Pokyny do obálky pro svatebčany, co myslíte?

Ahoj, přemýšlela jsem, jak dát lidem nějaké informace o tom, jak to bude celé probíhat apod., když budeme oznámení posílat poštou. Napadlo mne vytisknout takové "pokyny", které bych vložila do obálky k oznámení. Znělo by to asi takto: Milí svatebčané, už se blíží ten náš den, kdy život náš ve sňatek bude uveden. Rádi bychom Vás pozvali, na obřad a svatební oslavy. Všichni buďte proto s námi, o půl jedné u radniční brány. Potom to štěstí na fotkách zvěčníme, všichni se určitě moc rádi fotíme. Po obřadu všichni spolu, sejdeme se u fialovo-bílého svatebního stolu. Tam budou tradice, přípitek a bříška naplníme, než přijde muzikant, sami se zabavíme. Přáníčka s sebou nevozte. Do svatební knihy raději, vyjádřete svoji naději, že svatbou všechno hezké začne a neskončí až do smrti. Nad dary nepřemýšlejte ani na krátko, chcete-li, nakrmte naše prasátko. Každý dle vlastního uvážení, každou korunku novomanželé ocení. Hry svatební nám náladu pozvednou a písničky pana Kvapila, ze židle nás doufám nadzvednou. Nejezděte domů brzy, to novomanželé potom mrzí. Radši splňte nám ten náš sen, že s rodinou prožijeme důležitý den. Co myslíte???
Odpovědět
1
2
Máš to moc hezky napsané a je to dobrý nápad. My to máme vymyšlené ještě jinak, tak aby jsme to mohli více konkretizovat. Přítel nám udělá svatební webovky. Jejich adresu vytiskneme na pozvánky ke stolu a všechny upozorníme, aby je sledovali. Bude tam malé info o nás, ale hlavně harmonogram svatebního dne (co, kdy, kde, v kolik), pokyny k oblečení, info ohledně svatebních darů ( nechceme dávat kartičku s básničkou), možná i zasedací pořádek atd. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mooc pěkné ;-)
Odpovědět
@flowerbl To je taky fajn, jenže u nás bude většinu lidí tvořit takové osazenstvo, které nemá buď čas sledovat web, nebo ani nemají net. x-) Já jim zase nechci nic přesně konkretizovat. Chci hlavně aby se bavili. Takže jsem jen naznačila, že tabule bude bílo-fialová, kdo bude chtít, ten ví a obleče se v barvách, kdo nebude chtít, nebo nemá možnost, ten ne (hlavu mu za to neurveme, není to důležité). Přáníčka jsme zdůraznili, protože jako památku chceme hlavně tu svatební knihu. A dary jsem naznačila, protože byt máme zařízený, už spolu pár let žijeme. Ale zase, dá kdo bude chtít, kdo nebude chtít, nedá. Prostě vše takové dobrovolné a dost volné...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme dávali také pokyny nakonec rovnou k obálkám. Měli jsme je tedy mnohem delší, na dvě strany. Byl tam program, menu (kdyby někdo byl alergik, chtěl něco jiného, aby si ještě řekl). Upozornili jsme je, jak to je s nabídkou pití a ať si zvolí, zda chtějí alko nebo nealko balíčky. Pak tam bylo mírné jemné upozornění, že kdyby někoho náhodou napadly "vtipné" scénky s chomoutem, koulí nebo přebalováním miminka, že to jako fakt nechceme...a ohledně darů, že kdyby váhali, co dát, že příspěvek na svatebku vždycky potěší :-D Také jsem psala třebas, že v zahradě se nesmí nic házet, přidala jsem info ohledně dopravy, mapičky jo a poprosila, aby nás během obřadu nenatáčeli a nefotili, že na to stačí jeden profík.... Tvoje verze je milá a hezká, ale přeci jen nějaké podstatné informace tam chybí (doprava, případně ubytování...apod.)
