Co když mám zaplacenou zálohu na prsteny, jsou hotové, ale nechci je?

Ahoj, máme hotové snubní prsteny, ale už když jsme po objednání odcházeli z prodejny jsem tušila, že to není úplně dobře. Pídila jsem se po netu a stejné, ještě širší jsem našla levněji než tam, kde je máme objednané a to jsme ještě dostali 10 tis slevu. Chtěli jsme pro přítele širší, ale slečna prodavačka nás "umluvila", bohužel jsme se nechali.. Samozřejmě to pak člověku dojde později :-( prostě to nejsou ty "ony" :-( zaplatili jsme 2 tis zálohu, žádnou smlouvu nemáme, máme akorát vzstavenou účtenku na zálohu a mají na mě kontaktní informace. Můžu jim dát vědět, že si prsteny prostě nevyzvednu? Záloha propadne, to je mi jasné, ale čert to vem. Prsteny jim zůstanou. Udělala to některá z Vás taky tak? Díky.
Odpovědět
Ahoj, bohužek tě nepotěším. Prstýnky se vyrábí na zakázku, tudíž se nedají jen tak přeprodat někomu jinému. Žádný z prodejců, ani při uzavírání smluv na dálku (eshopy) nevezme zboží vyrobené a individualizované na zakázku zpět (ani ve 14-ti denní lhůtě). Tak to ošetřuje i zákon. Smlouvu sice nemáte, ale objednávku ano, a to je taky bráno jako závazný dokument. Chápu, že jste se rozmysleli, ale bohužel jste se neměli při objednávce unáhlit, zvlášť pokud jste si nebyli jistí a pokud jste hned po odchodu z obchodu litovali. Měli jste to řešit hned - tzn. hned se vrátit do obchodu. A ne to řešit až teď, když jsou prstýnky hotové. Nevyzvednout si prstýnky a prostě je nechat prodejci na krku je podle mě nečestné a bezohledné, a to se prostě nedělá a solidní zákazník se takto nechová. Předpokládám, že byste taky neradi narazili na nesolidního prodejce (čehokoliv), tak prosím nechovejte se stejně nesolidně jako zákazníci! Zkusila bych se s prodejcem domluvit, jak by se dala situace řešit, ale pokud se řešení (dodatečná úprava prstenů) nenajde, nezbude vám podle mě nic jiného, než prstýnky vyzvednout a doplatit a pak je třeba (samozřejmě se ztrátou) třeba roztavit a nechat si z materiálu vyrobit jiný šperk, ... to už by záleželo na vás, ale prostě tu situaci už byste si museli vyřešit sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, všechny prsteny jsou vyráběné na zákazku s rytinou, atd. Není to jen o tom, že nám prsteny necháte, ale taky i o tom, že si s tím zlatník dal práci, případně nějaké úpravy, ta rytina... a úpřímně solidní výrobce snubních prstenů nebude Vaše prsteny upravovat a dát je někomu jinému jako pro ně vyrobené. To se prostě nedělá... Alespoň ne férový prodejce. Zkuste se domluvit s firmou, které Vám prsteny vyrobila, třeba bude nějaká domluva možná. Já pracuji jako prodavačka na prodejně 6 let a ještě se mi ani jednou nestalo, že by někdo tady prsteny nechal i se zálohou a nevyzvedl si je. Nedělá se to...
Odpovědět
to by mě hanba fackovala
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?