Poraďte domácí recepty na zčernalé stříbrné šperky

Ahoj, pročetla jsem spoustu diskusí o špercích ze stříbra. Jsou sice tvrdší a o dost levnější než zlato, ale na druhou stranu černají. Já mám dva stříbrné náramky a stříbrné náušničky a řetízek s přívěškem. Jediné, co mi černá je ten řetízek za krkem, předpokládám, že kvůli potu. Je spousta fíglů, jak je vyleštit nebo odstranit tu ,,černotu". Tak sem s nimi :). Jeden rovnou přidám: do misky položte kousek alobalu, na který dejte šperk. Posypte kypřicím práškem a vše zalejte vroucí vodou. Šperky budou zářivější ;).
Odpovědět
@luj89 Nevím, jestli reálně funguje, ale mě jednou spadl omylem stříbrný náramek do sklenky s vínem a po osušení kapesníčkem byl takový nablýskanější, všimly jsme si toho všechny u stolu. Anebo to bylo tím, že ta sklenka vína nebyla první :-D ;-)
Odpovědět
@fallingstars Tak možný to je :). Alkohol dělá divy po vnitřním i vnějším použití :D
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, milé dámy, vřele doporučuji nezkoušet žádné domácí recepty a zakoupit v drogerii speciální prostředek na čištění stříbra - nebo zajít do nejbližšího klenotnictví a nechat si šperk odborně vyčistit. Neodborným zásahem můžete šperky nenávratně poškodit. (Stříbro je měkčí a citlivější kov než zlato, oxidace je jeho vlastností - ale při správné péči vydrží stříbrné šperky opravdu dlouho.)
Odpovědět
Profilova fotka
Já vždy používala kypřící prášek.. na konci byl úúplně černý.. nebo taky taková ta speciální vata či vodička.. ale ten prášek byl opravdu suprovní.. Nejlepší je nechat vyčistit pořádně ve zlatnictví a potom to kp udržovat..
Odpovědět
@ddanka asi myslíš vatu na cídění ;)
Odpovědět
Profilova fotka
já mám nejlepší ozkoušený recept - alobal, do toho stříbrné šperky, vč. kamínků, zasypat kypřicím práškem, zabalit, proděrovat na několika místech a dát vařit do vroucí vody 10 min., šperky jako novéé :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 Asi :-) Nevím, jak se jmenuje.. ale je růžová.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kromě alobalu a vroucí vody funguje pasta na zuby ;-)
Odpovědět
@luj89 Já také používám kypřící pášek a zalít trochou horké vody...nepoužívám ale na šperky s kameny
Odpovědět
Na vyleštění jemných škrábanců je super tření bílou krejčovskou křídou. :-)
Odpovědět
@ddanka já mám bílou, ale mělo by to být napsané na krabičce ;)
Odpovědět
@luj89 Ahoj recept s alobalem a kypřícím práškem jsem zkoušela a fakt pomohl, čistila jsem řetízek, prsten, náramek i náušnice. (Které jsem nechávala předtím zcela bez úspěchu čistit ultrazvukem!) :)
Odpovědět
Článek se načítá
zubní pasta
Odpovědět
Teď jsem četla, že na čištění pomáhá cola. Ne sice na odstranění černoty, ale na čištění.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?