Rýdl-snubní prsteny

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s prsteny od Rýdla. My jsme si je totiž koupily, jsou z bílého zlata a leštěné. Bohužel, máme je 14dní a vypadají, jako bychom je měly 2roky. Jsou šíleně poškrabané, jakýkoliv den je na nich vidět. (Upozorňuji nato, že jsme po celou dobu nedělali nic, při čem by se mohly poškrábat, Žádná manuální práce.) Jsem hodně zklamaná, protože takhle se neškrábe snad ani stříbro a tohle bych za prstýnky v téhle cenové kategorii nečekala. Sice je tam každé 2roky bezplatná úprava, ale co je to platné, když po 14dnech vypadají tak, jak vypadají. Jak to máte vy? Je to normální nebo jsme udělali chybu???
Odpovědět
@srbkvl Ne, po 10 měsících ty naše mají úplně minimum oděrek. Věřím ale, že pokud by byla chyba na jejich straně, tak to vyřeší... zkusila bych tedy reklamaci.
Odpovědět
Profilova fotka
My uvažujeme taky o prstenech od Rýdla, ale o kombinaci matné červené s leštěnou bílou. Zásnubní prstýnek mám dvojkombinaci leštěná bílá a žlutá sice z jiného obchodu, ale taky už se po pár měsících neleskne jako nový. Na jakoukoli práci jej sundávám, prostě běžné nošení. Nicméně mi přijde, že ty leštěné se obecně odírají a matují daleko rychleji. Je to na nich hlavně víc vidět. :-) Taky mě to první měsíc štvalo, ale teď už na něj tolik nekoukám a ani ostatní, tak je mi to jedno. Hlavně že mně se líbí a je z lásky. ;-) Nicméně zkus se optat přímo u Rýdla, jestli je to normální a jestli by vám je nepřeleštili, když jsou ještě nové.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Máme snubní prsteny od Rýdla a jsme naprosto spokojení. Máme kombinaci lesklého červeného a matného bílého zlata. Každopádně u Rýdla není problém s jakoukoliv reklamací a obnovením povrchové úpravy, takže bych toho využila.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádka je má a taky je s nimi hodně spokojená... Určitě bych tam zašla a zeptala se...
Odpovědět
Profilova fotka
Máme také a hned sna první tyden byli vidět skrabance..ted po necelých dvou měsících vidím škrábanců straslive moc, nevim co s tím...
Odpovědět
Tak to mě samotnou zajímá, naše prsteny od Rýdla po 3 dnech vypadaly jak po 3 letech nošení... za mě zklamání, tohle jsem fakt nečekala..
Odpovědět
Hodně záleží z jekého druhy slitiny bílého zlata Rýdl prsteny vyrábí. Existuje více slitin, některé jsou dost měkké a hodně ji používají velkovýrobci, protože se dobře odlévá do forem. Tvrdší slitinu mohou použít menší zlatníci, kteří prsteny vyrábějí jen ručně, nepužívají odlitky. Prsteny z této tvrdší (tzv. hliníkové ) slitiny jsou odolnější proti poškrábání a taky nejsou nažloutlé, takže se nemusí potahovat rhodiem. Je dobré se při nákupu informovat, z jakého druhu zlaté slitiny jsou prsteny vyrobeny ať víte co čekat.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulia79 presne tak, za ty šílené peníze jsem cekalaa víc... Jsem zvedava jakbudpu vypadat za par let...představa ze rodiče, prarodiče je nosí i 50 let...
Odpovědět
Profilova fotka
My mame take Rydla, bile zlato, celomatne. Mame je ted neco pres 2 mesice nonstop noseni, nesundavame je vubec a dostavaji fakt ma zadek a nejake skrabance hold maji ale zadna hruza. Navic ja to neresim, je to symbol naseho manzelstvi a cim vic vypadaji pouzivane, tim vic vypadaji, ze uz i my dva mame neco za sebou ;)... Ja fakt netouzim mit je v krabicce jako nove, patri ted k nam, je nasi soucasi tak podle toho musi vypadat ;)
Odpovědět
@zuziitka To si říkám to samé, prsteny jsou na celý život...i právě proto jsme si je brali od Rýdla s vidinou toho, že jsou kvalitní a dlouho vydrží krásné...no nic :-)
Odpovědět
@kristynar my máme napůl matné a napůl lesklé, matná část je v pohodě, ale ta lesklá děs.. nikdo neříká, že čekáme, že budou jako nové pořád, ale přeci jenom, nejlevnější nebyly a když po 2,3 dnech vypadají jako po x letech, tak to mi je pak docela líto těch peněz.. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?