Svatební oznámení X poznání na svatbu

Ahoj, teď jsem docela překvapená z toho, že jsem se od budoucí tchýně dozvěděla, že naše svatební oznámení jsou jen oznámení a nikoli pozvání na svatbu. To jako se dávají svatební oznámení a k tomu ještě zvlášť nějaké pozvánky? Já jsem si myslela, že se dávají maximálně pozvánky ke stolu na hostině v případě, že jsou zvaní jen určití hosté z obřadu.. Dávat pozvánku by mě nenapadlo ani z toho důvodu, že se jedná o malou svatbu, kde bude jen nejužší rodina (a oni to vědí), a tak beru jako samozřejmé, že tuto rodinnou záoležitost řeším jenom s touto nejužší rodinou, dávám jim oznámení a zbytku širší rodiny, kterou tam nechci, svatební oznámení nedávám a dostanou jej až zpětně, tj. "byli oddáni". Jak to tedy je? Teď už to měnit nebudu, ale zajímalo by mě, jestli je opravdu takové fópa dát někomu jen oznámení a zvát ho "jen" ústně" (a zároveń ho informovat o tom, že už má zajištěné ubytování atd.- takže je samozřejmé, že je zván i na hostinu)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já si myslím, že stačí oznámení + ústní pozvání. Pozvánky ke svatební tabuli, které se dávají k oznámení sice já osobně dávat budu, ale to protože budu dávat oznámení i svým přátelům a rodině co např. nebudou na svatbě. Ty to máš vyřešeno tak, že "byli" oddáni, takže si myslím, že to není žádný trapas :-)
Odpovědět
Oznámení je prostě oznámení o tom, že svatba bude. Obvykle se dává spoustě lidí, i širší rodině, sousedům, známým... U těch lidí se očekává, že můžou a nemusí dorazit podívat se na obřad. Lidem, které zveš, pak dáváš i pozvánku ke stolu. My jsme ale dávali oznámení jen lidem, u kterých jsme chtěli, aby na obřad (a případně následně na hostinu a party) dorazili. Nedávali jsme žádným sousedům a příbuzným, o jejichž účast jsme tak úplně nestáli.
Odpovědět
Ahoj, my máme též jen svatební oznámení. Žádné pozvánky ke svatební tabuli apod. nemáme a neřešíme. Oznámení dáváme jen těm, kteří jsou zvaní na svatbu, což je rodina ( i tetičky, strýčkové, bratranci apod. - ti, které tam chceme) a nikomu jinému nedáváme a ani dávat nebudeme - ani žádné po, že jsme se vzali. Všichni, kteří to mají vědět (přátelé) to vědí. A nezveme je.
Odpovědět
@elineckaaa my to máme uplně stejně. Oznamení jsme rozdali všem co jdou na svatbu i hostinu. Žadné speciální pozvanky ke stolu neděláme.Všichni ví, co mužou čekat a kdy mají přijít. Rodina na oběd a kamarádi na obřad a pak odpoledne na party. A aby to věděli "sousedi a známí atd." tak jsem to hodila i na FCB :-D Nic si s tchýně nedělej, je tolik věcí, co by se jak mělo a nemělo dělat, ale dokud se člověk nepřihlásí tady na beremko, tak o polovině věcí nemá ani páru. A stejně, ať si to každý udělá jak se mu to líbí a jak chce! ;-)
Odpovědět
@elineckaaa Pokud je to mala svatba, tak si myslim, ze je to jedno. :) My mame docela velkou (zvali jsme pres 90 lidi.. ne vsichni samozrejme prijdou), tak jsme delali oznameni a k tomu pozvanky na svatebni oslavu. U tech pozvanek na oslavu jsem si davala pozor, aby to dostali jenom ti, kteri jsou zvani na celou svatbu. Oznameni bez pozvanky na hostinu jsme davali par kolegum z prace, znamym a sirsi rodine. Ale samozrejme, ze pokud mate treba 15 lidi na celou svatbu a jeste treba obrad na tom samem miste, jako hostinu (takze by lidi nedorazili jenom na jednu cast), tak dava smysl, ze jste nedavali i pozvanky... Tak je to urcite ok:)
Odpovědět
My dávali oznámení spoustě lidem,i sousedům,a lidi kteří jsou zvaní na svatbu,jsme pozvali ústně. Zvlášť pozvánky jsme nedávali.
Odpovědět
no tak pozvánka se logicky dává tomu, koho zvete. takže samozřejmě, že ostatním přináleží jen oznámení o tom, že jste se vzali:) máme to podobně jako vy, akorát pozvánky pro těch pár lidí budeme mít v jiný formě, než pro ten zbytek. no spíš to vypadá, jesi si tchyně nemyslí, že tam budete zvát víc lidí:-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?