Svatební rozpočet 2017

Ahoj holky, co se vdáváte v roce 2017, jaký máte svatební rozpočet a pro kolik lidí? My chystáme svatbu pro 50-60 lidí a zatím jsme na částce 140tis. Jak jste na tom vy, šetříte každou korunu nebo se nenecháte v ničem omezovat?
Odpovědět
@janska_a_ruze My šetříme kde se dá, počítám 80 tisíc pro 50+30 lidí a nevidím to nereálně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás jsem předběžně na částce 100 tisíc pro 50 lidí, a rozhodně to bude víc. Doufám, že ne o moc :-D V některých věcech jsem nechtěla šetřit, to je pravda, ale jiné věci mám zase zadarmo, tak se to vyrovnalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky pocitame 50-60 lidi a rozpocet podobny. Hodne penez stoji fotograf, kameraman, dj a hlavne hostina
Odpovědět
My máme 30-35 hostů, ještě nemáme definitivní seznam, a počítáme snad do 100tisíc. Máme drahou fotografku, jinak všechno celkem "normální" :-) a na hostinu ještě nemáme přesnou kalkulaci... Ono to hrozně naskáče, ještě před rokem bych si klepala na čelo po přečtení takové částky.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj nevěsty, připravuji svatbu pro kamarádku (60 hostů) a jsme také na 140 tis. Určitě je potřeba počítat s rezervou tak 10%. Nemá asi smysl šetřit na fotografovi a prstýncích - to jsou památky na celý život :-) Naopak ušetřit se dá na oblečení pro ženicha nebo na jídle a pití, které musí být kvalitní, ale se složením rautu se dá hodně pracovat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, my plánujeme svatbu pro cca 30.lidi a počítám 50000,- Nechceme nic velkého, tak snad se vejdeme :)
Odpovědět
U nás je to 100 000 pro 80 lidí s tím, že hostinu a cukroví platí rodiče..
Odpovědět
Zadny presny rozpocet nemame, radi bychom se ale vesli do 5 tis euro, pro cca 30 lidi. Ale to je opravdu ten nejvyssi strop a myslim, ze to urcite zvladnem za mnohem min. Saty chci nesvatebni z konfekce, prstynek budu mit novy jen ja, pritel si necha na zasnubni jen vyryt datum snatku, nalicit se umim, ucese me dobra kamaradka, profi fotografa nechcem, ani zadne video, obrad bude na magistrate, oslava na nasi rozkvetle zahrade (takze bez najmu a nebude potreba moc dekoraci), nikdo v rodice netanci takze hudba ze spotify, zadny dj apod. Setrit nebudeme na jidle/piti, na ubytovani hostu a obleku pro zenicha. A ja se mozna rozsoupnu u nakupu bot :-D Cast letenek pro hosty take platime my.
Odpovědět
Můžu se zeptat jak to děláte právě s tím rozpočtem? Dá se normálně našetřřit na svatbu nebo si některá berete třeba půjčku :-| , což bych nechtěla. Ale zdá se mě nereálné našetřit, i když nechci žádnou velkou svatbu-cca 20lidí.
Odpovědět
@misule79 Ja bych si pujcku na svatbu rozhodne nebrala, to bych radsi snizila pocet hostu, slevila ze svych naroku nebo se vzala jen na magistrate a oslavu udelala pozdeji. Ja ale nejsem "klasicka nevesta", svatbu nepovazuju za nejdulezitejsi den v zivote. Jinak u nas je to tak, ze jsme se zasnoubili cca rok pred svatbou, a ted spolecne proste setrime ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my sme na tom tak nejak podobne, na obed 48 dospelych+8 deti a vecer dalsich asi 13 ludi a rozpocet tiez okolo tych 140.. a to mam pocit ze setrime kde sa da, kopu veci mame po znamosti za podpriemerne ceny :/ najviac vyjde samozrejme hostina a veci okolo nej (najom), to je tak 80tis. nastastie nam rodicia dost prispeju, ale stejne z toho nie som nadsena..
Odpovědět
Profilova fotka
@misule79 Ahojky, my chceme dávat na stranu každý měsíc tak čtyřku a podle příležitosti co bude dál. Plánujeme hostinu i obřad na statku. O pohoštění, výzdobu se pokusíme postarat sami. Nejvíc asi utratime za šaty a fotografa. Ale teprve všechno plánuji, tak snad to dopadne v pohode :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@lulu_84 Pro mě to bude už druhá svatba, takže já osobně bych slevila hodně ze svých nároků, jen se nevzdám bílých šatů :-D , ale pro přítele je to poprvé a ten si za svým stojí, což chápu :-) . Ale přijde mě nemožný, na něco takovýho našetřit.
