) 6 měsíců před svatbou. První zkouška a šaty byli ty pravé :) 8) nemůžu posoudit, jelikož jsem nakupovala v Anglii a v českém salonu ani svatebním veletrhu jsem nebyla
1) hledala jsem šaty s ramínky, střih jsem moc neřešila. Říkala jsem si, že si vyberu ty, které mě budou slušet. 2)Sen jsem žádný neměla. Měla jsem dva požadavky - ramínka a dlouhé až na zem. A ty se splnily. 3) já jsem si je chtěla buď koupit nebo půjčit. Důvod? Neumím mít konkrétní představu. Až když šaty vidím, tak buď se mi líbí nebo ne. 4) vystačila jsem si s webem. 5) Strop byl 10 000 a vešla jsem se. Ale asi kdybych viděla šaty drašší a moc by se mi líbily a seděly by, tak bych určitě utratila víc. 6) vzdálenost salonu. Jezdím kolem něj hodně často. Nikdo mě salon nedoporučil. 7) asi 4 měsíce před. 8) těžko posoudím, byla jsem v jednom a hned jsem si vybrala. Také je pravda, že jsem žádné vysoké požadavky neměla. Takže bohužel nevím.
Profilova fotka
1) nevěděla jsem, jestli bílé nebo jinou barvu - počkala jsem na zkoušení v salonu, a nakonec jsem vybírala záměrně z šampaň, ivory atp., líp mi seděly k pleti než bílé, JAKÉKOLIV jiné než korzetové bez ramínek + šlehačka, chtěla jsem s ramínky, se zahaleným výstřihem (tyl nebo krajka), rukávky... prostě cokoliv jiného, hezkého, se zajímavým řešením zad nebo výstřihu 2) šaty jsem měla krásné, s ramínky, velkým výstřihem vepředu i vzadu, s perličkovou aplikací na boku, i když kvůli těhotenství před svatbou (nebyl to důvod ke svatbě) jsem musela měnit, ale ženichovi se i víc líbily ty, ve kterých jsem se vdávala (až po svatbě viděl fotky ze zkoušení) 3) rozhodně salon - co bych dělala se svatebními šaty za pár let? navíc je to módní zboží... nic pro mě :-) 4) jen web, šla jsem asi do 5 salonů v okolí bydliště 5) strop byl 6000 Kč, šla jsem lehce nad půjčenou pelerínkou (počasí v dubnu nevyzpytatelné, nakonec se i hodila) 6) vyhlášený salon v Plzni, výběr těch ,,náhradních" šatů byl otázkou půl hodiny :-) 7) 3měsíce před svatbou, byli jsme zasnoubení od listopadu, svatbu jsme chtěli v dubnu, takže jsme byli i krátce zasnoubení :-) 8) koukám že jsem měla i štěstí - jednání skvělé, příjemné, profesionální ve většině případu, narazila jsem ale i na špinavý salon s velmi nemoderními šaty a zastaralou nabídkou všeho (prstýnky, květiny...), k nabídce to, že jsem velmi obtížně hledala jakékoliv jiné než korzetové plus šlehačka nebo styl ,,trubka" který ve velikosti 40 už nevypadá dobře, přes ooooobr vlečky.
