Jaký typ oceli na snubní prsten

Ráda bych prsten z oceli, ale stále se nemohu úplně zorientovat v různých typech oceli, které jsou na trhu k mání. Dokáže mi prosím někdo vysvětlit, jaké jsou rozdíly mezi ušlechtilou ocelí, chirurgickou ocelí, nerezovou ocelí, damascénskou (damasteel) ocelí atp.? Zřejmě by se nemělo jednat o jedno a to samé, ale nikde jsem nenašla nějaký shrnující článek, který by vysvětloval rozdíly. Poradíte prosím? Případně jaký typ oceli máte vy a jak jste s jejím výběrem spokojené? Předem moc děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, chirurgická ocel je nerezová a je ušlechtilá, tedy kalená:-) kvalita oceli závisí na jejím složení,v současné době se na náš trh dostává řada nekvalitních ocelí, které bohužel nedostahují požadovaných vlastností, které bychom očekávali, rychle se poškrábou, černají a pod. proto lze koupit ocelový prsten za minimální částky :-( damascénská ocel, je ocel, která je složená ze dvou druhů ocelí různého chemického složení, které se přes sebe vrství a tak vzniká na každém šperku originální vzor:-) v našem ateliéru koveme šperky jen z nejkvalitnější oceli a na všechny šperky poskytujeme doživotní záruku a servis:-)
Odpovědět
@cubick existuje damascenska ocel bez tech "rytinek" ?
Odpovědět
To cubick: děkuji za odpověď, tedy chirurgická, ušlechtilá, nerezová ocel je jedno a to samé, že? Prosím, jakožto odbornice - dokázala byste poradit, jak laik pozná, že se jedná o nekvalitní ocel? Existují při jejím výběru nějaká kritéria? Ocelové prstýnky v cenové kategorii od 1.500 - 2.500,- Kč budou poukazovat na kvalitní ocel nebo mám hledat ve vyšší cenové kategorii? Předem děkuji za info.
Odpovědět
Profilova fotka
@eldrag pokud se damascénská ocel nevyleptá, může být naprosto hladká bez kresby, ale právě ta kresba dělá tu krásu damašku, my určitě koveme i prsteny z oceli obyčejné, pokud by jste měla zájem.-)
Odpovědět
Vim,ze se ptate na ocel,aleame wolfram a je perfektni!! Po pul roce ma nich nemame jediny skrabanecek,jsou krasne leslle,uzasne! Staly mas okolo 3500 za oba.
Odpovědět
Profilova fotka
@marlenne jako kupující při výběru bohužel ocel nepoznáte, cena určitě nepoukazuje na kvalitu, prodejce by Vám měl ke každému šperku sdělit i o jaký tip oceli se jedná např. na základě atestace nebo prohlášení o shodě, nejkvalitnější a nejčastěji používaná je ocel s označením 316L - toto je označení něco jako čistoty oceli(podobně jako u stříbra 925/1000) - tato ocel musí mít stanovené množství kovů a je bez příměsí např. Niklu http://www.chirurgicka-ocel-info.cz/ pro tuto ocel se vžil název chirurgická, protože se využívá ve zdravotnicví - je též nerezová a ušlechtilá:-) pak je ještě tip oceli 304, která se též používá ve šperkařství díky jejím vynikajícím vlastnostem, má maličko jiné složení, ale pokud bude mít šperk toto označení, je vše v pohodě:-) existuje na 2000 různých ocelí:-))) ale myslím, že pro Váš účel postačí vědět, že Vámi vybrané šperky by měly být z oceli 316 nebo 304.-) měly by mít atest, který by každý obchodník měl mít, pokud nemá nebo odmítá informace, je to podezřelé a raději bych zašla jinam :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nnnadja wolfram má také své úskalý, např. ač je velmi tvrdý, tak je i křehký, takže si dejte pozor aby Vám nespadl např. na dlaždičky, mohl by prasknout! Prsteny z wolframu jsou masivnější a zasazování kamenů je většinou na principu lepení :-(
Odpovědět
Pro cubick: Moc Vám děkuji za vyčerpávající odpovědi!!:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?