Odpovědět
Profilova fotka
My to chystáme na září 2017, pro cca 90 lidí (obřad, pak hned raut, žádná hostina) a rádi bychom se vešli do 200k. Část platí rodiče a část přítel.
Odpovědět
My máme cca 30 lidí na hostinu + dalších 20 na raut.. A snad se vejdeme do 70 000. Kadeřnici, kosmetičku mám známou, dort udělá přítelova sestřenka, cukroví + koláčky moje a přítelova mamka, oznámení si budeme dělat sami, "nápis" novomanželé taky sami (myslím to just married, ale v češtině). Hostinu počítáme 30 - 35 000, moje šaty max. 7000, přítelovo sako+kalhoty+košile max. 5000, přítelův kadeřník (úprava vousů) 500. Prstýnky tak max. 12 000. Ještě dokoupit ozdoby na stůl, moje boty atd.. :-)
Odpovědět
u nás je to zatím 160 000 při 60 lidech,snad to víc neporoste.Nejvíc rozpočet navyšuje kameraman za 20 000.
Odpovědět
Ahoj holky :) nezlobte se, asi blbý dotaz z mojí strany ale za co utratíte tolik peněz? :) zajímaly by mě položky :)
Odpovědět
my svatba podzim 2016, a snažily jsme se mít to co nejlevnější při našem počtu lidí - na oběd 50, pak na raut ještě +15 a: prstýnky 15 000 šaty 5 000 oblečení ženicha 7 000 kapela 5 000 cukroví + dort 12 000 pronájem objektu 5 000 jídlo - oběd, raut - 15 000 oznámení 500 fotografka 8 000 farář, zpěv, řidič 4000 výzdoba 3500 kadeřnice, vizážistka 800 zpívání - rozlučka se svobodou 5000 pivo, alkohol - 6000 květiny - já, maminka, na stoly 1500 + od známého např. historický vůz ceny spíš nižší, než je standard a stejně, téměř 100 000 a ani jsme nemrkli... nicméně něco přispěli rodiče, leccos se vybralo na darech... kdybychom to neměli v "jídelně", ale v restauraci nebo někdě na penzionu apod. a ještě někomu např. platili ubytko, natož kdybysme chtěli kameramana, tak těch 140 000 padne úplně v pohodě a nemyslím si, že by to byla nějak extra luxusní svatba :-D bohužel, ceny dnes děsivé...
Odpovědět
@terezska94 A ty už máš rozpočet na svatbu hotový? Já jsem si třeba řekla, že když už půjdu do svatby, tak bych chtěla aby tam byli moji blízcí a kamarádi( samozřejmě svatba o deseti lidech na radnici a oběd popřípadě samo doma odpolední sedánek, je oproti tomu levná záležitost) a chtěla bych se vyhnout svatbě typu, "když teda chcete přijít tak si něco upečte a uvařte, jestli teda chcete jíst a kdybyste náhodou chtěli něco pít tak si to můžete zaplatit". A i při nejlepší vůli se pod sto nedostanu. Záleží jak kdo chce:D My se teď právě teprve domlouváme kolik lidí a kde a jak,od toho se odvine zbytek :)
Odpovědět
Profilova fotka
My rozhodně nebudeme šetřit na kameramanovi, fotografce, prstýnkách a taky budeme mít pěvecké překvapení večera , což jsme si hrozně moc oba dva přáli :) já jsem s rozpočtem zatím kolem 100.000 Kč a to tam ještě nemám vše, ani hostinu :) Obřad - Zámek Dobříš 15.000 Kč Hudba na obřad 2.000 Kč Prstýnky 13.000 Kč Kameraman 14.000 Kč Fotografka 13.000 Kč Dort + muffinky + makronky 2.700 Kč Moje vizážistka a kadeřnice zároveň 2.000 Kč Dřevěné dekorace 2.270 Kč Šaty na míru 8.000 Kč Překvapení večera 10.000 Kč Takže zatím asi tak :-D a to je tak zatim polovina :-( Co je super, oblek pro ženicha a tatínka máme vyřešený, máme firmu která šije obleky na míru, tak to je jediné bez ,,práce,, :)
Odpovědět
U nás z toho rozpočtu 140tis. je největší pálka jídlo a pití, cca 75tis. To je položka, na který opravdu šetřit nechceme, protože dobré pohoštění je základ. Další prioritou je živá hudba, fotograf a pak prstýnky. Tohle byly od začátku nejdůležitější položky, zbytek bereme racionálně. I tak se to ale nasčítá, proto na svatbu oba šetříme během celého roku - a dá se to :)
