Komplet cena svatby

Prosím o názor. Našla jsem ukázkový rozpočet svatby pro 100 hostů: http://www.tomikup.cz/stat/cena-svatby Myslíte že je to v Praze skutečně reálné? Ani ty kýty jsem tak levně nikde nesehnala...
Odpovědět
1
2
@antonia22 myslím, že to rozhodně není rozpočet pro 100 hostů ;-)
Odpovědět
Rozpočet mi přijde moc nízký. Fotograf 4.000,- Kč v Praze? To ho měli asi jenom na obřad. Šaty plus boty pro nevěstu 5.000,- Kč - chtěla bych ty šaty vidět, boty byly asi od Vietnamců předpokládám. Pokud si nechala nevěsta ušít např. jednoduché šaty v délce pod kolena, tak bych tomu věřila. Pokud ale měla klasickou bílou róbu, tak to asi moc kvalita nebyla. Kýty - taky se mi to nezdá. Květiny pro nevěstu, maminky atd. - 1.700,- Kč? To je v Praze cena pouze kytice pro nevěstu, a to se ještě nesmí moc rozšoupnout. Celkově mi to přijde nereálné. Ale je fakt, že každý má jiné nároky, co se jednomu může zdát nehezké a nekvalitní, druhému absolutně vyhovuje. Asi je to hodně o tom, na co je člověk zvyklý, jaký má vkus apod.
Odpovědět
To rozhodne neni pro 100 hostu. Ja nemela extra drahe saty ani boty, ale dala jsem za ne celkem 10.000Kc... Kvetiny plus vyzdoba stolu za 1700Kc?? To teda nevim co meli za kvetiny :) A fotografa meli nejspis jenom na obrade no..
Odpovědět
Moc se mi to nezdá: Už jen cena svatebních šatů a bot pro nevěstu - celkem za 5.000 (nejlevnější šaty bez bot, závoje a případně dalších doplňků byly pokud jste měla slevový kupon za 6.500. Fotografa za 4.000 - pokud to budou fotografie pouze z místa obřadu a fotograf tam bude fotit několik svateb za sebou. Oproti tomu je cena za oddávajícího přemrštěná. Cena za květiny - bude-li mít nevěsta malou kytici, pak jí tak do těch 1.700 sežene, ale už ne kytičky pro svědkyně, maminky, neřku-li výzdobu stolů (pokud pán nepočítá tak, že květiny si koupím v Lipeních na trhu a uvážu a nazdobím sama (ale ani tehdy to rozhodně nebudou růže, ale opravdu nějaká lacinější kvítka). Svatební oběd pro 24 lidí za 9.000 - dejme tomu (375/os je reálných). Restauraci Červenou Cibuli znám (chodím tam občas na oběd). Hned vedle je nálevna (4-ka bez větráku), kde se dá případně pořešit I levnější alkohol. No hele pokud 4 kýty za 4.400 - záleží na velikosti, ale moc se mi to nezdá - oproti tomu účet z makra za 9.000 je docela vysoký a obložené mísy se mi zdají pro 100 lidí malé. Otázka je, v kterém roce se tato svatba konala - letos, před pěti lety, před deseti?
Odpovědět
Já mám naprosto čerstvý součet naší svatby: Na oběd jsme měli 65 lidí a večer raut, na který přišlo dalších 25 lidí. Celkem to celé stálo 180 tisíc (brrr)..z toho hostina a večerní raut (i s pitím včetně tak poloviny panáků, snědlo se naprosto všechno) 85 tisíc, pronájem sálu 10 tis, kapela (10tis), prstýnky (20 tis, na těch jsme šetřit nechtěli, ty budeme mít na prstu pořád), šaty, boty atd.( dohromady vše pro něvěstu za 10tis), oblek atd (dohromady vše pro ženicha 9tis), pak dort (3 tisíce, od známé, cena v článku mi příjde nereálná), kytky (2500+1500 výzdoba do kostela),suroviny na cukroví (pekly mamky, babičky atd, ale suroviny jsme jim nakoupili, cukroví nám zbylo spoustu), ranní pohoštění atd atd atd, až z toho bylo těch 180 tisíc...a to myslím, že jsem moc neutrácela, doufám, že šaty a část výzdoby atd prodám, oznámení jsem dělala sama, kytky na stoly jsem natrhala babičce na zahradě... Ještě že to je jen jednou...
