Cena svatební hostiny. Jaký byl váš rozpočet?

Profilova fotka
Ahojky holky, možná vám také vrtá hlavou, kolik to všechno bude stát! Určitě mají mnohé z nás zkušenosti a mnohé z nás ty zkušenosti hledají! Ráda bych se s vámi podělila o názory na ceny svatebního menu a svatební hostiny. Dostala jsem rozpočet z mé restaurace, když cinzano bianko, šunková rolka s křenovou šlehačkou, hovězí polévka s knedlíčky a domácími nudklemi a svíčková s brusinkami a houskovým knedlíkem - celková cena 190,-- Kč! Ještě jsem přemýšlela o jihočeské pochoutce (3 druhy masa, 2 druhy knedlíků a zelí) - 135,-- Kč. Tak jsem zvědavá na váš rozpočet na hostinu a zajímalo by mě, kolik mám počítat korun na osobu na pití!!! Díky a těším se na názory a příspěvky ;-)
Odpovědět
1
2
16
Ahojky :) Už ted je mi tě líto, určitě tě příjdou ukamenovat za to, že tady podobné diskuze již existují :¨))
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je mi líto těch, které to psychicky nezvládnou a ukamenují mě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mas super ceny, bud rada :-) ...ja pocitam cca 1000 na osobu na cely den.
Odpovědět
Me by docela zajímalo kolik se má procentuálne pocítat na jídlo a kolik na pití a myslím, ze taková diskuze - aby to bylo vyjádreno v procentech - tu jeste snad není - tedy pokud se to nebere tak, ze si to kazdý muze vypocítat ze vsech rozpoctu devcat ;-) Zajímalo by me teda - mám pocítat, ze jídlo delá 2/3 z celé ceny hostiny nebo je treba pocítat, ze jídlo delá cenove presne polovinu té hostiny? Tak prosím kazdého kdo má zkusenosti, o které se chce podelit at nám tu dá tip ;-)
Odpovědět
Na to ti všude řeknou - neznáme vaše hosty, nevímo, kolik toho vypijí ]-( Bohužel asi mají pravdu...:-| Pokud budeš mít hosty převážně o pivu, určitě to bude výrazně míň než když budou pít hlavně nealko nebo třeba nějaké dobré víno (lahvové, ne rozlévané, to se dost prodraží). Teď samozřejmě nemluvím o možnostech, kdy si přinesete část nebo všechno vlastní, popřípadě alternativě platit/neplatit panáky. Kamenovat nebudu, neboť bych byla sama kamenována, i když hned několik diskuzí přímo o ceně a detailním rozpočtu hostiny se tu již opravdu vyskytuje :-D
Odpovědět
My budeme mít hostinu na zámku a porce - oběd na 1 osobu vychází na 500,- a k tomu ještě zvlášť pití a bude nás 29.
