Damaškové prsteny - nereziví?

Profilova fotka
Ahoj :-) Uvažujeme nad prsteny z damaškové oceli, moc se nám líbí ta "dřevěná" struktura, také je fajn, že nejsou moc drahé... A teď dotaz, hlavně na ty, kteří už je nějaký pátek máte - damašková ocel prý může rezavět, nemáte s tím zkušenosti? Např. koupete se s prstenem, nebo ho udržujete striktně v suchu? Pomůže nějaká povrchová úprava (četla jsem, že jdou nalakovat nebo ošetřit voskem či olejovat)? To je totiž zatím jediné negativum, které jsem u těchto prstýnků objevila - napadá vás ještě jiný (praktický, objektivní) důvod, proč ne damaškovou ocel? Díky za vaše zkušenosti :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máte fotku ?
Odpovědět
@drabik Ahoj, my máme prstýnky z damasteelu. Pravda je, že zatím teprve půl roku, ale problém s ním nemám (mytí nádobí v ruce, koupání - v podstatě ho sundám pouze na zpracování těsta a nějaké náročnější domácí práce). :) Zatím nezrezavěl a od pana kováře na ně máme doživotní záruku.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ve firmě, kde jsme si je nechali dělat, nám paní říkala, že záleží na typu/úpravě té oceli. Že na šperky se používá damasteel co nereziví, oni ji dováží ze Švédska. Tak věřím, že nám prstýnky nezreznou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@apple2 Super, ty jsou krásné. Tak to je fajn, že je může člověk nosit prakticky pořád, právě jsem si říkala, jestli je sundavat na každé mytí rukou, tak by to byla otrava. Můžu se ještě zeptat, odkud je máte? Vypadají moc pěkně, i ta kombinace vnějšího a vnitřního zlatého kroužku.
Odpovědět
@drabik Máme je od pana Kočího - http://www.kovaneprsteny.cz/ Pán dává možnost si dokonce přijet k němu a prsteny si sami ukovat (chtěli jsme, ale bez auta pro nás bylo těžké se tam dostat, tak jsme nakonec prsteny nechali vyrobit).
Odpovědět
Profilova fotka
Dík, to je sranda, přesně na ty stránky jsem se dívala (máme to kousek), tak jsem si říkala, jestli je náhodou odtud nemáte. :-D Takže máme asi jasno, půjdeme do těch damaškových taky. :-) Díky moc!
Odpovědět
@drabik Tak to jsem ráda, že jsem pomohla. :) Věřím, že budete spokojení. S pánem byla moc fajn komunikace. Dokonce, když se nám nezdálo něco na tom prstýnku, tak vše upravil atd atd. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@drabik ahoj, máme damasteel prsteny asi 4 a půl roku a jsou pořád stejně krásné, jen vzorek už není tak výrazný jako dřív. A Kočovi můžeme vřele doporučit, prsteny jsme si u nich kovali sami a byl to super zážitek! Už jsme u nich byli několikrát, abychom si vykovali něco pro radost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@palomitacheca Díky moc, už jsme taky v procesu domlouvání kování, moc se těšíme. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@drabik tak si to moc užijte :-) tady na ukázku můj prsten - nahoře po vykování a dole po 4,5 letech každodenního nošení :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak když jsou z kvalitního materiálu tak by neměli rezavět..:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?