Svatba v Praze - na kolik vás vychází/vyšla?

Profilova fotka
Ahoj, chystáme svatbu v Praze pro 50 lidí. Četla jsem tu příspěvky, jak pro 80 lidí vyšla svatba na 50 tis., ale tak to asi nemohlo být v Praze (když jsem si četla rozpočet, že za dort pro 80 lidí 3 tis., fotograf 4tis apod.). Takže zajímá mě, na kolik vás komplet (vč. šatů, rautů, obědů, kytiček, kadeřnic apod.) vychází/vyšlo v Praze příp. těsné blízkosti Prahy? V rámci této otázky mě taktéž zajímá, zda platíte: tvrdý alkohol, rozvoz hostů (v rámci Prahy), ubytování (pro přespolní) a jestli máte plný počet lidí na obřadu, obědu i odpolední veselce. Kuji :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Joil, ta cena muze byt hodne pohybliva..zalezi jen na tvych prioritach. Muzes mit fotografa za 30tis stejne jako za 6tis a tak je to se vsema polozkama svatby. Ale muj hruby odhad, pokud se budes drzet v prumeru, tak pocitej kolem 80tis..Hodne stesti s planovanim.
Odpovědět
Ahoj,plánujeme svatbu v Praze a blízkém okolí. Máme za sebou už spoustu variant a také se na takové částky,co jsou tu uvedené z daleka nemůžeme dostat.Dokonce jsme chtěli udělat svatbu na Vysočině,ale nevyšel nám termín. Řešili jsme ubytování,rozvoz,... .Momentální verze je, že svatbu máme na zámku v Průhonicích, tam bude i oběd pro rodinu cca 30 lidí v restauraci a následně na raut zveme 70 lidí. Raut bude na statku odkud i pojedeme na obřad, který jsme si pronajali na 3 dny. Takže přespolní budou spát tam. Je tam 16 lůžek a dvě společné místnosti pro mladé, plus stany. Pražáky odvezeme domu. Na statku máme catering. Budeme se snažit vejít do 150,ale záleží hodně na prstýnkách, fotograf, hudba na obřad... .Je to hrozné.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. My jsme se nakonec pro svatbu rozhodli za Prahou a vyjde nas pro 60lidi cca 150.000. Ale ono strasne moc zalezi na tom, co si vybetete za restauraci, za kolik fotografa, saty, prstynky atd.
Odpovědět
My to budeme mít v Praze doma na zahradě, pozvaných taky 50 lidí, ale vše na jednom místě. Obřad budeme mít tedy až ve 14 hodin, takže oběd nebude, bude jen raut, ale hosté jsou zvaní úplně na všechno včetně ubytování přespolních. Spoustu věcí si nepořizujeme (nebudeme mít vývazky, kytky pro mamky, babičky apod.), ale stejně se to pravděpodobně vyšplhá k těm 100 tis. :-| Původně jsme chtěli mít rozpočet 50 tis., ale to jsme zjistili, že je absolutně nereálné...
Odpovědět
No co říct, v Praze je blaze, ale pěkně draze. Asi záleží kolik seš za co ochotná zaplatit. A jestli jste schopni si něco zařídít svépomocí. Taky jsem měla velké oči, ale když jsem si to pak spočetla, tak jsem začala hodně ustupovat. Dát za svatbu nad 100 tis. pro nás nepřipadá v úvahu. Teď kupujeme byt, bude potřeba auto, a radši budu investovat do hmotných statků, než do jednoho dne. Ale neříkám, že nechci mít hezké fotky, šaty, prsteny....., a když se chvíli hledá, najdou se věci, které splní přání a za rozumnou cenu. Plány jsou takové, že si vybereme hezkou radnici. Oběd asi oželíme a bude rovnou raut. Ten bude na nějakém plácku/zahradě.... (ale najdi něco takového v Praze, nadlidský úkol). Jídlo a pití si zajistíme sami. Bude tam pivo, víno a tvrdý - vždy určitý počet lahví a když se dopije, tak se dopije. Jídlo si předchystáme a pak poprosím nějaké známé, kteří nepůjdou na svatbu, aby nám pomohli u grilu. Ze své zkušenosti můžu říct, že taková svatba byla nejlepší na jaké jsem byla. Uvolněná a pohodová. Rozvážet po Praze budeme, ale ubytování přespolním nebudeme platit. Buď ať se vejdou do bytů rodičů, což se nevejdou a nebo jim najdemem levné ubytování. A nebo ať sami zváží, zda chtějí za takových podmínek dojet. Ono totiž u mě 90% a u přítele 100% nejsou pražáci :D, takže by nás to zrujnovalo. Plánovaný rozpočet ideálně 80 tis. při počtu do 80 lidí. Hlavně nezapomínej, že většinou se dnes již dávají jako dar peníze, a tam se většinou 3/4 investic vrátí.
