Levná svatba - jen sen?

Ahoj všem, zatím neplánujeme svatbu na konkrétní datum, jsme spíše v procesu uvažovacím, ale já bych to ráda naplánovala na příští rok. Jenže jak to tak čtu, tak s tím, jakou bych měla představu o svatbě, mě děsí ta konečná cena. Dá se vůbec v dnešní době zorganizovat akce pro cca 45 lidí za přijatelné peníze, tj. tak do 50 tisíc? nepočítám do této ceny prstýnky, o nich máme celkem jasno a i přes cenu se jich nechceme vzdát (přece jen je budeme nosit celý život :-) ). Takže moje představa je obřad na stejném místě jako hostina, zvali bychom pouze rodinu, kamarády případně na večerní raut. Mým snem je přijet k obřadu na koni , takže je mi jasné, že doprava pro koně sežere nemálo peněz (na tohle si chci našetřit sama, moc by mě mrzelo, kdyby v tak důležitý den se mnou nebyl můj nejlepší přítel x-) ). O šatech mám celkem jasnou představu, daly by se ušít na míru myslím tak do 5 tis., pro přítele bychom půjčili oblek nebo smoking. Myslíte, že můj sen je za tuhle cenu nereálný nebo stále mohu doufat? :-) Děkuju za jakékoli rady, postřehy a nápady :-)
Profilova fotka
Ahoj, já radu zatím taky marně hledám, ale věřím, že lze zařídit krásnou svatbu do 50 tis. Je to náš strop. Počítáme tak s cca 30ti hosty. Jedná se o o nejužší členy rodiny(rodiče,sourozenci naši a rodičů,svědci). Jsem přesvědčená o tom, že i se 45ti hosty lze splnit váš strop tj.50tis. Myslím, že nemáme nějaké extra požadavky na svatbu, ale představu máme - vím, že nechci svatbu např.jen svědci,rodiče, oběd v restauraci a pak jít domů. Nemůžeme si dovolit dražší svatbu, chceme si ji platit sami. Oba máme poměrně velké rodiny,nebyl by problém dát dohromady 90 lidí...ale to není reálné z finančního hlediska. Rádi bychom to zvládli do začátku října...termín máme, ale zatím jsme ještě nic neoznámili ;-) Tak uvidíme - je to výzva - budeme doufat spolu :-p :-)
Profilova fotka
@otherspace myslím že do 50ti tisíc se dá taková svatba zorganizovat ,ale záleží hrozně moc na tom jestli chceš mít také oběd pro rodinu nebo prostě obřad a nějaké pohoštění formou švédských stolů a pak třeba večer grilování či něco podného pro všechny, jestli budete zajištovat i ubytování, zda budete zdobit auta, mít dort atd atd. Myslím že nejlepší je si vše sepsat na papír , vše co bys chtěla na své svatbě mít a pak shánět jednotlivé kalkulace k těmto bodům a případně škrtat... to víš jestli plánuješ završit svatbu ohňostrojem tak asi levná nebude :)
Profilova fotka
Jinak holky , my budeme mít svatbu pro 50 lidí , a rozpočet máme něco kolem 40ti tisíc - bez prstýnků, takže se to dá a pro mě bude určitě krásná, protože si ji takovou udělám. Budeme tam mít 35 členů rodiny a 15 kamarádů, těch nejbližších , ostatní stejně považujeme spíš za známé a tak těm všem známým budeme ale určitě dávat oznámení, a nějakou výslužky také . Budeme mít obřad - chtěla bych tak ve 14h. a pak rovnou směr pečení prasátka , a dalších mlsek :) Rozhodně nebudu šetřit na kadeřnici, vizážistce , fotografce, doplňkách , ale nebudeme mít dort a tím že nebude oběd se také dost ušetří. živou hudbu po zkušenostech na ostatních svatbách také nechceme . No 40tisic i se šatama , kytkama atd. Většinu věcí kupuju tady na beremku, tím se táké dost ušetří :) a hlavně kupuju s velkým předstihem postupně , tak že to finančně nijak extra neregistrujeme.
Já doufám, že se do této ceny vejdeme...svatba bude v červenci cca 40 lidí. Obřad bude odpoledne, pak se vyfotíme a pojedeme grilovat...drůbež na rožni, guláš, obložené mísy, ovoce, zelenina, nějaké sladkosti...čímž nám odpadá oběd a snad tím něco ušetříme :-) Jen prstýnky, šaty a fotograf dělají 20 tisíc a to ještě nepočítám dekorace a jídlo. Takže vážně záleží v jakém stylu to pojmete.
Profilova fotka
Ahoj, myslím že je to reálné - spolu se sestrou jsme organizovaly velkou rodinnou oslavu pro naše rodiče (oběd, zákusky, večerní raut) pro 40 osob a vešly jsme se do 23 tisíc - sice jsme se dost nadřely - dělaly jsme si veškerou výzdobu samy, já pekla zákusky, dorty a společně se ségrou ještě i koláče a cukroví na stoly ( na tom mamča trvala), veškeré nápoje (alko a pivo - velkosklad, nealko v akcích), oběd nám vařila kámoška a večerní raut byl napůl z restaurace a napůl vlastnoruční, takže skoro malá svatba :) Možné to je, jen je třeba mít člověka, který ti maximálně pomůže, datum včas dopředu, ať si pomalu nakoupíš vše co potřebuješ. :-)
Pokracovanie tu : http://www.beremese.cz/diskuse/tema/j...
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?