Odpovědět
My budeme mít hostinu taky na zámku a přípitek, předkrm, oběd, večeře a studené mísy nás vyjdou cca na 490,- na osobu. Za alkohol a nealko zatím nemám představu kolik mám počítat. A bude nás 28-30.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, moje švagrová měla hostinu pro 40 lidí. Platili oběd, večeři, pití a vyšlo je to na 15 000 Kč. Dorty a sladké pečivo měli zvlášť. Celkově je ale celá svatba přišla jen na 25 000 Kč. Půjčení šatů pro ženicha i nevěstu dohromady 2000 Kč, hostina 15 000 Kč, pak nějaké dorty, poplatek za svatbu, květinová výzdoba, nalíčení a učesání. Nechápu, jak tady polovina holek píše, že do svatby daly nebo dají kolem 100 000 Kč. Buď jim nezáleží na ceně a berou hned první, co vidí nebo jim jde jen o luxus a jsou ochotny zaplatit cokoliv. Je pravda, že moje švagrová se vdávala v roce 2000, takže ceny už trochu povyrostly, ale myslím, že dnes se dá hezká svatba (s cca 40 hosty) udělat se vším všudy za 50 000 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme hostinu v restauraci, která změnila majitele a ten se snaží nalákat lidi, takže počítám pro 30 lidí 20 tisíc se vším všuda, včetně ubytování. Měli jsme vážně štěstí. A není to na úkor kvalita a prostředí - máme vyzkoušeno.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, takze mi mame jidlo zhruba Kc 600,--na osobu za:rolku,polevku,svickovou nebo kur.steak,raut vecer vc.gulase,rizecku a studene kuchyne.Cena mi pripadne celkem rozumna, jenom pocet hostu se nam nejak "rozjel" - momentalne mame 55 hostu a snad uz nebudou pribyvat.Bude se podavat nealko,pivo a lahvove vino - panaky si pripadni zajemci budou platit sami a nebo my,ale jen kdyz objednam ja,manzel nebo rodice.Volne k dispozici dame fernet,vodku a nejake to "sladidlo" pro damy.Ale u nas v rodine jsou spis vinari a pivari, nepocitam, ze by do sebe nekdo hrnul panaky ve velkem.Ani nastavajici nepanakuje - jen vyjimecne.
Odpovědět
1980mat: tak to by mě teda zajímalo, jestli je tvoje švagrová z Prahy. 2000,- za oblečení pro oba???? Za 6 let ceny opravdu stouply, jen my máme pro oba oblečení za 12 tisíc. Přiznávám, že jsem si vybrala dražší šaty a ženich bude mít žaket, ale i tak se průměrná cena obojího pohybuje okolo 8000,- za oba. Teda pokud nemáš šaty z první republiky a ženich oblek po dědovi :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky všem! taky řeším kolik bude vše stát. Ale na rozpočet jsem se ještě neptala. Počítala jsem tak 1000,- kč na hlavu. Ale taky se mi to rozrůstá. Jen sál nás bude stát kolem 3000,- kč kapela 5000,- Kč šaty moje 4500,- Kč oblek s košilí 3200,- Kč už teď se mi protáčí panenky a to máme 70 hostů :-D No ale nealko a alko si můžeme vzít vlastní. takže máme nakoupené vodky, Napoleony, Whisky, Jelzina zlatého, vína červená a bílá a pivo bude čepované. Nealko nás ještě čeká a to vůbec netuším kolik toho máme vzít. :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj holky, my budeme mít 40 hostů, v restauraci nám řekli cenu tak 1000 Kč/osobu/celý den, cukroví a slivovici můžeme mít svoje. Všem jsem dopředu řekla, že tvrdý alkohol neplatíme, pouze pivo a víno. Počítám, že se bude pít nejvíce ta slivovice - té máme ale objednaných 15 litrů.....je to psycho, ale u kámošky na svatbě se to fakt vypilo....(ale jsou to jen 3 tisíce, takže je to v klidu). Na hostinu teda počítám těch 40 tisíc (možná kousek víc) a zbytek se snažíme platit postupně už teď. Za šaty dám 8 tisíc, pro miláčka máme oblek + boty + kravatu + košili = 5 tisíc celkem. Je to všechno strašně drahé a penízky letí, ale stojí to za to!