Dlouhé šaty k rock´n´roll svatbě

Už dlouhou dobu jsem měla v hlavě přesně vymyšlený koncept svatby v retro stylu 50. - 60. let - Elvis, puntíky, červená, Pomáda, krátké šaty ke kolenům s širokou spodnicí. A narazila jsem na problém hned u základní představy. Mě prostě nesluší krátké šaty v tomto stylu. A teď vás holky prosím o pomoc :) Tím, jak jsem ve svých představách pořád zaseklá na krátkých šatech, tak nemůžu přijít na to, jaké dlouhé šaty by se hodily, abych nepřišla o koncept. Přijde mi, že ať se podívám na jakékoli, tak přicházím o tu svou hravou představu svatby, protože všechny ty dlouhé šaty jsou buď hodně princeznovské, elegantní, antické nebo se mi prostě jen nelíbí :) Kdyby vás napadl nějaký tip nebo odkaz na inspirační fotky, tak budu moc ráda :)
Odpovědět
Profilova fotka
jůůů přesně v tomto stylu budu mít svatbu i já :) no co znám tento styl, tak prostě dlouhý šaty snad nejsou..jedině prostě jen úplně jednoduché bíle bez čančání...a co třeba nevolit krátké ke kolenům, ale delší do půlky lýtek?
Odpovědět
@modra_zizala Nesedí ti žádná délka, od kratších nad kolena až po tea-lenght? Je pravda, že klasické dlouhé se moc nehodí.. Ale možná by se hodil nějaký odlehčený styl- napadá mě dlouhá tylová sukně v jemné pastelové barvě shozená zakasanou kostkovanou košilí s ohrnutými dlouhými rukávy
Odpovědět
Profilova fotka
Koukni ke me do alba. Mam tam saty v retro stylu. Jsou dlouhe pod kolena. Takze i me nesatovemu typu slusi. Rikali to :-D a kdyz das spodnicku tak to bude jeste lepsi. My milujeme retro. Takze i svatba v tomto stylu :-D Dlouhe saty se proste tenkrat nenosily. Vse ostatni bude jenom nahrazka a slaby kompromis se obavam.
Odpovědět
Ještě nějaké fotky pro přibližnou představu, ale volila bych jemnější barvy, aby to bylo víc retro a míň country, a jednodušší tylovou nabíranou sukni .
Odpovědět
@maruskaoi Tak to je super, že je nás víc, co si tenhle styl zamilovaly :) Já mám zásadní problém asi v tom, že mám široký hrudník (přestože mám malá prsa, kombinace k nezaplacení :)) a jak se tyhle šaty rozšiřují pod žebry, tak jsem v tom jak váleček (víc než reálně:)). No nevím jestli se vyjadřuju dost srozumitelně, každopádně budu muset volit právě asi úplně jiný střih šatů :( Seděly mi víc šaty, které měly trochu delší trup.
Odpovědět
@vineta Děkuju za tip :) Asi bych musela mít tu sukni posazenou o něco níž. Můžu to ale někde zkusit, jak to bude vypadat :)
Odpovědět
@modra_zizala A zkoušela jsi ty krátké šaty i s tou spodničkou? Ta dělá divy. Plus možná, máš-li statnější hrudník, volila bych výstřih široké V s takovými těmi spadnutými rukávy- upoutá to pozornost na ramena a vytvoří ti to spolu se spodničkou a páskem tvar přesýpacích hodin. Myslím, že určitě existují takové krátké, které ti sednou..
Odpovědět
@vineta Se spodničkou jsem zkoušela, ale je pravda že jsem zkoušela jen 2 šaty a pak jsem propadla zoufalství a vzdala další pokusy :) Navíc bohužel mám pocit, že na Vysočině není téměř žádný výběr krátkých šatů. Ale asi ještě než to vzdám úplně, tak se zkusím ještě po něčem podívat třeba ještě na jiných místech. Snad ještě narazím na takové, co mi sednou.
