Rychlá svatba za 8 tisíc

Profilova fotka
Ahojik Berte to jako radu nebo inspiraci. Bohužel můj přítel musel hodně narychlo odletět na dlouhou služební cestu, která byla nečekaná a do odletu byl jen týden. Uspořádali jsme svatbu na obecním úřadě, kde jsme byli oblečeni v civilu, přítomna byla jen rodina. Po obřadu jsem šli na oběd cca.17 lidí, oběd nebyl objednán a vybírali jsme si z jídelního lístku + občerstvení cena cca. 4.000,-. Po obědě jsme si udělali doma posezení s rautem a pojali to jako rozlučku před odletem cca. 25 lidí, cena kolem 3.000,-. A ještě jsem zapomněla, nebyl čas objednat snubní prstýnky, tak máme dva stříbrné kroužky obyčejné za 700,-, zatím provizorně. Takže svatba nás vyšla na 8.000,- pro cca 20 lidí. A prý se to nedá!! A byla to krásná svatba. Ale až manžel přijede, uděláme si novou svatbu v kostele se vším co se patří a sluší.
Odpovědět
A jaký to mělo smysl, když budete dělat další? 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
Jeden z důvodu, proč jsme dělali tu svatbu, byl kdyby se mu něco stalo, ať tu nezůstaneme na pospas. A svatbu budeme opakovat pro své kamarády, přátelé a taky si přeji obřad v kostele.
Odpovědět
Profilova fotka
no když to nebylo tak plánovaný, tak se to dá, to je jasné :) ale když to člověk plánuje nějakou dobu a do kostela v civilu určitě nepůjdeš, tak na těch 8tis. vyjdou kolikrát jenom šaty z půjčovny, takže pak se to opravdu nedá :) když to vezmu třeba u nás co je kolem, tak matrika 1tis., pronájem restaurace bude 4tis., pak hostina+raut cca 1tis./os. jelikož nemůžeme mít nic vlastního atd. atd. :) takže bohužel pokud jde o větší svatbu se vším všudy, tak se to opravdu bohužel nedá :)
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem to hlavně psala jako inspiraci pro lidi, kteří říkají, že by chtěli svatbu, ale nemají na ni. Jde to udělat s omezeným rozpočtem.
Odpovědět
Profilova fotka
:-)
Odpovědět
tak my si teda zase připlatíme než mít tuhle svatbu /nesvatbu :) Ale jako ne že bychom vyhazovali peníze oknem
Odpovědět
Profilova fotka
já si nemyslím, že to byla svatba nesvatba :) nikde není psáno, že nevěsta musí mít svatební šaty a nikde taky není psáno, že si musí vyměnit zlaté prsteny :) podle mě je to celkem fajn svatba :) hlavně, že si ji užili :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
jééé, tak to je super! Tak bych si to představovala taky, ale přítel chce svatbu na zámku a chce mě za princeznu, tak jsem se podřídila, ale být to na mě, tak to udělám stejně jako ty! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme měli mýt svatbu na zámku v Úsobí, ale nevyšlo to, ale přes to jsem ráda, že byla aspoň tahle svatba narychlo, moc jsme si ji užili.
Odpovědět
Profilova fotka
@lenkakalabova Věřím že to bylo krásné,protože jaké si to uděláš takové to máš.Taky jsem chtěla malou,soukromou svatbu.Chtěla jsem odjet s partnerem na dovču v ČR,vzít sebou dva kamarády jako svědky.Koupili bychom prstýnky,zaplatili poplatek za obřad + nějaké lehké bílé letní oblečení a bylo by to.Po návratu by byla oslava pro všechny přátelé a rodinu.Nikdo by nic nevěděl,bylo by to bez nervů a starosti. S mého plánu není nic.V červnu máme klasickou svatbu a už teď máme spoustu starostí. Přesto se ale moc těším :O)
Odpovědět
@lenkakalabova můžu se jenom zeptat, jak to pak bude s tím obřadem kostele? církev a stát jsou totiž v ČR spojené a stačí mít jen jeden obřad. platí to tak i když máš první civilní obřad? protože ten církení je zároveň i civilní, tak by to nemělo jít dvakrát, ne?
Odpovědět
Článek se načítá
JO, když vám to vyhovuje, tak proč ne? Tímhle způsobem jde koneckonců udělat svatba za tisícovku, tolik tě cca stojí obřad. Prstýnky můžete mít nějaké symbolické, třeba za 200. Zbytek se tváří jako jakákoliv jiná nenáročná oslava. Já proti tomu nic nemám, ale jasně že jde udělat za málo peněz, jen to potom pro většinu lidí nemá ten punc svatby, jen pro novomanžele. Ale to je nejdůležitější, tak co :-)
Odpovědět
Naše plány jsou úplně stejné ( s tím rozdílem, že nikdo nikam nemusí odjíždět) přesto svatba bude malá jen maminky a sourozenci a myslím si, že i tak bude krásná protože bude naše!!! Po různých rodinných oslavách jsem se zařekla, že žádné tetičky, strýčky natož z třetího kolena zvát nechci - nikdy se nikomu nezavděčíš a poslouchat ty řeči okolo, nééé tak tohle né. A vůbec si nemyslím, že bych byla nějak ošizena
Odpovědět
Profilova fotka
@klarynka01 V Čechách je to tak, že můžeš mít civilní obřad (na radnici) a pak mít v kostele obřad druhý- už nedostanou oddací list, spíš se tomu správně říká obnovení slibu. Opačně (nejdřív církevní a pak civilní) už to nelze
Odpovědět
@kajovaevicka jasný, obnovení slibů znám. ale nikdy jsem to nebrala jako svatební obřad. díky za vysvětlení :)
Odpovědět
@stokynka jéé, u nás je to stejné :-) a prej že pohádkové svatby chtějí holky!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Nezlobte se,ale dost nechápu lidi,co napřed (mnohdy ukvapeně) dělají rychlé svatby na úřadě a pak chtějí dělat velké a "opravdové" svatby v kostele,moc tomu nerozumím
Odpovědět
a já tomu rozumím...například moje kamarádka měla svatby 3. Jelikož žije ve Francii s Turkem, tak měla civilní obřad ve Francii s tamníma kamarádama, pak doma v Čechách pro svoje příbuzenstvo a nakonec v Alžírsku pro jeho rodinu. Každá svatba byla něčím zvláštní, každou si užili a na každou má jiné vzpomínky. Akorát jsem si z ní dělala legraci, že je krapet (jak to říct hezky :-D )...lakomá - já neměla svatbu ani jednu a ona hned 3 :-) A taky tomu rozumím v tom, že pokud jel manžel na dlouhodobou služebku, ono člověk doopravdy nikdy neví, co se stane...vemte si například vojáky na misích (nevím, jestli to je tento případ).
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám, že po dlouhé době se tato diskuze znova obnovila. Chtěla bych doplnit, že druhá svatba proběhla po půl roce, hned po příletu manžela (ano je to přesně tento případ, manžel odjel na misi). Svatba byla zhruba pro 140 lidí a se vším všudy jak se patří a sluší. Velice jsem si to užila. Můžete se podívat do mého svatebního fotoalba. Myslím si, že né všechny svatby narychlo jsou neuvážené, ale někdy bohužel okolnosti rozhodnou za vás.
Odpovědět
Také si myslím, že taková svatba má smysl. A pokud jde o tento případ (manžel v zahraniční misi) a malý klučina na fotkách v albu je Lenčin a jejího muže syn (což předpokládám), tak to má význam výrazný.... neb manželství v minulosti i teď chránilo ženu především jako matku....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?