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, taky nevěřím tomu, že se dá v dnešní době zvládnout svatba za 50.000,-- Kč pro 40 lidí! Já jsem dala za šaty 6.000,-- Kč, miláček 3.000,-- Kč, musíme si oba koupit boty - další 2.000,-- Kč, cetky na krk, do vlasů (půjčovné je drahé jako prase) - cca 500,-- Kč, prstýnky - 8.500,-- Kč, obřad - 4.500,-- Kč, kapela - 5.000,-- Kč, účes + líčení - 1.000,-- Kč, oznámení - 1.600,-- Kč, cukroví vč. svatebnío dortu - 3.500,-- Kč, svatební kytice + kytice pro maminky a svědkyni - 3.000,-- Kč + cca aspoň 2.000,-- Kč navíc na různé prkotiny (punčocháče, podvazek, ponožky pro ženicha, ubrousky, atd.) + 30.000,-- Kč za hostinu o 30 lidech (většinou je třeba radši počítat tu 1.000,-- Kč na osobu, lepší víc než míň, pak jsme mile překvapeni, když to stojí míň)...no a kde jsem? na částce 70.000,-- Kč a to jsem možná ještě něco zapomněla! Jsem z ČB! Máte nápad, kde ušetřit, jestli jo, sem s ním? Já jsem dospěla k tomu, že ušetřit se nedá nikde! Možná kdybych se teď rozhodovala, tak si udělám obřad na matrice v pátek za nějakých 1.000,-- Kč a né za 4.500,-- Kč, ale bohužel to zamluvili rodiče a my jsme nevěděli cenu! No, takže takhle válčíme my :-( :-| ;-) :-D
Odpovědět
Holky, asi fakt záleží na různých okolnostech, kdo co udělá ze známých (pečení, vaření, obsluha), také na tom, kde to je... Tady se vdávala loni kamarádka a fakt je vyšla svatba na 35 tis. se vším všudy, asi 35 hostů. Měli to ale v kulturáku (dříve národní dům, takové ty jakoby ošklivé budovy, ale když se vyzdobí, jsou fajn), prstýnky udělané místním zlatníkem (ale moc pěkné), k jídlu polévka a svíčková jen pro rodinu a večer pro kamarády guláš a švédský stůl. Šaty měla ušité, protože je hodně drobná (vel. 34 ji padala :-o ) a stály ji necelé 2 tis. Ženich nevím, ale možná oblek měl. Poplatek na radnici 1000 Kč. Musím říct, že to byla moc fajn svatba, skvěle jsme se všichni pobavili! Kapela super (manželský romský pár, ale fakt bomba).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, máme mít na svtbě cca 35 lidí a z toho asi 8 dětí. Rozpočet na celý den vč, alka, nealka, obědu a večerního rautu je 1000 Kč.
Odpovědět
Ahoj, my meli jen obed (+ nam pak naservirovali nas vlastni dort :)) a vyslo to (jidlo a piti) na cloveka asi na 350,-. Ale bylo to stesti, ze se nikdo moc nerozjel a nezacal chlastat, vetsina zustala o pivu a mineralce (aniz by je k tomu nekdo nutil :)). Pocitala jsem predem radeji s hornim odhadem 500,-/clovek. Ale to je porad jen obed, ohledne celeho dne nemam nejmensi predstavu (ale co jsem pak byla na svatbe, tak uz se toho odpoledne moc nesnedlo, lidi akorat zobali zakusky, takze tepleho rautu se nikdo moc nezucastnil a prase se nakonec ani nevytahlo, protoze kdo by ho jed...:)) Jinak usetrit se da na ledascem, misto obradu se casto da najit pekne & bez placeni (nebo jen za malo), boty muzou byt obyc (zenich nejake cerne urcite ma a nevestiny nejsou videt :)), prstynky si muzete nechat udelat prepracovanim vlastniho zlata (urcite se doma nejake najde) a usetrite pulku, za kuliskem zminene "prkotiny" jsme nedali prakticky nic (silonky obyc, nejsou videt, zenichovy ponozky 12,- Kc :))) (to jsem si den pred svatbou vzpomnela, ze beztak nenajdeme dve, co maji stejnou barvu, tak at si radsi koupi nove, a vlitli jsme do nejblizsiho supermarketu), sperky/cetky do vlasu bud z vlastnich zasob, nebo predpokladam, ze o trochu dal nez primo ve svatebni pujcovne je to za ctvrtinovou cenu, hudbu jsme nemeli a hostina nas stala 6500,- :) (protoze jsme minimalizovali pocet lidi - ono kdyz clovek pozve toho, tak je zas blby, ze nepozval onoho, tak jsme pozvali jen rodice, sourozence, svedky a jeste dva dobre pratele a bylo nas 18). Celkove nas svatba stala kolem 50 tisic, z toho pulka za ty "nutne" veci (saty, jidlo, prstynky..) a pulka za "frajerinky", ktery jsme si doprali, ale nemuseli jsme (historicka tramvaj a nejlepsi fotograf na svete :)). Takze kdyby nam stacil mikrobus a dedek fotograf v obradni sini, vejdeme se do 30 tisic :).