Odpovědět
Co se týče obřadu, tak cena je podle mě reálná. Prsteny ok, byť já chtěla jedině zlaté. Cena za nevěstu je určitě reálná, ale otázka je, co měla za šaty a za boty. A pak, zda měla nové spodní prádlo, podvazek, zda byla učesaná a nalíčená, zda měla šperky. To s cenou " za nevěstu" docela zamává. Co se týče květin, mně by jich tak málo nestačilo, ale cena může být ok, pokud se jednalo o nepříliš velké a spíše sezonní květiny. Proč ne, to na kráse neubere. Ženich podle mě ok. Co se fotografa týká, tak buď měli profesionála jen na obřad + maximálně na pár partnerských fotek, nebo cvakálka na celý den. U oběda, když pominu, že ostatní hosté byli vypakovaní někam do pryč, tak mi cena připadá ok. Za 30 lidí jsme za kompletní oběd dali podobně. Spíš se mi nezdají ty dorty ze Světozoru - výborná, ale celkem dražší cukrárna. Tak asi nebyly svatební a nebyly velké. Co se týká svatební party - netuším, na kolik vyjde kýta, ale občerstvení se nezdá být příliš bohaté, čtu tam o kelímcích, takže to byla asi hodně neformální oslava, kde se spíš pilo než jedlo. Neříkám, že to není možnost, že to není úplně reálné, ale otázka je, jak to vypadalo. Já bych o takovou oslavu nestála.
Odpovědět
Nu já to nevidím až tak nereálně ty ceny :-) I když měli svatbu v Praze tak šaty a třeba i ty kýty mohli míti odněkud z menšího města. Já mám například šaty z malé půjčovny za 3500 i se závojem (šaty jsou krásné, nové:-) Kýtu za tuhle ceny bych přes známého řezníka taky sehnala a že měli večerní oslavu pojatou jako lehkou zahradní párty to už je jejich věc...:-)
Odpovědět
@antonia22 Já měla z našeho malého města krásné šaty také za 3500 jako @jitkapetka :-D Pokud to neměli z nějakého předraženého pražského salonu, proč ne ;-) Mně tohle příjde, jako takový normální rozpočet českých novomanželů. Nic náročného, šaty z půjčovny, střední počet lidí. Myslím, že je to hlavně dost zaokrouhlené a něco vynechaného a hlavně je to jen pro představu. Každopádně mi to nereálné nepřipadá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@antonia22 ta cena se mi taky moc nezdá...moje kalkulace: prstýnky +- 10.000 Kč (ale zlaté, pravda...) květiny (nevěsta 1500 Kč, svědkyně 400 Kč, maminky 2x400 Kč, květinová výzdoba na stůl 2000 Kč) svatební šaty + boty - 10.000 Kč šaty + 1000 Kč boty (šaty si nechám šít svoje vlastní, ale půjčovny např. v Brně nižší ceny moc nemají, ale záleží jaký šaty chceš, zda značkové, jednoduché, či náročnější model :-) ) fotograf - pod 6000 Kč nemůžeme nikoho sehnat a to chceme fotografa na celý den, zatím nejnižší nabídku máme 7900 Kč obřad - 1000 Kč poplatek, 2000 Kč za výjezd mimo obř.síň = 3000 Kč = 37.600 Kč Svatební hostina (u nás 50 lidí) = 51.000 Kč (máme tam předkrm, oběd i s polévkou, studený raut, teplý raut, káva, čaj nealko, víno, pivo) tvrdé alko??? zatím zvažujeme zda vůbec bude... cena za dort 750 Kč? No to nevím :-( To vypadá na klasické dorty typu podkova apod. Zatím jsem na 88.600 Kč a to tam nemám kadeřnici, vizážistku, cukroví, dort, další nesmysly (výzdoba apod.) Jsem se sama zhrozila, když jsem ti to začla psát :-) můj původní rozpočet na svatbu byl max. 60 lidí :D Každopádně záleží jakou svatbu chceš, všechno se dá když se chce, ale aby se to hlavně tobě líbilo :-)
Odpovědět
@paja04 Ahoj, já jsem koupila šaty ve výprodeji v salonu za 4900,- Kč, nevidím problém sehnat ve výprodeji i levnější. Já koupila z loňské kolekce.