1) ze začátku jsem ani moc nevěděla, spíš jsem věděla co nechci a dál jsem se řídila tím v čem jsem se si líbila, co mi sedělo k typu postavy atd.. Brzy jsem zjistila, že chci bílé korzetové šaty, se srdíčkovým výstřihem (nutně :-) ) a žádnou šlehačku. 2) ano, měla jsem bílé šaty, se srdíčkovým výstřihem pošité krajkou. Denně teď chodím do práce kolem jiného salonu a stále jsem si jistá těmi svými a neměnila bych :-) 3) půjčit. Šít jsem si nechtěla nechat, protože - no šaty pro mě nebyly středobodem svatby, něco tak důležitého abych se tím tak moc zabývala a chodila na zkoušky apod.. Nad koupí jsem chvíli přemýšlela, ale vyhrálo půjčení. 4) internet 5) je i není. Celkově na svatbu jsme ani neměli nějak strop, ale nechtěla jsem aby byly šaty to nejdražší na svatbě. Nakonec komplet mé oblčení a obuv stálo 12 500,- a manželovo taktéž, za což jsem ráda. nelíbí se mi když šaty na jeden den stojí víc než prstýnky na celý život. 6) prostě jsem obešla pár salonů v okolních městech 7) 120dní před svatbou 8) je hooodně co zlepšovat. I ohledně výběru šatů (vesměs vše korzetové a to nemusí chtít / nemusí slušet každé nevěstě). Co se služeb týče nic moc, ale bylo mi to jedno, když jsem našla "ty své"
Profilova fotka
1) jednoduché, ne moc zdobené a při tom s nějakou "fintou". Uvyžovala jsem proto nejdříve o šatech antického typu a nebo korzetové s áčkovou sukní. barva jsem věděla, že musím vyzkoušet která bude lepší. A proč? protože jsem technicky založená, nemám ráda volánky a kytičky a tak podobně, takže proto jsem chtěla nečo jednoduchého. 2) Více méně mm jiný střih. Antické šaty vypadaly na mě šíleně. Mám široký hrudník a relativně úzký pas, a tyhle šaty končily vždy pod prsy a potom splývaly a ztratil se mi pas a vypadala jsem jako sud. Áčkové dělaly víceméně to stejné, věděla jsem že musím mít korzet a sukně se musí rozevírat až u boků. Takže nakonec mám malinko princeznovaké - spíš jak pro vílu :-), se širokou sukní, ale pořád málo zdobené. Fotky jsou u mě vo fotoblogu. Takže sen jsem si splnila tak na půl, ale jsem s nimi 100% spokojená. 3) Ušít ne - nebudou tak kvalitní a nebudu dopředu vědět jak v tombudu vypadat a jít po salónech a pak si to nechat ušít mi příjde špatné. Na začátku jsem chtěla půjčit, když jsem zjistitla ceny za šaty, tak jsem začala uvažovat koupit (jedny se mi strašně líbili, ale byly o číslo menší), nakonec jsem to zavrhla, koupit šaty a pak je sušit ve skříni mi přijde zbytečný a prodat jak tady vidím asi nejde úplně snadno. Takže vyhrálo půjčení. 4) Na začátku web a potom salóny. 5) ano byla důležitá. Za půjčení jsem měla strop 12000 (původně 10000), za koupi 25000. Nakonec mám půjčené za 7000. 6) V pořadí: internet, doporučení, svatební veletrh, a nakonec jaký typ svatebních šatů měli v salónech vystavené na internetu (pokud bylo hodně volánků a ádné +- pro mě, tak jsem tam ani nešla). 7) na internetu jsem hledala fotky tak 9 měsíců před svatbou, do salónu jsem šla poprvé 6 měsíců před svatbou a zamluvené jsem měla 3,5 měsíce před svatbou. 8) Úzkoprofilový. Jo to je asi ono... šaty v salónech byly pořád stejné. Strašné množství načančaných, přešlehačkovaných šatů a málo těch jednodušších. Když už je měly, tak byly příliš strohé a bez jakéhokoli šmrncu. A nejde ani o to, že by takové šaty nebyly, jsou... ale bohužel pouze na stránkách výrobců. A pokud si je nemůžu vyzkoušet, tak si je ani nebudu objednávat na koupení, co když mi prostě nesednou. Proto jsem taky prochodila strašně moc salónů. Bylo to šílené. Vešla jsem do salónu a zjisti jsem že si teda vyzkouším 1 šaty a ostatní už zkoušet nemusím, protoe vím, že to není ani trochu ono. Další věc je, že jsme ráda, že pracuji v Praze, je tady fakt velký výběr salónů a můžu si zajít i doma (na Moravě) do některých... holky co jsou někde ze vzdáleněnjších částí a mají 1 město třeba 20 km daleko a tam jen jeden salón lituju, protože já fakt nebyla spokojená. Vybírat je doma, tak bych musela projezdit půlku Moravy, to by mě asi trefilo...
