Prstýnky s rýhou

Ahoj, zvažujeme stříbrné prstýnky, v dámském provedení s diamanty. Jen nevím, jestli není nepraktické mít snubáky s rýhou. Nebude se tam zadržovat špína při běžném nošení? Máte zkušenost? Děkuju :-)
Odpovědět
Máme taky s ryhou a jedine, co se mi tam vždycky dostane je mýdlo. Jinak jsem spokojena :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, s usazováním nečistot v rýze obvykle nebývá žádný problém, spíš bych Vás zkusila odradit od použití stříbra na snubní prsteny. Je to měkký kov, snadno se deformuje a v poměrně krátkém čase trpí mnoha oděrkami. Jako symbol vztahu bych tento kov nezvolila, jakkoli mám jinak stříbrné šperky velmi ráda. Pokud však snubní prsteny budete nosit spíše příležitostně, lze stříbro použít. Podobné typy prstenů Vám mohu nabídnout v luxusním provedení s diamanty z nejkvalitnější oceli či titanu. Jde o mnohem odolnější kovy - kromě tvarové stálosti nepodléhají ani oxidaci a jsou hypoalergenní. Tak mrkněte, třeba si vyberte ;-) Ráda Vám případně poradím. Krásný den přeji' Eva Fričová
Odpovědět
@purry Moc děkuju za rady. Mám od vás zásnubní - stříbrný a vporovnání s bílým zlatem nevidím rozdíl z hlediska škrábanců. Mám ho teprve 4 měsíce, ale až na opravdu pidi škrábanečky je pořád jako nový :-). Ocel/titan/wolfram nechci kvůli nemožnosti zvětšení/zmenšení a zlato je na nás drahé. Počítám s tím, že si třeba časem pořídíme dražší prstýnky, např. k 10. výročí nebo tak :-). Myslíte, že při opatrném zacházení vydrží déle? Budu ho nosit jen do práce, doma nebo na manuální práce prstýnky sundávám.
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Ano, už si vzpomínám, že jsme spolu "mluvily" ;-) i o zásnubním prstenu, tak mě těší, že jste spokojena! :-) Jenom nevím, proč nechcete ocel či titan kvůli možné změně velikosti, když zároveň říkáte, že si chcete k nějakému výročí pořídit prsteny dražší a nové ;-) Obvod prstů se zase tolik nemění, i když trochu zhubnete/přiberete, tuky se většinou usazují jinde ;-) Osobně nosím některé prsteny od puberty a jsou mi stále pohodlné - i když v pase mám minimálně o 10 cm víc ;-) Tak uvidíte ;-) Příjemný výběr přeji! Eva Fričová
Odpovědět
Profilova fotka
Máme snubáky s rýhou a neustále čistím a čistím špínu, je to děs. I přesto bych si ale vybrala stejné. prostě budete pořád čistit :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 neni ryha jako ryha :-) pokud ji budes mit sirokou, tak se to tam bude usazovat. Mame snubaky z bileho zlata a se spinou/usazeninama nemam problem, spis jenom uz to neno kombinace mat+lesk, ale jenom lesk.
Odpovědět
luj89 : my jsme si objednali prstýnky z palladia. Není teda zase až tak levný, ale oproti titanu či chirurgické oceli se dá zvětšit/změnšit. :)
Odpovědět
@marky_d Palladium se mi taky líbí, jen je problém prstýnky z palladia sehnat. Teda kromě bisaku a rýdla, ale u nich hraje v ceně roli taky značka..
Odpovědět
Profilova fotka
@purry člověku, který má přibližně pořád stejnou váhu (+ - 10Kg - přeháním,ale je to běžné) to určitě vadit nebude....ale po tom, co jsem zhubla 28 kilo se mi prsty změnšily třeba o 6 čísel....opravdu s těmito kovy nejde nic dělat?
Odpovědět
Profilova fotka
@silvikt Ocel a titan jsou opracovávané mechanicky, dají se mírně vybrousit, tedy zvětšit. Ale zmenšit, a ještě o 6 mm v obvodu, to by znamenalo vsadit do prstenu ještě jeden menší ;-) Jenže už by měl zase příliš velkou tloušťku a byl by pro nošení nepohodlný. Myslím, že i jako odměnu za váhový úbytek si zasloužíte nový prsten! Krásný den přeji! Eva Fričová
Odpovědět
@luj89 je pravda, že my je objednali na veletrhu ve Vysočanech u pardubického zlatnictví Řehak-Karnas. Ale předání proběhne zdarma v Praze.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?