Odpovědět
@paja04 ještě ¨poznámka ohledně kytice - kytky objednávám v Praze 4 a budu mít já, obě mamky, babička, vývazky pro ženicha, svědky a malého synovce a vyjde mě to na +- 2000,- Kč. Takže věřím tomu, že sehnala 2 kytky za 1700,- Kč.
Odpovědět
Dle mě je to reálné,když se chce tak to jde.Co se týče šatů,nemusí je mít přece z Prahy z půjčovny.Mohla si nechat ušít jednoušší styl,nebo je mít třeba z bazárku/ dají se někdy sehnat i značkové velmi levně/ atd..A tak je to se vším.Zda je svatba povedená není až tak o ceně,ale o atmosfeře..
Odpovědět
Článek se načítá
@antonia22 ahoj, já tomu celkem věřím, protože kytky budu mít z Prahy 4 - osvědčená květinářka za +- 2000,- Kč pro mne, mamky, babičku, vývazky pro ženicha, svědky a synovce a otce a kytku do vlasů. Fotografa mám prověřeného od majitele statku za 4000 na cca 3 hod., co se týče jídla tak jsem se dívala, že oběd byl pro 24 lidí u Červené cibule. Ta hospoda není žádný de luxe podnik a věřím tomu, že za 375 Kč si jeden človek v klidu dal polívku a hlavní jídlo, popř. přípitek. Co se týče šatů - já měla z výprodeje salonu za 4900,- Kč a boty jsem si koupila kožené Tamarisy za 1000,- Kč, takže proč ne. Gril party mi přijde taky celkem OK, akorát pro 100 lidí je to málo piva, kde je víno a ostatní nealko? Jo a 4 kýty za 4400? Nejsem si jistá velikostí, nicméně my budeme mít 1 kýtu, která bude mít cca 12 kg za 190,- Kč/kg.
Odpovědět
Kytky a fotografa bych viděla dost reálně. My jsme měli ověřenou fotografku, která fotila svatbu i našich přátel a za cca 6 hodin si řekla 5,5 tis. V ceně jsme měli samozřejmě dvd s fotkami, cca 30 vybraných vytisknutých fotek a k nim malé fotoalbum. Kytky jsem měla za 2,5 tis. Je pravda, že jsem měla štěstí, že se mi líbily levnější květiny :), ale i tak jsem v tom měla kytku pro mě, 5 kytek pro svědkyni, maminky, házecí a jednu jsme dostali jen tak :), kytičku pro družičku, korsáž pro ženicha a spoustu kytek na dekoraci a mě do vlasů, navíc mi to všechno ještě květinářka přivezla z Prahy 10 do penzionu kousek od Slaného. Takže 1,7 za 2 kytky, proč ne? Rozpočet na oběd, oddávajícího (i když tam je to zase i zbytečně moc), ženicha jsou reálné. Něvěsta pokud má šaty a boty třeba tady z bazárku a nalíčí se a učese sama by ještě šla. Zbytek je nesmysl. Jako třeba nealko pro 100 lidí má být ten jeden sud malinovky?!? :) 2 dorty od Hájka za 750? To musely být ty malé, ne? :)
Odpovědět
To byla naše svatba :-) Ceny jsou opravdu takové. Samozřejmě lze lehce přetáhnout cenu na dvojnásobek, ale by raději dáme ušetřené peníze na svatební cestu... Šaty byly odkoupené z druhé ruky, kýty od řezníka z Budějovic - vyplatilo se je dovézt. Cena 89,- Kč/ Kg. V Praze jsem našel nejlevněji za 189. Fotograf byl známý, kytky kamarádka kamarádky... Ono když se chce ušetřit, dá se :-) Oznámení bylo elektronicky No a zahradní párty stála na pivě a praseti. Byla t opárty pro kamarády. Né švédské stoly, z nichž se pak polovina nesní. Pivo Černá hora - Páter. Svatba byla letos :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@paja04 šaty jsem si koupila v Praze z výprodeje ve svatebním salonu (ne u vietnamců) za 3000,- boty za 600,- vyčištění+poutko na vlečku 600, závoj mám půjčený za 700 = 4900, kytice jsem nechala vázat na Praze3 (pro nevěstu, svědkyni, 2xpro maminky, 50xmyrty a korsáž pro ženicha) celkem za 2000,- Fotografa mám zajištěného za 2600,- na 2-2,5hodiny (obřad, gratulace, skupiny, fotky novomanželů) to dle mého stačí.. Malé mi v uvedeném rozpočtu připadají částky za jídlo, ale jinak mi to připadá celkem v pořádku.. My máme svatbu pro přibližně 50 lidí a budeme asi na 75000, ale asi 20000-27000 bude za jídlo a pití (ještě jsme vše nepoplatili, tak to nevím jistě.. To znamená, že při 100 lidech bychom se pohybovali spíše k 100000.. Takže se to snad i provést dá.. Ale jen tak, tak a přijde mi, že se budou při přípravě budoucí manželé škrtit o každou korunu a to není zrovna vysněná atmosféra..
