Máte zkušenost s bílým zlatem? Je kvalitnější než žluté?

Profilova fotka
Holky prosím, jaká je Vaše zkušenost s bílým zlatem? Dostala jsem zásnubní prstýnek z bílého zlata (konkrétně od Mogati Diamonds). Často jsem ho leštila speciální hadříkem na zlato, aby byl stále tak krásně lesklý, Jenže ouha, během 2 měsíců, začal žloutnout až byl úplně zlatý. Přítel mě tvrdil, že to taky nechápe, že ho objednával z bílého zlata, ale když na něj tak kouká, prý se mu líbí i více takto zlatý. Ale já jsem ho chtěla reklamovat. Takže jim ho tam poslal zpět. Pán z Mogati uznal, že se vyskytla chyba, že to takhle vůbec nemělo být a že do konce týdne pošlou nový z bílého zlata. Já si nakonec říkám, jestli jsem neudělala chybu a neměla jsem si ho nechat z toho žlutého. Aby se mi za čas taky neošoupal a nebyl pak jak stříbrný bez lesku. Dočetla jsem se, že bílé zlato potírají rhodiem kvůli tomu lesku. Jaký máte vy zkušenost s bílým zlatem? Je kvalitnější jak žluté? A ještě by mě zajímal Váš názor na rytinu v zásnubním prstýnku :-). Nechaly jste si ho tam dát i když je hrana úzká?
Odpovědět
Profilova fotka
@ivuskaa Tak už jsem tu diskuzi našla :-) Já budu asi trochu nadržovat tomu bílému, mě se žluté totiž tolik nelíbí, ale musím říct, že jsem s tím bílým vážně nadmíru spokojená. To co se stalo s prstýnkem tobě mi nejde do hlavy... to jsem ani neslyšela, že by to udělalo tohle =-) Asi to byla vážně nějaká chyba už při výrobě. Ale to rhodiování můžu doporučit, nejdřív jsem nevěděla jestli to k něčemu je, ale je... věci pak drží takový ten svůj přirozený lesk, jestli to jde takhle říct ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda aha :-), a porhodovaný prstýnek leštíš? Mě jde o to, jestli se časem to rhodium neošoupe a pak se bude muset prstýnek natřít znovu.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivuskaa No porhodiovaný mám zase řetízek a naušnice, prstýnek ještě ne... čekám jestli ten lesk trochu ztratí nebo ne a zatím neztrácí :-) Ale jinak jsem se teda k nějakému přelešťování vůbec nedokopala a to mám doma tu ultrazvukovou čističku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mám zásnubní prsten z bílého zlata víc než půl roku a jeho barva se nijak nezměnila. O rhodiování tu čtu jen pochvalné příspěvky, ale já s ním mám špatnou (a tudíž i jedinou) zkušenost. Pořídila jsem si kdysi stříbrný prsten, na kterém se hned během několika prvních dní udělaly ošklivé šedé fleky, které zmizely až s úplným ošoupáním vrstvy rhodia.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Jsem nakloněná taky tomu bílému zlatu na prstýnkách, taky se mi to víc líbí a to to jde, dát si to, co se líbí, je to Tvůj prsten. Líbí se mi i ty rytiny uvnitř, ale musí to být něco jen jednoduchého, vymýšlet tam nějaké nesmysly taky nemá smysl, co se týče vzhledu, tak se mi líbí stránky zlatnického ateliéru Invencie. Originální.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mám prsteň z bieleho zlata už takmer 15 rokov a stále je ako nový... Nikdy som sa oň nijak extra nestarala, nemala som nijakú špeciálnu utierku či čo ani nič... Iba som ho občas pretrela handierkou na okuliare a to je všetko... A je ako nový... A nič zo žltého zlata by som nechcela... Vždy sa mi páčilo biele zlato a na tom si stojím... A i keď naň existujú nejaké špeciálne prípravky, tak by som to buďto nepoužívala vôbec a spoliehala sa na to, čo mám, alebo by som to nijak nepreháňala s jeho čistením, lebo časté čistenie mu môže ešte viac uškodiť ako keby si ho neleštila vôbec...
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vrstvička rhodia dodává bílému zlatu zejména větší odolnost - chrání šperk před poškrábáním. I když se však časem ošoupe, zůstává bílé zlato, vrstvu rhodia není nutné obnovovat. Ale učinit tak můžete, občas je vhodné nechat šperk odborně vyčistit a opravit drobné vady na kráse. Každý šperk - zejména při každodenním nošení - utrpí drobné odřeniny, může se mírně zdeformovat a trochu péče si zaslouží. Co se týče rytiny do zásnubního prstenu, je možné ji provést jen do některých typů prstenů, musí na ni být prostě místo. Teoreticky je možné mít rytinu i na obroučce široké 2 mm, ale prakticky pak nebude téměř vůbec vidět ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?