Svatební oznámení. Můžete mi prosím zkontrolovat text?

Ahojte, možete mi prosím skontrolovať text na svad.oznameni. Jedna verzia bude v češtine a chcem si byť istá, že to máme správne. Ďakujem :-) Když jsme se poznali, mysleli jsme si, že je to náhoda … … teď už víme, že náhody neexistují Spolu jsme si řekli: „Už je správný čas!“ no a tak jsme neváhali, jdeme se brat dne 28.4.2012 o 15,30 hod. v římsko-katolickým kostele v .....
Odpovědět
tak já tam vidím akurát ve slově brat je douhé á, takže brát pak bych napsala ne v římskokatolickým kostele, ale římskokatolickém kostele a u toho času bych napsala v 15,30, ne o :-) a jinak je to myslím v pořádku, snad to zkontroluje ještě někdo jiný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jeanette26 má pravdu - "brát", "v" 15.30 a "římskokatolickém"
Odpovědět
Chyb tam máš jak máku: 1) za slovem náhoda se nepíše mezera, tři tečky přilep hned za slovo 2) za slovem neexistují ti chybí tečka 3) za slovem neváhali bych pokračovala: a budeme se brát 28. 4. 2012 (za tečkami musí být mezera) v 15:30 (za 15 se nepíše čárka, u nás dvojtečka nebo tečka) v římskokatolickém (ne katolickÝm) kostele Já bych to úplně přeformulovla, máš tak mockrát JSEM. Ale to je profesionální deformace :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím,použila bych jiný text.....např. : Dáváme na vědomí všem svým přátelům a známým, že nám 28.4. 2012 v 15 :30, budou znít svatební zvony v kostele sv. ................. Vám oznamují, že se 28.4. 2012, v 15:30 stanou manžely. Jejich sňatku bude požehnáno v kostele sv. ...................
Odpovědět
"jdeme se brát" není správně česky. Lépe vezmeme se, budeme se brát...
Odpovědět
Profilova fotka
A co zkusit: Když jsme se poznali, vypadalo to jako náhoda… … teď víme, že náhody neexistují. Řekli jsme si „Už je správný čas!“ a proto neváháme a srdečně vás zveme dne 28.4.2012 od 15:30 do kostela (název), (případně adresa), kde svou lásku proměníme v manželství.
Odpovědět
Mně se zase naopak líbí to původní. Jen bych malinko opravila pravopisné a formální chyby (viz. příspěvek kelisova). Text mi ale přijde hodně vydařený, takový neotřelý a originální... Budu zvažovat, jesli jej na oznámení nezvolíme i my :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
"jdeme se brat" určitě ne! to je špatně. jak psaly holky výše, budeme se brat je daleko lepší. A pak v římskokatolicÉm kostele je správně. ....... nekomplikovat, hlavně a žádný kýče jako budou nám zním svatební zvony a rýmovačky! My jsme měli jasné a strušné " Dáme to dohromady .... dne 7.6.2014 v 15h. a místo!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem aktivně chtěla taky dát svou korekturu a koukám, že je to pěkně starý, takže mažu co jsem napsala a musím tu nechat alespoň tento text :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?