Nenechávejte snubáky na poslední chvíli

Všem budoucím nevěstám bych chtěla poradit-nenechávejte nákup snubních prstýnků na poslední chvíli. Nikdy nevíte,co se může stát.Já s tím mám teď pěkné starosti. My snubáky objednávali v jednom zlatnictví,majitel byl velice příjemný,ochotný,můj snoubenec si objednal prsten z bílého zlata,a já ze žlutého.Ještě jsem prodavači zdůraznila,že chci žluté zlato,a on že bude vše,jak chcem.Do měsíce měly snubáky být hotové,po měsíci a půl jsme tam šli,kde to vázne. Byla v obchodě zrovna žena majitele,a celá veselá,že snubáky zrovna dorazily.Jenže když jsem otevřela krabičku,můj snubák nebyl ze žlutého,ale bílého zlata.Tak jsem nadávala,ona se omlouvala,že při předávání objednávky do výrobny to popletla,a objednala bílý.Jako by neuměla číst v objednávce,kterou s náma psal její manžel. Tak nám řekla,že můj prsten nechá udělat znovu,a že přednostně do 2 týdnů by to mělo být hotové.A svatbu máme za 3 týdny. Tak se teď klepu,aby se to stihlo,a jen v duchu nadávám svému snoubenci,proč měl na objednání prstýnků tolik času.
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 no...je to těžký. My jsme objednávali prsteny asi tři nebo 4 měsíce před svatbou a dostali jsme je týden před svatbou. Bylo mi to celkem jedno a říkala jsem, že si kdyžtak na svatbu uděláme nějaké prstýnky z kytek. Ostatně proč ne že. Každopádně nakonec prsteny dorazily a naštěstí to čekání stálo zato, jsme oba nadšení (vybíral je manžel)
Odpovědět
My prsteny zařizovali jako jednu z prvních věcí asi půl roku před svatbou. Jinak chybu může udělat každý, netřeba hned nadávat.
Odpovědět
@kacenkakaca Každý by měl svoji práci dělat svědomitě,obzvlášť v takových případech. Když si něco objednám,tak chci to zboží dostat tak,jak má být.
Odpovědět
Profilova fotka
Chybu může udělat každý. My objednávali snubní prsteny asi půl roku před svatbou,máme je ze zahraničního zlatnictví,tak to bylo trochu komplikované a museli jsme si počkat,ale stálo to za to :-) držím palce,ať vše dobře dopadne!!
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 kamarádce vyryli do prstenu špatne jmeno. zlatník jim ho přivezl až těsně před obřadem ;-) tomu říkám nervy
Odpovědět
@kitinka76 Tak to je taky mazec :-(
Odpovědět
Profilova fotka
No asi jsem ujetá, ale vybírali jsme zlatnictví kde jsem věděla, že je to malá rodinná firma a kde na můj dotaz na zkoušku velikosti před konečným opracováním brali jako samozřejmost. Taky jsem odmítla zlatnictví kde se bavíte s prodavačkou, ale vaše prsteny pak dělá někdo úplně jiný a nedej bože jinde. Sdělování hodně konkrétní podoby a spešl přání se těžko potom sdělují dál. Když jsme vybírali zlatnictví obešli jsme jich nekecám přes 40 a nakonec jsme si nevybrali v Praze, ale v Říčanech u Prahy. Paní Rousová byla dokonalá každý týden jsem dostala zprávu co naše prstýnky dělají po dvou týdnech byla zkouška neopracovaných kroužků a po 5 týdnech bylo hotovo. Byli jsme z jejich perfekcionisticky provedené práce tak nadšeni, že mi tam přítel nechal vyrobit i šperk na krk.
Odpovědět
trochu to chápu, ale musíte se vypořádat s tím, jak to je... svět se přece nehroutí. mohli ste si případně navlíknout úplně jiný, a ty správný až po svatbě. záleží přeci na tom k jaký příležitosti je ten prsten, ne že ste si ho navlíkli přesně ten den, no ne?:) ale jinak se asi prsteny vyplatí vybíra tdlouho dopředu, taky než člověk narazí na něco, co ho chytne za srdce. tak kdyby ses nedejbože rozváděla a vdávala znovu, budeš už vědět:-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsme měli problémy s prstýnkama. Nechali jsme je vyrobit podle návrhu v malém zlatnictví. Zkouška dopadla dobře, finální dokončení už nikoli. Hotové byli asi 3 týdny před svatbou, ale můj byl opravdu tragický. Měl mít 5 briliantíků v řadě. Zlatník byl buď opilý anebo už hodně starý. Kamínky byly rozskákané a měly rozdílné rozestupy a způsob uchycení byl žalostný. Nechala jsem je předělat u jiného zlatníka. Opravené prstýnky jsem vyzvedávala na poště v pátek před svatbou.