Odpovědět
Ahoj holky, my budeme mít asi 36 hostů (z toho 1 9-timěsíční miminko) a počítáme, že nás to všechno vyjde tak na 55.000 Kč, možná 60.000. Neplatíme nic za obřad, oblek pro ženicha a boty máme, prstýnky budeme mít jen stříbrné. Nejvíc nás vyjde hostina - asi tak 35.000. Jinak klasika - to znáte všechny. Nemáme nic nóbl, takže klasické ceny květin, oznámení. Já jsem toho názoru, že v jednoduchosti je krása a ta jednoduchost zase tolik nestojí (třeba u kytek nebo u oznámení). ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kulllisek My jsme na tom koukám podobně jako vy! No jo no, jižní Čechy... :-( :-) Platíme třeba za obřad na Zvíkově 4 000 Kč - víc než obvykle, protože se právě 16. září neoddává. Původně měl být obřad už 9. září, ale to jsme zase nemohli sehnat restauraci a hudebník bude zrovna 9. září na dovolené... takže toho 16. Může se ušetřit na prkotinách, drobnostech, ale neušetří se tolik... a svatba je přece jenom jednou za život, ne? ;-) Snad ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No nás to taky bude stát kolem 80 000,- Kč :-( je to děs a hrůza ale já za t nemůžu já mám pozvyných asi 18lidí a zbytek přítel :-D já nemusím mít na svatbě setřenice, bratrance a tety a strýce
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky. My se chteli vejit do 30 000 ale to se nam nepodarilo. Presne to spocitano nemam, ale uplne vsechno dohromady nas vyslo asi na 50 000. Hostinu jsme meli pro 25 lidi (jen rodina - manzel je ze 6 deti) a vyslo nas to na 25 000 (takze opravdu pocitejte tak 1000 na osobu na cely den). Meli jsme typicky obed o 3 chodech, nas dort a pak rautovy stul s prasatkem. Potom ubytovani pro prespolni. Prstynky za 5500, obleceni 5000 + kupovane doplnky 2500, dorty a cukrovi 3200, hudba 5000, kytky 1600, oznameni 1100 a svatebni kolacky 1600. To je asi tak vsechno. A to jsme se snazili usetrit, zadny luxus, ale spokojenost byla na vsech stranach - byla to krasna rodinna oslava. S prateli jsme to vyresili rozluckami pred svatbou - u nas stala 3500 u manzela 1500 (to do svatebniho rozpoctu nezapocitavam).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak nám řekli v restauraci v Modřicích je to kousek od Brna asi 1200,- na hlavu bude nás 25lidiček, jinak rozpočet bude asi tak na 75-80 000,- a to jsme ubírali kde jsme mohli.
