Snubní prsteny z damascénské oceli, budete mít?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neplánujete mít prstýnky z damascenské oceli, nebo jestli je někdo nemáte a jak vypadají po letech?Koukala jsem na ně dneska u jednoho výrobce a strašně se mi líbily .Jen mi pán nedokázal říct, jak vypadají po letech nošení.Jinak máme vybrané prstýnky z chirurgické oceli, ale tyhle mě opravdu moc zaujaly.Děkuj a přeji hezký večer
Odpovědět
Ahoj, my máme prstýnky z damastealu a jsem z nich maximálně nadšená. Vypadají krásně, netypicky, a ocel vydrží všechno. Koukni mi do alba, mám je tam vyfocené. A dodavatelé - Kalistovi z Pecky, výborný přístup. Poskytují doživotní servis, takže pro mě záruka, že fakt vydrží.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc za příspěvek.Na web od pana Kalisty jsme koukali,prstýnky tam má krásné.Jen škoda ,že je tak daleko, my jsme z Plzně, tak to je trochu z ruky a já bych je chtěla vidět osobně.Ale děkuji, podle fotek jsi měla krásnou svatbu :o))) Jinak se mi právě líbí, že jsou originální a něco jiného, než mají všude kolem.Ještě se zeptám, jestli můžu.Kolik jste za ně dávali?Já bych tam chtěla alespoň jeden briliantík, více se k tomu nehodí.U chirurgické oceli mám vybraný vzor s devíti brilianty.U pana Kalisty jsem koukala, že stojí jeden 4700 Kč z toho damašku. Tady pán, který je také dělá, my řekl cenu s jedním briliantem pro mě a pro přítele bez za oba dva 5500 Kč, což je docela rozdíl...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, no my budeme mět taky prstýnky z damasteelu od pana Kalisty :) má je překrásné a nakonec jsme se rozhodli pro dražší variantu se zlatem - za 16 tis. ...je to drahé, oba jsme studenti, ale doufáme, že je to investice na celý život :))) přítel je umělecký kovář a podle toho co počítal za matroš, je tohle normální cena ( zlato + damasteel) :) ale seženeš u Kalisty damasteelové přímo z jeho stránek i za 6 tis pro oba :)
Odpovědět
My už máme od Hynka Kalisty "kulaté čtverečky" doma (nějak nejsme na ty tradiční). Zatím leží v krabičce a jsou super. Doporučuji si za ním udělat výlet, všechno vám vysvšětlí, ukáže, změří. Vyberete si tvar, tloušťku, šířku, vzor, jak moc ho chcete vyleptaný, on si vše zakreslí, zapíše. Bylo to prima odpoledne s prohlídkou hradu:-) Ale je fakt, že z Plzně je to pořádný kus. Jinak nosím už přes půl roku náušnice (dostala jsem je místo zásnubního prstýnku, protože kvůli práci moc prstýnky nenosím) a jsou pořád stejně krásné. I když samozřejmě náušnice tolik netrpí jako prstýnky. Ale věřím, že snesou vše...
Odpovědět
Profilova fotka
My taky máme prstýnky od pana Kalisty - damasteel s měděnou linkou; dali jsme za ně necelých 10 tis. i s rytinou (viz moje album). Po roce stále vypadají jako nové. Damasteel je určitě lepší volba než hladká chirurgická ocel; zásnubní mám právě hladký ocelový - a ocel neocel, nošení je na něm poznat, je dost poškrábaný (ale čekala jsem to a nevadí mi to, aspoň to má nějakou patinu :) ... Jinak objednávali jsme přes internet bez jakékoliv osobní návštěvy (taky je to pro nás daleko) a vše proběhlo naprosto hladce, prstýnky jsou bez jediné chybičky.