Odpovědět
@88renca88 Tak my jsme kupovali prstýnky nedávno, ani ne 3 týdny před svatbou, a to tak, že jsme přišli do zlatnictví (rodinná firma, tedy všichni v obchodě zlatníci, ne jen prodavači) večer, vybrali jsme si z nabídky hotových prstenů, změřila se nám velikost a druhý den jsme si pro ně přišli. Je tedy fakt, že to bylo v zahraničí a že jsme vybírali z unikátních prstenů - ve smyslu, že se ty prsteny nevyrábí sériově, ale prostě každý ten prsten je jedinečný a má ho jen ten jeden člověk, nic se neobjednává. Ještě, že jsem tu zprávu nečetla dřív, asi už bych panikařila, protože my jsme zrovna ty prsteny kupovali na poslední chvíli :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@laurahejnova Kdybychom to neměli tak daleko, také jsme si je tam nechali udělat. Moji rodiče se s nimi už znají a když jsme začali uvažovat nad prstýnky, tak jsme jako první šli tam... Bohužel, 200 km dálka nebyla úplně to pravé... Tak jsme nakonec objednali jinde. Ale Rousovi můžu také jen doporučit. Jsou super.
Odpovědět
@88renca88 S tím souhlasím, ale člověk by ani tak neměl zapomínat na slušné vychování a ne se hned projevovat útočně.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Také věřím, že se Vaše snubní prsteny vyrobí včas.. i když už jsme snoubencům párkrát "trhali trn z paty" narychlo objednanými ocelovými snubními prsteny, když jejich zlatník svou práci nestihl. Jako provizorní řešení se dají pořídit v páru už za pár stovek a máme většinu skladem, takže jsou doručené maximálně do 3 dnů. Ale občas jsme udiveni přáními snoubenců, kteří jsou schopni vznést požadavek na výrobu originálních zakázkových prstenů celé 3-4 dny před svatbou :-) To nestíháme, ovšem do 14ti dnů jsme v případě nutnosti zatím stihli vše. Takže klid, určitě se to podaří! :-)
Odpovědět
řeším podobný problém..objednávala jsem prstýnky ve svatebním salonu od Retofy. Paní mi volala o celé dva týdny dřív, že jsou prstýnky hotové. Já nadšená, i přesto že jsem v tu chvíli musela rychle shánět peníze, protože jak na potvoru jsem ten týden platila asi 20tis. za různý zálohy a tak a s tímhle jsem nepočítala :-) odpoledne mi volala paní zase, že se omlovuá, ale že psrtýnky kontrolovala a zjistila, že je máme místo matu v lesku. Obratem posílala prstýnky zpět, chybu napraví a přednostně zasílají zpátky. Nic si z toho nedělám, je to jeden úkon, nic složitého a bylo mi vše vysvětleno..prostě ten den odcházelo hodně objednávek a jak na potvoru jsme si vybrali podobné prstýnky jedné objednávce. hlavu si tím nelámu..jsme lidi :-)
Odpovědět
No tak my jsme šli kupovat prstýnky asi 4 měsíce před svatbou. Chtěla jsem je totiž vybrat na veletrhu. Když jsme si je asi po měsíci vyzvedávali, zjistili jsme, že je manželovi těsnější. Upřímně manžel měl širší kroužek, takže nás to při zkoušení taky mohlo napadnout :) Nakonec jsme se rozhodli, že to zatím necháme být a, kdyby mu to bylo nepříjemné, necháme ho pak na naše náklady zvětšit. Ale docela jsem se na obřadě klepala, že mu natečou prsty a já mu ten prstýnek nenavléknu :) Naštěstí byla docela zima :)
Odpovědět
Profilova fotka
My to měli v pohodě. Objednávali jsme před měsícem a pár dní. Za týden byla zkouška velikosti a v den kdy nám řekli, že budou tak byly a jsme z nich nadšení. Takže kdyby chtěl sháněl někdo v Praze bezva zlatnictví tak tady je odkaz. Jo a můžete mít své zlato, což je super. Prstýnky i s 6 ti briliantíkama a donešeným zlatem nás vyšli na necelých 9000. Jsou v mém albu. http://www.atelier-sperku.cz/kontakty
Odpovědět
Profilova fotka
U zakázkové práce je potřeba na jaře a v létě počítat s delším časem dodání, tedy alespoň v naší ruční zakázkové výrobě. Nicméně snažíme se najít řešení i pro ty, kteří mají svatbu dříve. Když se zakázková výroba nestíhá, tak dá vybrat ze vzorků a pokud se vzorky zrovna nehodí, tak nabízíme zdarma výrobu zástupných kovaných prstenů typu Draill či Wood. Ale je lepší na to myslet v čas a vyhnout se tak stresu. Jak zde zaznělo, je dobré mít i časovou rezervu, pro případ něčeho neočekávaného.
Odpovědět
Tak holky stal se zázrak,stihli mě prstýnek vyrobit do 2 týdnů,jak slíbili,a už je máme doma :-) Jsem šťastná jak blecha :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?