Zmenšení snubních prstenů. Mám je reklamovat?

Ahoj holky, mám trochu problém. Nechali jsme si v Praze na Letné, ve Smeraldu zlatnictví, vyrobit snubáky od Retofy. Dvě dámy nám zkoušely prsteny a mě, i přes mé upozornění a přes mou normální velikost 48-49, víceméně doporučily a skoro i "nakázaly" :-) nechat si vyrobit "50", , je teda pravda, že bylo ten den dusno a vedro, tak jsem pochopitelně měla prsty trochu nateklý, ale i ta "50" mi šla bez problému sundat a nandat. Tak jsem teda dala na doporučení oněch dam, s tím, že za život nateču, a ztloustnu a otěhotním a buhví co ještě..., No dali jsme tedy ty velikosti, sepsali smlouvu a kdýž jsem se ptala, zda v případě špatné velikosti, jde prsten zmenšit, tak bez problému ano a to vám udělají a pohoda. Daly nám paragon na zálohu 5000 a že až budou, se ozvou. Cca za 3 týdny, šli jsme pro snubáky a hle, samozřejmě mi "50" padala. No a já , jé vidíte, měla jsem si nechat ten menší, to se musí opravit. No jedna frajerka na mě rovnou... jeatli nechci dát ten snubák na prostředníček a před něj ještě nějakej jistící prstýnek, a že by to neměnily a dobrý, do toho se opřel i přítel a sám vysvětlil, že prsteny za 18000 musí sedět perfektně a né je jistit ještě něčím a né-li dokonce dávat na jinej prst... NO dámy z toho byly očividně zaskočené, a že to bude problém zmenšit, (Najednou) že tam mám briliantíky, a vůbec a co teda vlastně, a že nás to bude stát peníze to zmenšení... TO bylo něco na mě, jsem jim říkala, že to má být v ceně té opravy a né, když to špatně naměřily atd atd .....dokážete domyslet, pak mi řekli, že pokud jsem podepsala tu "50! tak jsem s tím souhlasila a teď si to musím sama hradit. Do tý opravy napsaly, že nevěsta zhubla... Holky, bych musela zhubnout 10 kg aby mi prstýnek pada!!!!!! NO zkrátím, sami řekly, že ta oprava bude max 100, 200,- czk a to se mi moc věřit nechce. Nedaly nám poprvý ani žádný podmínky obchodní, nic a mám za to, že mi nic o tom, že si to budu hradit na svý náklady, když mi to nepadne, neřekly. Volala jsem ještě přímo do výrobny Retofy, kde mi jednatel na rovinu řekl, že to není jeho problém a že oprava prstenu je tak od 1000- 3000,-czk podle toho, jakej je to typ... Abych to zkrátila... Jem na mrtvici, příteli sedí, mě né, tak mi ještě ten týpek z Retofy řekl, že to opravdu bude mnou, když jemu sedí a mě ne. A ať si to řeším se zlatnictvím..... Takže za mě jednoznačně neprofesionální přístup ve zlatnictví, báby mi měly nechat ten menší a basta a teď tohle, navíc je měsíc do svatby a jsou dovolený... Holky, mám začít nějakou reklamaci vůči zlatnictví?
Odpovědět
pardón za hrubky: Samy (ženy) měly a pak mi řekly...
Odpovědět
Profilova fotka
Nechávala jsem si snubák taky zmenšovat, původně jsme to nějak blbě naměřily. Zmenšení mě stálo 200,- a vůbec jsem to neřešila.
Odpovědět
Pokud to bude tolik, tak to taky neřeším, ale obávám se, aby to fakt nebylo třeba další 2000,- ? Kvůli 200 nebudu dělat tlaky, spíš, jestli je to správný, a ještě si dělat prdel a psát, že to neni jejich chyba, že jsem zhubla a proto mi to padá? A to samy dámy zkonstatovaly: "jé tak tam musíme dát důvod, že nevěsta zhubla, ať nemáme ostudu, že neumíme měřit"? chacha hrozná sranda... :-S
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@azeretv já bych asi "reklamační list" s mylnými informacemi nepodepsala, prostě bych trvala na tom, že tam žádné nevěsta zhubla nebude, protože to není pravda. Jinak doufám, že se výslednou cenu za zmenšení nedozvíš, až to bude hotové. Přeju, ať je to brzo v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
@azeretv Ted koukám, že už máš po svatbě :-D tak snad to dobře dopadlo
Odpovědět
@jipe ano ano, děkuju, vše bylo super:-)))))jo a prstýnky dopadly dobře, nic jsme neplatily, uznaly chybu:-)))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?