Odpovědět
Rozumné vybírání dodavatelů nijak neovlivní atmosféru svatby :-) Myslím že v den D už nikdo nekontroluje jestli někdo příliš nejí a nepije :-) Naopak hodně lidí už je unaveno ze strojených svateb a ocenili formu garden party, kde si každý mohl užívat jak chtěl. Někdo poslouchal kapelu, někdo se bavil vedle, jiný byli na trampolíně... Prostě pohodička
Odpovědět
Tak my chystáme svatbu o 100 lidech z toho tedy 10 menších dětí, na slavnostní oběd 53 dospělých. Navíc skoro 60 lidem budeme platit ubytování, protože jsou z druhé strany republiky... Aktuálně jsem na 145 tis a to opravdu nemám žádný přepych, žádné extra blbosti...snad kromě výzdoby...a teda furt netuším kolik stojí sladké, protože jsem bezlepkář a dobrá pekařka, tak si dort budu péct sama. Rozpočet na žranici a zábavu mám: Oběd 19875 Kč Raut 33060 Kč Pití 26100 Kč Ubytování 17700 Kč Pronájem 3000 Kč Dekorace 4500 Kč Dort+ sladké 6000 Kč Hudba 6000 Kč Celkem 116 235 Kč A teda furt nevím jestli nejsem nějak mimo- u jídla a rautu vycházím z kalkulace restaurace...
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě, když ušetříte na každém něco a uděláte si hodně věcí sami, tak je to teoreticky možné, ale myslím že to bude stát hoooodně úsilí.. My jsme měli svatbu cca 80 lidí (na oběd jen 40) a vyšla nás na necelých 180tis.. Ale je pravdou, že kromě tomboly jsem si doma nic nepřipravila a vše kolem výzdoby zařídila naše báječná floristka, což uznávám, že jsou zase peníze na víc, ale s naším hyperaktivním synem nešlo nic moc připravovat, takže jsme se zařídila více méně podle něj a na všechno jsme někoho měli :) Coo se jídla a pití týče, tak vypilo se toho opravdu hodně, hlavně pivo a pak whiskey a tequila, grilování jsme měli krocana a kýtu a obojí se komplet snědlo, raut byl veliký a bylo tam víc než dost a i tak nic moc nezbylo :-D Za to jsem ráda, že všem tak chutnalo.. A pití je hodně individuální co se pije a co platíte, my platili vše a za pití jsme nechali cca 35tis, na to množství co se vypilo, si mylsím že nádhera.. Posílám ukázku našeho rozpočtu.. Hostina 40 lidí + raut 80 lidí - 70 000 Prstýnky 20 000 Svatební šaty 11 000 Oblek 9 000 Ondra oblek 500 Oznámení 4 500 Fotografka 11 000 DJ 8 000 Houslisti 5 000 Výzdoba (floristka) 20 000 Dekorace 2 500 Dort 2 000 Zákusky 9 000 Kosmetika, účes 2 000 Košíčky + ubrousky 500 Krabičky výslužka 500 Boty (lodičky, pánský) 2 000
Odpovědět
http://www.reflex.cz/clanek/zajimavos... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No když jsem sečetla všechny položky (do poslední koruny :-D ), tak se mi protočily panenky....necelých 96.000,-Kč a ani nevím, kde jsme na to vzali popravdě. :-D Hostina pro 30 lidí na oběd + večerní raut pro 40 lidí 38.700,-Kč v ceně i dort Fotograf 7.000,-Kč Prsteny 8890,-Kč Šaty 9.900,-Kč další náklady nevěsta 3945,-Kč Oznámení 1370,-Kč Květiny 2000,-Kč Ženich 6221,-Kč Alkohol 3808,-Kč Výzdoba 1736,-Kč Tombola 892,-Kč Výslužky 8448,-Kč Ostatní 2725,-Kč
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@hopsal Něco na tom bude...