Odpovědět
mame svatbu v praze a pote raut u nas na zhrade...celkem nas to vyjde okolo 50tis- 40 lidi
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my asi 120 tisic. jidlo obed raut a piti osoba cca 1250, lidi 40, Dj 5000,fotograf 11000, moje saty 12000, prsteny 16 000, dort 5000, kvetiny asi 5000,ty jeste nevim presne,nejaky dekorace a doplnky,zenich asi pouzije oblek co ma.. jo a ubytovani pro slovenskou cast rodiny asi 10000..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my zatím plánujeme a chceme se dostat do 130.000,- při obědě pro 20 lidí a rautu kolem 50 lidí. Jen obřad na Průhonickém zámku 10.000, fotograf 10.000, hudbu neřešíme (uděláme playlisty v noťasu), šaty mám za 8.000 (plno salónů má nějaké akční dny se slevou), prstýnky jsme vybrali na svatebním veletrhu 13.500, přítel si chce nechat oblek ušít, což je kolem 15.000, ale v půjčovně to je kolem 2.000, dort cca 2.500, koláčky 1.500, zákusky 1.000, oběd nás vychází na 6.000 a raut na 20.000 bez pití (myslíme, že do 40.000 se vejdeme). My nebudeme platit tvrdý alkohol, jinak vše. Kdo bude chtít tvrdé, půjde hezky na bar a za svoje. Přítele rodina je ze Slovenska a těm budeme platit přespání (cca 6 lidí).,Chce platit i ostatním ze Slovenska, ale já jsem pro, aby se jim dohodila možnost nejbližšího a i nejlevnějšího ubytování. Mně totiž přijedou zase z různých koutů Čech a mohlo dojít k nedorozumění, proč jim jo a těmhle ne.. Všem platit je na zruinování :-)
Odpovědět
my tak nějak doufáme jen nás že to bude stát max 100 tisíc ale mě mamka bude platit šaty 8 tisíc mě boty a půlku hostiny druhou půlku si budem platit samy a dále ubytování taky počítáme ale každý kdo tam bude chtít spát si zaplatí sám. jinak budem platit alkohol všechen máme oběd a večer raut my počítáme že budem platit kytky 7 tisíc prstýnky 10 tisíc mýmu oblek chcem se dostat max do 10 tisíc oznámení 4 tisíce oblečení dětem 3 tisíce rozlučka 10 tisíc dj máme za 8 tisíc a fotograf 6 tisíc no počítáme 50 tísíc do příprav a 50 tisíc do hostiny.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
tak my máme rozpočet přibližně 200 tisíc na cca 45 svatebních hostů a už ted mám strach, že se do limitu nevejdeme... Je to dáno asi hlavně lokalitou, jelikož jsme si vybrali a zarezervovali Hotel Mlýn Karlštejn, který se nám opravdu moc líbil, i když je pravda že ceny za jídlo jsou tam dost vysoké. Budeme mít všechny na hostinu i raut, zatím mám kromě místa rezervovanou ještě fotografku - 11.000 a vizážistku (líčení a česání včetně zkoušky) 5.000. Původně jsem ještě uvažovala o službách svatební agentury - hlavně pro koordinaci svatebního dne, zbytek si zařídím sama, ale cena 15.000 mě odradila.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame trochu netradicnu svadbu, obrad v kostole a potom zahradna party/piknik a hosti sme poprosili, aby nam kazdy namiesto svadobnych darov priniesli nieco pod zub a na pitie. :) Z toho vzislo aj usitie svadobnych siat kamaratkou ako svadobny dar (platim iba material). Takže punková svadba v Prahe, hosti bude asi 100+ a sme zatial na 36k cisto nase vydaje (prenajom, saty, prstienky atp.). S platbou ubytka pre cast rodiny zo slovenska nam pomohli rodicia, mladi spia u nas a taktiez rodiny prispeju nejakym jedlom rovnako ako pozvani kamarati.
Odpovědět
Profilova fotka
kolem 40lidi, všichni na všechno, 90% nepražáci a všem platíme ubytko, kromě známé fotografky nemáme nic za "speciální cenu" a počítám kolem 115tis....a to prstýnky budou jen ocelové, pár kolem trojky :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
75 osob, pronajímáme si prostory a platíme catering, pití nakupujeme sami, platíme i parkování v centru a jsme na 130 tisících.
Odpovědět
Strašně záleží co člověk chce a na čem trvá. Pokud si nebudeš přát všechny blbiny, které nesou v názvu "svatební" tak hodně ušetříš - myšleno jako např. žvýkačky, čokoládičky, vína, speciální kapesníčky + fotokoutky, sweet bary atd. Tyhle kravinky strašně lezou do peněz a myslím, že je ani nikdo neocení. Co se týče financí - svatbu máme přesně za měsíc (jů! To letí!) kousek za Prahou. Původní rozpočet byl 120 tis. ale dostali jsme se na 200 s tím, že ale máme opravdu dobrou restauraci, k obědu a rautu zveme všechny hosty. Tvrdý - jak jsem již psala vedle, neplatíme, ubytování také ne, protože je většina z okolí a kdo není, přespí v našem bytě. Celkem předpokládám 65 hostů, večer 55 na zábavu. Jinak máme hodně věcí celkem low cost - květiny budou luční, žádné super mega drahé květinářství, šaty mám za úplně obyč částku, nemáme žádné půjčené auto, kapela bude čistě studentská a za studentské peníze, fotografku budem mít jen na 4-6 hodin, dort úplně obyč, nic honosného. Takže žádná nóbl svatba. Nejdražší je samozřejmě jídlo a to trváme na kvalitní a luxusní restauraci. Nicméně jde to rozhodně i jinak. Cena za jídlo a pití je tak polovina celkové částky. Hodně částka také naskáče na takových těch věcech jako jsou různé dekorace, výzdoba atd. Něco mít budeme, ale snažím se to dost korigovat. Živé květiny jsou stejně nejkrásnější, na organzu a plastové krystalky si nepotrpím, takže dekoraci moc neřeším. Co rozhodně vím, že nebude jsou pompomy, fotokoutky a sweet bar - přijdou mi to jako zbytečně vyhozené peníze. Ale opravdu záleží kdo má jaké priority :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?