Odpovědět
Ahoj Holky, nás bude 22 + roční dítě. Rozpočet na hostinu ještě neám, ale tam kde budeme mít hostinu se loni vdávala kamarádka bylo jich 25 a platili kolem 9 000 (úplně lidové ceny) - jiná kámoška tam paltila za 40 lidí kolem 17 tisíc - což se mi zdá fakt nádherný - tak doufám, že moje rodinka to neuchlastá na nějaký závratný částky. Jinak 2500Kč šaty, 1000 závoj, 3600kč prstýnky, oblek ženich má, košile 400kč, kravata asi 300kč, boty pro mě a ženicha jesště nemám ( podotýkám, že žádné boty doma ženich tohoto typu nemá - takže je opravdu musí koupit) a osobně si myslím, že na botech se nemá šetřit - nedělám to nikdy a nebudu to dělat ani teď - svý nohy mám moc ráda na to abych si kupovala šmejdy - takže ušetřit tady asi nebude to pravý ořechový. Takže počítám za oboje 3000-4000kč. Kytka + kytková výzdoba počítám něco kolem 2000-3000kč, za obřad 1000kč, oznámení asi 800kč, cukroví ještě vůbec netuším počítám tak 10000kč i s dortem - tak uvidíme + fotograf to bude polde fotek počítám tak 3000- 5000kč - kameramana snad bude dělat někdo z rodiny - takže sečteno a podtrženo jsem na nějakejch 38000 a to jsem počítala ty levnější varianty - chtěla bych se dostat níž, ale to už asi těžko půjde
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, my jsme platili za 35 lidí, byli jsme v restauraci od 12:00 až do pozdních ranních hodin 21 643. Prekvapilo nás to, čekali jsme mnohem víc. A bylo to fakt pěkný - restaurace Záložna - Nymburk
Odpovědět
Profilova fotka
My 40 lidí, oběd (předkrm, polívka, hlavní chod), večeře (švédský stůl), nealko pití,káva, pivo. Víno i tvrdý alkohol jsme měli vlastní. Cca 600 na osobu. Restaurace blokovaná celý den až do noci a k tomu je v té ceně i přespání novomanželů. Bylo to na jižní Moravě v jedné menší obci.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky já jsem také toho názoru, že svatba o 40 lidech se dá zvládnout kolem těch 50000.nás by to také tak nějak mělo vyjít(samozřejmě může být nakonec vše jinak).V restauraci by nás měl vyjít oběd, plus večeře formou rautu, kafíčko atd. na 600kč na hlavu, což se dá.Panáky platit nebudeme, jen víno, pivo a nealko.Moje šaty 4500, ženich oblek 6600, kamera 4000, fotograf 2000 atd.nechci to rozepisovat,ale vychází to do těch 50000. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
justinno, tak to je hezká cena. My si chceme dělat svojí hostinu, na chalupě nám uvaří kamarád, jinej kamarád bude obsluhovat. Večer grilování, obložený mísy atd. a počítáme taky tak 20.000,- S jídlem, pítím - alko, nealko. Jo a bude nás 35 + 3 děti a na svatbu počítáme do 60.000,-. Dle sestaveného rozpočtu to může být jedině míň, protože počítám s každou maličkostí a ceny spíše nadsazuji. No je jasný, že hostina v restauraci cenu svatby značně prodraží a pak záleží jen na tom, kdo co povolí, jestli bude platit vše, nebo jen jídlo a nealko + např. pivo, víno... ;-)
Odpovědět
Radusaondra,my taky děláme vlastní hostinu---maso už máme v mrazáku,vaří nám známý,pivo i víno kupujeme,dostaneme 5l calvadosu a 3l hruškovice,ale večer nás bude tak 50...počítám,že za jídlo a pití to bude cca 15000,--,tak uvidíme,jak to vyjde,kupujeme to postupně.Za pronájem 500,-- se vším všudy a ubytování si platí hosté sami...jinak za prstýnky 4600,--,oblek pro ženicha 4100,--,moje šaty 3390,--,no pak různé drobnoctia oba si budeme kupovat boty...
Odpovědět
Profilova fotka
iris, to my máme chatu od známýho, a ten i nám uvaří a večer se postará o grilování. Za pronájem mu něco dáme, přece jenom elektrika je drahá, no a na tý chatě budou i ubytovaní hosté (moji příbuzní z daleka a pak kdo bude chtít)...
Odpovědět
radus,tohle sice není chata přímo známého,ale je to úplně super...pokojíky jsou tam taky a večer budeme mít taky grilovačku
Odpovědět
1
2
16
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?