Odpovědět
Profilova fotka
Věřím, že se to dá zvládnout za tu cenu...náš původní plán byl dosti podobný (svatba komplet do 50 000 Kč pro cca 40 lidí). Nakonec jsme si však sedli a probrali to ze všech stran a zjistili jsme, že to vlastně chceme jinak, že místo svépomoci v pronajatém kulturáku si pronajmeme penzion vč. ubytování, že nechci na šaty krajku, co vypadá jak záclona atd a už to roste. Myslím, že konečná částka bude něco málo přes sto tisíc vzhledem k tomu, že fotografa, kameramana, floristku, máme v rodině, jinak by to bylo spíš nad 150 (pro cca 40 lidí). Zapisuju si do rozpočtu každou částku, proto můžu v květnu dodat celkem podrobný přehled (zapisuju to do budoucna pro představu sestře a kamarádkám, protože se vdávám z okruhu svých známých první).
Odpovědět
@antonia22 Nahoře jsem si všimla, že to bylo pro 24 hostů...
Odpovědět
Mě v tom rozpočtu to docela pobavilo, z palladia prsteny do 10 tis.... :-D :-D :-D rozpočet níže: obřad 3500 Kč prsteny titan/brilianty 9800 Kč šaty nevěsta 8900 Kč boty nevěsta 1500 Kč košile ženich 1990 Kč (na míru) kravata, kapesník, knoflíčky 1240 Kč (na můj návrh ušito) fotograf 15000 Kč DJ 8000 Kč A to svatba jeste nebyla... počítám plus minus 100 000
Odpovědět
@viki83 hostů píšou 100, ale oběd platili jen pro 24 hostů (rodina) :-)
Odpovědět
Tak já to teď sečetla. Svatba byla kousek za Prahou. 60 na oběd 110 hostů na večer z toho 65 jsme hradili ubytování Cena komplet 150 tis. Z toho takové ty věci jako naše šaty, kytky, výzdoba kostela, oznámení, fotograf, prsteny atd. stály 28 tis (na tom myslím, že jsme ušetřili nejvíc, ale poznat to nebylo:-)) Zbytek byl za jídlo, pití, kapelu (měli jsme 10 členou skvělou kapelu), výslužky (byly fakt veliké) a ubytování. Myslím, že na ten počet lidí a na to kolik jídla, pití a zábavy to bylo, je ta cena pořád docela nízká:-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nas to vychazi: 44 osoby (vcetne nas) Obrad- 20.000 Prstinky - 10.000 mensi hostina na zamku 6.000 Saty (pujceni) - 12.000 Zenich oblek- 15.000 Boty nevesta - 1.400 Kvetiny + vyzdoba- 20.000 Fotograf+ video- 13.000 DJ +bavic - 11.000 Liceni+ vlasy- 5.000 dort, kolacky, makronky - 10.000 Pokoj pro novomanzele - 3.000 Doprava - mame zname, takze netusim cenu (mame to jako darek) No a to nejhorsi HOSTINA (raut) Jidlo - 1.500x 44 osoby 66.000 Alko, nealko - jeste nevime + nejaky blbustky kupovane domu (bublifuky, sklenicky, darky pro rodice, polstarek pro prstinky, kniha hostu...) - 5.000 Celkove: 197.400 (bez piti)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Uf. No to je pálka. DJ + bavič - zatím jsem si všude kde ho měli říkal, že by to bylo lepšíbez "baviče". Taková organizovaná zábava, když si chtěj lidi prostě povídat...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je teda pálka :-D ufffff....:-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?