Předběžné svatební oznámení / Save the date, posíláte?

Profilova fotka
Posíláte tzv. Save the date oznámení? Tedy v podstatě jen termín svatby, aby si to lidi někam zapsali a neplánovali na tu dobu dovolenou, hodí se navíc pro ty, co by jeli zdaleka, nebo víte, že stále někde cestují. Posílá se tak 9 měsíců až půl roku před svatbou. Je tam napsáno, že "normální" pozvánka přijde až později. Tedy ty tři měsíce předem. Zatím uvažuju o tomto aspoň mailem jpg/pdf pro ty, co jsou z daleka. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já to zatím sice neplánuju, ale je to výborný nápad ;-)
Odpovědět
Mně to přijde jako dobrý nápad, pokud s těma lidma nemluvíš osobně a neřekneš jim, že to bude tehdy a tehdy.. Je to praktická věc. Já jsem tedy neposílala, všechny jsme informovali osobně, takže to nebylo potřeba :-)
Odpovědět
Ahoj, my jsme save the date posílali cca půl roku před svatbou, překvapilo mě, že víceméně všichni pochopili, o co se jedná. Posílali jsme to mailem a pro ty, kdo nemají mail, klasicky poštou. Výhodou je, že samotnou pozvánku pak nemusíš posílat tak dlouho dopředu, všichni už se svatbou počítají.
Odpovědět
@adinka_k já to neplánuju, myslím, že u mě bude stačit, že to pošleme šeptandou půl roku dopředu a ofiko potom dáme dva měsíce dopředu pozvání. Ale budu mít pár hostů ze zahraničí a těm to dám určitě vědět 6 - 9 měsíců dopředu, ale nebudu kvůli tomu "save_the_date" vytvářet. Celkově si ale myslím, že je to skvělá věc. Zvlášť, když máš svatbu v letních měsících nebo máš hosty z jiného města, než se svatba koná.
Odpovědět
Profilova fotka
no, když si uvědomím, jak to je se zvaním mě a drahého na víc jak týden dopředu... pak stojíme v koupelně, čistíme si zuby a on řekne: hele, kdy má Tomáš ty narozeniny? a já koukám a vím, že mi to říkali, ale já u sebe neměla kalendář, taky jsem trochu nevnímala.. a nevíme. Tohle může být jen mail - fotka s jednoduchým textem, že teda poslední den v květnu si nás rezervujte a tím to hasne. S pozvánkou bych chtěla poslat i vytištěné instrukce, které ale budu samozřejmě finalizovat (na poslední chvíli) před svatbou, takže to nebudu schopná odeslat se čtvrtročním předstihem - přesně, jak píše @1zv1 @vanulak no, s tím ještě souvisí to, že se třeba dozvíš, že někdo se na Tvou svatbu někdo z jakýchkoli důvodů nechystá a už předem vís, že ušetříš. :D To byla samozřejmě nadsázka.
Odpovědět
Profilova fotka
@adinka_k my o tom spis vsem zkusime rict, koho neuvidime, tomu posleme mail. Bereme se v lete, tak kvuli dovolenym a tak. Prece jen first minute se kupuje uz zacatkem roku a my nejdriv v lednu zjistime cas obradu a teprve potom muzeme delat oznameni. Taky uz jsem z ust kamaradu slysela o x svatbach na pristi leto (Verca rikala, ze se budou pristi leto brat...) a tak lidi, ktere na nasi svatbe opravdu chceme, pozveme klidne uz ted, nez je na to same datum pozve nekdo jiny:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme neformální "save the date" dělali, připadá mi to takové vhodnější než oznamovat svatbu telefonem...a ne s každým jsme se osobně viděli
Odpovědět
Profilova fotka
My pošleme jakous takous variantu v září. Muž chce originální oznámení a save the date. Zatím moje návrhy dost originální nebyly.. ]-(
Odpovědět
Tak jsem nad Save the date začla také přemýšlet, že by nebylo od věci ho už teď rozeslat... Nemáte některé ukázku takového "počeštěného uložte si datum"? Docela by mě zajímalo, jak vypadá udělané české ve vlastní režii a jaký text jste k němu přikládaly? @barbora_b neměla by jsi prosím ukázku vašeho a psali jste k tomu nějaký doprovodný text?
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to takhle měli se svatebním oznámením vlastně...jakmile jsme věděli datum, udělali jsme oznámení a rozdávali...to, že se dává oznámení třeba dva měsíce předem až jsem vůbec nevěděla, přišlo mi to takhle logické, a zabili se dvě mouchy jednou ranou (tj. že jsme nemuseli dělat save tha date)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
hlavně bych to nepřekládala jako "uložte si datum", i když možná v dnešní době už by to lidi chápali jako že si to mají uložit do mobilu nebo do tabletu :) Jinak je to super nápad a moc užitečná věc.
Odpovědět
Profilova fotka
Řekla bych, že je to jen nějaký další převzatý zvyk ze zahraničí. My budeme zasílat půl roku předem oznámení - na obřad přeci může příjít kdo chce. Ty co zveme dále na oběd a oslavu dostanou k oznámení kartičku - Srdečně Vás zveme ke svatebnímu stolu. Těm co máme v okolí je budeme předávat osobně, z větší dálky dostanou poštou. "uložte si datum" je vlastně to naše české oznámení no ne?
Odpovědět
Článek se načítá
@z_kopretinka nene, tohle se posílá s velkým časovým předstihem a ne všem hostům, jen těm, kteří jsou pro tebe opravdu klíčoví. Takhle zabráníš tomu, že by třeba v době příchodu oznámení měli již zaplacenou dovolenou atp. A ano, není to součástí původní české svatební etikety.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 12 měsících
Nejdřív jsme chtěli udělat jen oznámení, ale nakonec děláme "Zapište si datum!" kvůli tomu, že naše rodiny jsou celkem daleko (i 350km) nebo aktivní (různé soutěže atd.). Posíláme to jen nejbližším co bychom chtěli na hostině. Máme to vytisklé doma na tiskárně, nalepím to na tvrdý papír a pošlu. Navíc potřebujeme do konce ledna vědět přibližný počet lidí, kvůli rezervaci prostor.
Odpovědět
vypadá to hezky, ale mně to přijde trochu jako zbytečné vyhazování peněz stačí, že to klasické oznámení už ztratilo na významu, protože si to všichni mnohem dřív řeknou, zavolají nebo napíšou všemi možnými způsoby
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
My posilali 4 mesice predem normalni oznameni..
Odpovědět
taky budeme už co nejdřív posílat do mailu takové "předoznámení", všichni se ptají, kdy to přesně bude, aby si vzali volno (máme to v pátek), tak jsme chtěli, aby to mělo nějakou formu.. taky jsem si lámala hlavu, co napsat do textu a máme tam nakonec prostě JMÉNA -NEVĚSTA & ŽENICH - SI 27.6.2014 ŘEKNOU ANO - MÍSTO SVATBY - OSLAVTE TO S NÁMI! - OFICIÁLNÍ OZNÁMENÍ A PODROBNÉ INFORMACE OBDRŽÍTE POZDĚJI .. tak třeba to někomu pomůže :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem posílala o víkendu. Jen obrázek s naší fotkou, zakroužkovaným datumem v kalendáři a textem: " Rezervujeme si vás na 13.9. 2014". A připsala jsem k tomu: Ahoj, vzhledem k tomu, že si nejsem jistá zda vás všechny budu mít možnost vidět osobně v blízké době. Tak pro jistotu posílám toto "předběžné svatební oznámení". Všichni to vzaly v pohodě. Oficiální pak budu předávat osobně nebo poštou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?