Odpovědět
@misule79 Půjčku bych si na svatbu nikdy nevzala. To je snad ten nejhorší začátek manželství :-| pokud peníze nejsou, musíte to vyřešit jinak, ale rozhodně bez půjčky
Odpovědět
@hitchhiker no tak zhruba ho hotový máme :) je to o tom, že máme hodně známých a například hostinu budeme mít ve vlastních prostorách formou rautu, který si Budem dělat sami :) Určitě je jasné že kdyby jsme si něco pronajali tak to bude o dost dražší :) Obřad Valdštejn 5400 Fotograf 5000 Prstýnky 8000 (máme známe ve zlatnictví) Šaty 8000 Oblek 1000 ( sehnali jsme krásný v akci :-D ) Kytky 2500 Dort 1500 Jídlo 10 000 Pití 10 000 Svatební oznámení 0 (strejda dělá v reklamní agentuře) Výzdoba 2000 DJ 6000
Odpovědět
Když to tady vidím a pročítám si to, ty položky jsou trašný :-| . Při běžným stylu života, při běžných měsíčních výdajích, tak snad není reálný na svatbu našetřit. :-S
Odpovědět
@terezska94 letenky pro hosty cca 1000e, ubytovani hostu 500e, jidlo/piti/obsluha 1500e, zenichuv oblek do 500e, muj prstynek do 300-400e, dorty do 200e, saty max 200e, s kytkou se vejdu v pohode do 50-100e, s oznamenim taky. Zbytek pak uz jsou malickosti.
Odpovědět
@yetta_yetta ahoj muzu se zeptat na kolik lidi mas sestaveny ten rozpocet ja kdyz na to koukam, tak jsem z toho zdesena, to jsem pocitala max 100tis pro 60-70osob a nesetrit, ale koukam, ze to jsem se silene mylila :(
Odpovědět
Profilova fotka
@makuli Ahoj :-) rozpočet je pro 20 lidí .... Docela si říkám, že je ta částka vzhledem k počtu hostů je strašně vysoká, ale když se na ten rozpočet znovu podívám tak nevím co bych vyškrtla nebo našla levnější. Psala jsem hodně kameramanům a fotografům, všude je cena relativně stejná (+- 3.000 Kč). Cena za obřad na zámku je taky vysoká, ale líbilo se nám to, to radši nebudu mít 3 patrový dort a další podobný věci, ale připlatím si za pořádný video a fotky :-)
Odpovědět
Nas list se zastavil na 32lidech. Zatim jsem na castce 75.000 a to tam nemam fotografa (cekam na cenove nabidky) a myslim, ze cena dortu taky pujde nahoru. A to musim rict, ze saty mi plati sestra jako darek. Takze k tem 100.000 se dostaneme. Co me trochu ''desi'' je, ze jsem ani nic moc neprehanela, nic spesl nevybirala... Kde se ta castka vzala? No, odpovim si sama - 55.000 mame na obed/raut/piti...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem asi trochu mimo mísu s našim rozpočtem. Ale naše svatba bude spíš párty, vesnická zábava... takže předpokládám, že se vlezem. Plánujeme 80-100 lidí a chceme se vlézt do 100 000,-. Nebudeme mít hromadný oběd, ale budeme mít občerstvení po obřadě pořád - prase, guláš, zvěřina, hambáče, steaky, kuřata, grilovaný hermelíny..Máme kamarády, kteří nám to budou připravovat, my si jen nakoupíme.. a na večer možná něco objednáme.. Neplatíme nic za pronájem, obřad bude také venku, takže 1000,- .. ženich nebude mít kvádro, já jsem tady narazila na šaty domácí výroby, a docela o nich uvažuji ;) nejsem pro komerční předražené fotografy, sic fotí nádherně, ale raději dám prostor mladým, začínajícím fotografkám, které budou rády, že si mohou rozšířit portfolium.. hudbu nám zajistí kamarád.. nejdražší bude výzdoba, prstýnky a jídlo a pití... které už teď postupně nakupujeme (alkohol když je v akci tak po 6ti lahvích...nealko to samé..) Nemyslím si, že je to nereálné ;)
Odpovědět
Původně jsem si myslela, že rozpočet 100 000 a víc je moc. Teď když vidím ceny za věci a služby, které už máme koupené nebo rezervované, budeme rádi, když o moc nepřekročíme. :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?