Oplatí se nechat udělat část prstýnku za zlato?

chtěla bych se poradit , oplatí se nechat si udělat zdobeni nebo část prstýnku za výkup? Mám doma dva zlaté řetízky i s přívěškama kde jsou kamínky ,jsou spíš novější ale ja je vůbec nenosím tak mi doma jen leží a uvažuji jeslti by to nebyla dobra investice do prstýnku .
Odpovědět
Profilova fotka
@ivetkkaa ahoj, mám známou, která to tak udělala, posbírali zlato po celé rodině, a doplatili zbytek, takže je prstýnky vyšly v podstatě cca na 3000kč. Kdybych podobnou možnost mela, asi bych toho využila...
Odpovědět
děkuji moc , ja se určitě půjdu poptat co mi nabídnou , jeslti se to oplati , taky by se mi libílo doplatit takovou částku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem teda neměla doma žádné použitelné zlato, ale nabízeli nám to ve zlatnictví a podle toho, co paní říkala, se to vyplatí.
Odpovědět
@ivetkkaa Výkup není moc výhodný, za gram zlata ti dají max 500 kč , spíše méně. Když si spočteš, že prstýnky mají kolem 8-10 gramů a přitom většinou stojí i více než 10 tis , tak mi pak povídej , že je práce více než polovina ceny ? Právě je lepší najít zlatníka , který nevykupuje, ale udělá prsteny přímo z toho zlata a vezme skutečně jen za tu práci a nemá tam přiraženou tu neskutečnou marži, tak jako to mají v ostatních zlatnictvích.
Odpovědět
My jsme do zlatnictví přinesli myslím 18g zlata a máme prstýnky stejný váhy. Za práci jsme platili 5500,-
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?