Snubní prsteny vel. 48 i 50 váží stejně? Podle ceny ano

Prosím o odpověď někoho, kdo si pořízoval snubní prsteny od Primossy v některé jejich oficiální prodejně. V Karlových Varech nám paní koukla do tabulky, tam vyčetla cenu pro vel. 59 a vynásobila 2x, bez ohledu na to že chceme velikost 48 a 58, že prý váhově se udělají stejný, jen masivnější. Je to opravdu tak? Přijde mi to poněkud nelogické, pokud vel. 59 váží 3.55 a stejně by měla vážit i velikost 48, tak by výška prstenu docela nakynula a na prstíku přítelkyně už by to nevypadalo hezky. Na druhou stranu, pokud je nad vel. 59, potom se prý připlácí.
Odpovědět
Tak to je fakt divný. My jsme si včera objednali snubní prstýnky od Primossy na veletrhu v Diplomatu a cena nám byla vypočtená podle velikosti. Je pravda, že paní říkala, že cena je přibližná a upřesní se podle toho, jak se jim to povede udělat a kolik budou presně vážit. Ale cena by se měla určitě odvíjet od velikosti. Setkala jsem se s tím i jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
zdick: no to je hodně divné, bych se otočila na podpatku a šla pryč, paní zřejmě chtěla pěkně vydělat. My sice máme taky různé velikosti, máme i stejné gramáže, ale to máme vel. 56 a 58, takže ne takový rozdíl. A vidět to není. A nebo už do toho započítala ztráty zlata při zpracování, pokud jste dávali svoje zlato. Těžko říct, ale asi bych tam prsteny nebrala a rušila objednávku.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme s přítelem sondovali ohledně prstenů a konkrétně nás zajímala Fa Retofy. Mají neuvěřitelný výběr a kvalita je potvrzena. Přítel tam byl tehda sám, paní se mu podíval na prsty, oznámila mu, že se platí za gram zlata asi 1000,- My prý máme tenké prsty a tak by to chtělo asi 13 gramů zlata = 13.000,- Cena byla odhadem a bez kamenů (já chci briliant), ale platí se za gramy zlata. Kdybych já měla mít prsten ve stejné gramáži jako přítel tak ho pak můžu používat jako boxer. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My kupovali prsteny od Primossy v Brně, ačkoliv máme s manželem různé velikosti (52 a 57), prsteny stály stejně, vlastně mě to nikdy nenapadlo řešit, ale jsou oba krásné a jsme naprosto spokojeni. Navíc byl teďka manžel o číslo zvětšovat a udělali to zdarma, takže se zřejmě ta hmotnost fakt nemění...Já bych se toho nebála
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Proste maji asi nejakou obchodni politiku. Taky je to OBCHOD se sperky a nikoli zlatnictvi (zlatnik sperky vyrabi, obchodnik prodava to co nekdo jiny vyrobil). Proste na mensim prstenu vydelaji o trosku vic, na vetsim o trosku min. Zadna jina kouzla v tom nejsou. Jinak pro predstavu prsten s profilem 4*1mm ve velikosti 48 vazi 3.95g, ve velikosti 50 4.10g, ve velikosti 59 4.80g. Ve velikosti 70 by uz vazil 5.65g. Zalezi jeste na povrchove uprave, rytinach, kamenech atp. Rozdil vahy je tedy celkem zanedbatelny. Pri velikosti 59 mi na vahu 3.55g vychazi prstynek 3*1mm a tam bude rozdil jeste mensi. Proste naklady na material tak nejak zprumeruji a prodaji vam ho za 8 tisic. V cene kterou zaplatite v obchode je material casto ani ne 25%. A spolehlive nejvic se "vati" na diamantech, jelikoz lidi vubec nemaji predstavu o jejich cene :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme Primossu a na váhu se nekoukalo ;-) na prodejně nám vypočetli odhadem cenu na 12.500 - 13.000,- a nakonec nás ještě překvapilo, že když přišly, chtěli jen 12.150,-. Tak jsme ani neřešili, jestli je cena podle váhy nebo ne. Líbily se nám a cena byla více než přijatelná ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?