1) hledala jsem krásné princeznovské šaty s bohatou sukní a velkou vlečkou s ramínkama, protože se mi takový styl líbí a rozhodně jsem věděla,že nechci moc velkou šlehačku a žádné volány 2) mám jiné než vysněné, protože prostě styl, který se mi sice líbí mé postavě vůbec neladí,takže mám korzetové a hladké s jemným vyšíváním,které perfektně sedí a zvýrazní co mají zvýraznit :-) 3) určitě jsem si je chtěla půjčit,ale vzhledem k tomu,že ceny za půjčovné byly v mém okolí stejné jako moje vybrané,které mi byly prodány tak jsem si je koupila a můžu je alespoň pořádně zničit a bez obav 4) všechno dohromady - internet,časopisy i na veletrzích jsem byla 5) cena byla důležitá max. bylo 6 000 chci víc investovat do zábavy aby se lidí bavili 6) brala jsem pouze půjčovny ve svém okolí, které vzhledem ke své práci můžu stihnout navštívit 7) asi 7 měsíců jsem začala obcházet salony a zkoušet a po měsíci bylo vybráno 8) myslím,že každá nevěsta si vybere, protože je výběr obrovský a když si nevybere již hotové tak zkušená švadlena to jistě napraví
Profilova fotka
1) Princeznovské, tylové, bílé, dlouhá vlečka, dlouhý závoj, korzet se srdíčkovým výstřihem. 2) Splnila jsem si sen. 3) Půjčuju v salonu. Ušití takových šatů by bylo poměrně dost nákladné, takže jsem neměla na výběr. 4) Webové stránky svatebních salonů. 5) Strop byl asi 20 000. Půjčovné je 16 000. 6) Vybrala jsem si šaty na jejich webovkách + doporučení. 7) Byla to první věc (po zamluvení termínu na zámku), co jsem zařizovala - tedy 9 měsíců před svatbou. 8) Sháněla jsem typ šatů, který je docela rožšířený, tak v tomto ohledu jsem byla spokojená. Co je pro mě nevyhovující je, že jsem docela malá, tak byl problém sehnat šaty na mou výšku (protože většina tylových šatů se nedá zkracovat) - stejný problém jsem měla i s botama (vel. 34).
Profilova fotka
1) jaký střih, typ, barvu šatů jste hledala a proč zrovna takový? (klidně vložte i foto) Nehledala jsem žádný konkrétní střih, neměla jsem jasnou představu, co chci. Jediným mým požadavkem, který jsem si stanovila, bylo, aby mi šaty seděly a slušely. Napíšu spíše, co jsem věděla, že určitě NECHCI: - alternativy (krátké šaty, šedesátá léta, holá záda, vepředu krátké - vzadu dlouhé apod.) - takový ten střih vypasovaný korzet plus rovnou od pasu začínající megasukně - děsně to rozšiřuje - levné šaty a šaty vypadající levně (taková ta hrc frc šlehačka, nekvalitní materiály, plastové kostice...) - jednoduché šaty (např. antický styl) - šaty, ve kterých se nedá hýbat. Co se týče barvy, mé představy se měnily. Nejdřív jsem vysloveně hledala šaty s barevnými aplikacemi, pak jsem se přímo z pohodlnosti začala orientovat na bílé a odstíny bílé. Zjistila jsem, že sněhově bílá mi vůbec nesluší, takže pak už jsem hledala jen šampaň a ivory. 2) splnila jste si svůj sen nebo se vdáváte v jiném střihu? v jakém a proč? Žádný sen jsem neměla. S výběrem šatů jsem zatím spokojená, ale uvidíme, jak budu spokojená po celodenním nošení. 3) šaty nechat ušít? nebo koupit? nebo půjčit v salonu? a proč? Nechat ušít - pro mě nemyslitelné, vzhledem k tomu, že jsem neměla jasnou představu, co chci, jsem potřebovala zkusit hotové šaty a pak se rozhodnout. Půjčit v salonu - jen v případě nouze nejvyšší, nevyplatí se to finančně a nechtěla bych riskovat, že mi v době mezi zamluvením a využitím šaty padesátkrát přešijí. Navíc mám alergii na prací prášky a chemické sajrajty - nemohu mít na svatbě šaty čerstvě vyprané. 4) při prvotním hledání Vašich šatů/inspirace jste si vystačila s webem/časopisem nebo jste navštívila i svatební veletrhy? Na svatebním veletrhu jsem nebyla, časopisy jsem nečetla..... Jediné, kam jsem se dívala, byly šaty zde na bazárku a pak stránky salonu, kam jsem zamířila. 