Odpovědět
Profilova fotka
@modra_zizala já všeobecně miluji rock and roll, rockabilly a tak, takže i když jdu někam plesat, svědčit... tak nosím tyto šaty...jsem malá, s širokým hrudníkem, většíma prsama a břichem s hubenýma nohama a malym zadkem a dá se vybrat :) i když mě dělají ještě kulatější než jsem :D ale to prostě k té době patřilo...krátké šaty a buď boubelky a nebo twiggy :) jen pro představu fotky v šatech, když jsem svědčila :) chce to jen se nevzdávat a zkoušet, zkoušet, zkoušet :)
Odpovědět
@maruskaoi Díky za foto, ty šaty jsou úžasný a ty boty snad ještě víc :) Jsem zvědavá jak budeš mít vychytaný svatební :)
Odpovědět
Profilova fotka
@modra_zizala Díky moc...no boty super, ale jsem za normálních okolností nepodpadková :D takže jsem byla ráda, že jsem se zula...na svatbu budu muset vymyslet nižší...a až vyberu svatebky, postnu foto...budu si je nechávat asi šít :)
Odpovědět
Hlavní problém tohoto střihu je pas, málo které slečně sluší totiž pas v té výšce, kde ho šaty z 50 a 60 let mají (prostě to nedělá pěknou postavu, pokud nejsou ideální proporce, přesýpací hodiny jsou super, ale ten pas když prostě nesedí nevypadá to dobře)... Stačí pas trochu výše nebo níže a bude to OK, pak nebude problém jistě ani s délkou šatů a tu pravou najdeš... Jinak tomuto stylu je nařasená pořádná vyčuhující spodnička naprosto nepostradatelná... ;-) Toť můj názor...
Odpovědět
Článek se načítá
@modra_zizala Zkus jich vyzkoušet víc, hlavně co se týče výšky pasu a délky sukně. Třeba ti budou sedět šaty se sníženým pasem a kratší sukní, nebo takový typ, kde sukně není viditelně oddělená od vršku a nabraná, ale přechází a rozšiřuje se až od boků. Ale do dlouhých bych nešla, ty by ke stylu svatby absolutně nešly.
Odpovědět
@stastnevdana @krtikkrtovaty @maruskaoi @vineta @kvmatonka Holky a nenapadá vás některou i tip na obchod či půjčovnu, kde bych mohla zkusit i jiné střihy tohohle typu šatů? Nejlépe na Vysočině, případně v Praze. Zatím jsem totiž nikde nenarazila ani na ucházející výběr z krátkých šatů :(
Odpovědět
Přijďte se podívat a vyzkoušet ke mně do atelieru, mám krátkých šatů v různých střizích dost.
Odpovědět
Profilova fotka
@modra_zizala v Praze je prodejna retrosaty tecka ce zet koukni na jejich stranky. Saty si tam vyzkouzis. Kdyz nebudou mit tvou velikost tak ti ji objednaji. A je to i pujcovna. Ja si u nich objednavala spodnicku. A nebo v Praze jeste sugarbat. Tam jsem si objednavala svoje saty. Taky muzes vyzkouset na prodejne a ceny maji krapet lepsi. Tak zkus stesti. Urcite najdes ty prave. ;-)
Odpovědět
@kvmatonka Ty jo, to je dobrý tip, myslím, že do prodejny zavítám :D @modra_zizala Ještě je varianta si enchat ty šaty ušít, pak Ti švadlena ansadí sukni tak jak bdueš potřebovat....
Odpovědět
Profilova fotka
@alca666 pokud nechat usit saty tak zavitej do miabella pani sije retro saty na miru. Ale za rucni praci se plati ale zase to budes mit podle svych predstav
Odpovědět
@maruskaoi Tyto šaty mám v tmavě modré a jsou to jedny z nejpohodlnějších šatů ever :) @modra_zizala Obchod retrošaty v Černé růži v Pze doporučuju. Měla jsem od nich svatebky. Byla tam moc milá slečna, mohla jsem zkoušet do alelujá a měly tam toho vcelku dost (většinou spíš vzorované, ale pro vyzkoušení střihu stačí), krátká i dlouhá spodnička k vyzkoušení.
Odpovědět
@modra_zizala Ještě jsem našla tohle: http://www.chichiclothing.com/product.... Je to tak trochu alá šaty Marylin Monroe ale dlouhé - možná podobný střih, výrazné boty, retro účes, výrazné líčení. A nebo nechat ušít něco jako na obrázku (bohužel jsem nenašla větší obrázek)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?