Odpovědět
Ono to určitě bez osobní návštěvy jde. Ale když jsem tam u něj naživo viděla všechny možnosti, tak jsme úplně změnili názor. Hlavně jsme vyzkoušeli i tloušťku a šířku na prstenech, které tam měl hotové. Takže jsem měla srovnání, co a jak na prstě vypadá. Navíc má takový milý krámečeks pohodovou atmosférou, kde tehdy prodával švestkovou marmeládu:-). Dostali jsme zlatou pecku pro štěstí:-) Bylo to opravdu příjemně strávené odpoledne.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, děkuji všem za příspěvky.Brouzdala jsem na netu a našla jsem, že v Kladně je obchod, kde mají prstýnky od pana Kalisty, tak by jsme se na ně jeli kouknout tam a pak je objednali přímo u pana Kalisty.Máme tam i kamarády, tak to spojíme s návštěvou u nich :o) .Je to přece jen blíže, než do Pecky.Jinak jsem se už do nich zamilovala teď, jsou opravdu originální , krásné, pan Kalista je opravdu mistr ve svém oboru .o)) .Asi bych šla do varianty bez diamantu, nějak mi k tomu ten kamínek nesedí.Přeji všem krásnou neděli .o))
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, z finančních důvodů nechceme prstýnky ze zlata buď chirurgická ocel nebo stříbro. Původně jsme se shodli na oceli, ale teď nevíme. Stříbro se dá zvětšit a vyleštit, když je podřené. Ale zase se bojím, jak bude stříbro vypadat za 20let. Jestli se prstýnky třeba i nezohybají. Zlatník mě přesvědčuje, že ne, že ty kroužky jsou tlustší než normální prstýnky, že problém nebude. A že do oceli by nešel, že na stáří mi otečou prsty a bude zapotřebí většího prstýnku a ocel nepůjde zvětšit. Zase si říkám, že koupit novou ocel za X let nebude problém. Co si o tom myslíte vy? Co byste volily? Děkuji za názory :-)
Odpovědět
Taky se připojuji s kladným doporučením pana Kalisty, prstýnky už máme víc než rok a jsem maximálně spokojená, jsou krásné a je plno možností a každý kus je originál :-) já mám s diamantem, kamínek po roce vypadl, ale naštěstí doma, takže jsme ho jen poslali a pan Kalista ho tam znovu zasadil a prstýnek je jako nový. Jinak je na ně doživotní servis, takže jak se trošku zmatní, můžeš mu je poslat a on je přeleští :-)
Odpovědět
@bibi77 promiň, že odpovídám tak pozdě...dohromady jsme za oba prstýnky ( můj s jedním briliantíkem a manželův s linkou) a rytinou platili do 10 000, přišli jako cenné psaní. Jen mají během léta delší čekací dobu, tak radši čím dřív tím líp. Teď můžu ještě dodat, že prstýnek nosím denně, děnně se máčím v dezinfekcích, ruce si myji asi 20x denně a pořád vypadá nádherně, žádný škrábanec, nic, prostě paráda a spokojenost.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
damasteel je výjimečný kov, který nabízí vysokou odolnost a současně jedinečně krásnou kresbu, která je po mnoho let stálá, případná obnova je jednoduchá a poskytujeme ji zdarma ke všem šperkům doživotně
Odpovědět
Taky máme od pana Kalisty z Pecky a taky jsme změnili názor při osobní návštěvě a můžeme na 100% doporučit, jsou nádherné a orginální :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
naše prsteny je možné si prohlédnout v našem ateliéru v Praze, nebo v Brně :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Včera jsme si dovezli prstýnky od uměleckého kováře p. Bednáře z Orliček (u Jablonného nad Orlicí). Celková cena 6.000,- (za oba). A jsou naprosto boží! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, rád bych Vám nabídl i damasteel prsteny z naší dílny, které je v Hluboši u Příbrami. Tedy z Plzně docela kousek. Je možné se přijet podívat i osobně do naší kovárny a podílet se na navrhování prstenu či samotné výrobě.
Odpovědět
Profilova fotka
@kovaneprsteny Dobrý den, chci se zeptat , máme od vás prsteny, které jsou nádherné a jsme moc spokojeni. Jen já jsem si zase vymyslela, že bych chtěla užší...teď před svatbou už to řešit nebudeme, ale někdy poté - je možné si ho nechat zúžit, aby nebyl tak robustní? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, určitě je to možné. Napište prosím na email a můžeme rovnou domluvit termín Vaší návštěvy a prsten zúžíme na počkání.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?