5) je pro vás důležitá cena šatů? kolik Kč je Váš strop? Ano, rozhodně. Můj strop byl 10.000, více bych za šaty nedala. A naopak bych si nejspíš nekoupila šaty pod 3 tis. Má cenová představa byla 5 - 8 tis za koupení. Mám šaty za 7.500 Kč. 6) Co Vás inspirovalo k výběru a návštěvě půjčovny/krejčovství/prodejny?: doporučení (známá X online debat.forum), reklama (v časopisech/online), veletrh, web: vyhledavačXonline svateb.katalogXweb salonu, dlouholetá tradice a renomé salonu, doporučení na matrikách, adresa salonu (zajedu kamkoliv X jen v místě bydliště, pracoviště), reklama ani předešlá kritéria nehrají roli - musí mít ty "mé" šaty, ať jsou kde jsou Byla jsem jen v jednom salonu a tam jsem šla proto, že jsem na něj dostala doporučení, a zároveň jsem věděla, že to je jediný salon v místě bydliště, kde mají značkové šaty. Nejdůležitějším kriteriem pro mě je umístění salonu - jsem holt děsně líná, do jiného města bych se nehonila. 7) Kolik měsíců/týdnů před svatbou jste začala šaty vybírat a zkoušet? Vybírat asi 6 měsíců, zkoušet asi 5 měsíců (těsně po oficiálním zasnoubení) 8) Váš osobní názor na český trh a služby se svatebními šaty? Šaty šité v Čechách jsou šité hrozně nekvalitně - zkoušela jsem jich několik přes bazárek a žasla jsem, co si vůbec někdo dovolí nevěstám prodat za takovou cenu. To už je lepší Čína, ze které sice po zkoušení zůstalo na zemi pár korálků, ale aspoň ty šaty na první pohled nevypadají tak aušusově. Se značkovými šaty typu Maggie Sottero a Pronovias se to ale nedá srovnávat. Jinak jsem ráda, že mám velikost 36/38, holky s nekonfekčními velikostmi (hlavně těmi nekonfekčními směrem nahoru) to u nás mají hodně těžké. V salonu, kde jsem byla, mi paní říkala, že mají šaty max do velikosti 42 (!).
1) rovný výstřih, vršek zdobený krajkou, tylová sukně. Bílé. Prostě se mi tyto líbily. 2) splnila 3) koupila přes inzerát. Jsem druhá, která je bude mít. Šaty jsou moje, tak se nemusím bát, že je poničím. Cena vyšla lépe než půjčovné. 4) měla jsem představu, poté jsem hledala na webu. 5) ano. Nemusím mít ty nej za jakoukoli cenu. Strop byl 6000. Mám za 3000 + 200 za úpravu. 6) krejčová - doporučení známá 7) vybírat 5 měsíců 4,5 měsíce 8) salón jsem nenavštívila, nabídka na internetu dostačující, kvalitu nemohu posoudit.
Profilova fotka
1) Snila jsem o opravdu princeznovských šatech v bílé barvě, s bohatou sukní a vlečkou 2) Šatky byly nakonec v šampaň barvě, jednodušší, sukně bez velkých přízdob. Zkrátka tyhle mi padly jako ulité, zeštíhlely a korzet držel i bez podprsenky. 3) šaty jsem si půjčila v salonu, neznám dobrou švadlenu a kupovat si je by bylo určo nákladné, o jiném způsobu než půjčení jsem nepřemýšlela 4) šaty jsem vyhledávala na internetu, pak už rovnou v salonu. Na veletrh bych se ráda podívala, ale poblíž žádný nebyl. 5) za šaty jsem byla ochotná dát do těch cca 7000,- 6) první salon jsem navštívila na doporučení, kde jsem si šaty i vybrala, i když paní byla trochu nepříjemná, nakonec jsem rezervaci rušila a vybrala si šaty jinde, v salonu, kterému jsem se vyhýbala 7) šatky jsem vybírala 6 měsíců před svatbou, jak jsem znala termín, ty finální jsem nakonec vybrala 3 měsíce před 8) šaty jsem vybírala již před 4 lety, takže nevím, jak aktuálně
Profilova fotka
Ahoj, musím upozornit na situaci veřejných dotazníků na našich stránkách. Vzhledem k tomu, že registrace probíhají bez ověřování identity uživatelů, není tu žádná záruka, že odpovědi jsou pravdivé. Tím nechci nikoho podezřívat, žádnou uživatelku, ale přikládám logické odůvodnění. Tento dotazník tím pádem nemusí být objektivní a jeho výsledky mohou být nepřesné a nemusí poukazovat na skutečnost. Jsou mnohem přesnější jiné zdroje. Tedy prosím, nevkládejte již další příspěvky a zároveň prosím autorku této diskuze o pochopení a vyhledání jiného autentického zdroje potřebných informací. (Vyjádření admina) Děkuji za pochopení :-)
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?