Odpovědět
@buldok jasný, jinak se mi to tvoje moc líbí, máš to krásnou rýmovačku :-)
Odpovědět
@barbora_b JJ, tak my máme jen dvacet lidí. Takže na dopravě už jsme domluvení (každý po vlastní trase). Ubytování je taky domluvené (nikdo přespávat nechce, každý pojede zase po vlastní trase domů). Menu jsme probrali hned na začátku (chtěli kuřecí, mají kuřecí) a raut s nimi probírat nebudeme, tam je toho hodně, takže si snad každý vybere. Akorát jsi mne upozornila na dobrou věc a to to pití. Protože my vše platíme, kromě tvrdého alkoholu. Ten si bude každý platit sám.
Odpovědět
Klidně všichni hojně pijte, jen se příliš neopijte, z důvodu tohoto i důvodu jiného, nefinancujeme spotřebu alkoholu tvrdého. Jinak všechno zdarma je, pivíčko nevyjímaje. A JE TO :)
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna jsem taky poslední dobou přemýšlela o nějakém desateru, co svatebčani mohou a co ne (třeba s tím fotografem), ale teda takovou slinu jako ty nemám :-). Máš to perfektně zrýmované a je to moc milé, takže když si to ti lidi přečtou, tak myslím milerádi vyhoví. :-)
Odpovědět
seš moc šikovná, krásně se ti to rýmuje :-)
Odpovědět
úžasné... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok Já si na tyto rýmovačky nepotrpím, ale to je vedlejší. Už jsi zřejmě rozhodnutá, že to tak budete mít, tak jsem si jen dovolila opravit Ti tam pravopisné chyby :-) Milí svatebčané, už se blíží ten náš den, kdy život náš ve sňatek bude uveden. Rádi bychom Vás pozvali na obřad a svatební oslavy. Všichni buďte proto s námi o půl jedné u radniční brány. Potom to štěstí na fotkách zvěčníme, všichni se určitě moc rádi fotíme. Po obřadu všichni spolu sejdeme se u fialovo-bílého svatebního stolu. Tam budou tradice, přípitek a bříška naplníme, než přijde muzikant, sami se zabavíme. Přáníčka s sebou nevozte. Do svatební knihy raději vyjádřete svoji naději, že svatbou všechno hezké začne a neskončí až do smrti. Nad dary nepřemýšlejte ani na krátko, chcete-li, nakrmte naše prasátko. Každý dle vlastního uvážení každou korunku novomanželé ocení. Hry svatební nám náladu pozvednou a písničky pana Kvapila ze židle nás doufám nadzvednou. Nejezděte domů brzy, to novomanžele potom mrzí. Radši splňte nám ten náš sen, že s rodinou prožijeme důležitý den. Klidně všichni hojně pijte, jen se příliš neopijte, z důvodu tohoto i důvodu jiného nefinancujeme spotřebu alkoholu tvrdého. Jinak všechno zdarma je, pivíčko nevyjímaje.
Odpovědět
@becicka No na to, že jsem to napsala asi za pět minut to není tak hrozné. Než se přítel vrátil s pejskem z čůrání před bytovkou, už jsem to měla napsané :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@buldok Tak to bys mohla vymyslet ještě nějaký parádní verš na toho fotografa, ať zneužiju tvoji múzu :-).
Odpovědět
@becicka A čeho by se měl týkat? Čtu, že něčeho s fotografem, ale nevím čeho přesně....
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok No jakože nemá nikdo fotit a natáčet, že tam bude na to profesionál, ať se tam nepletou :-D
Odpovědět
Všechny vás chceme poprosit: " Na obřad foťáky, kamery nenosit!" Fotograf všechny nás prosí zdvořile, abychom prostor mu dali, tvařte se na fotkách mile, ať nás všechny jen a jen chválí.
Odpovědět
@buldok Jeho pokynů prosím dbejte a při focení se neostýchejte. Všechny Vás chceme mít zvěčněné, máte to všichni už spočtené. Na výmluvy nebudeme bráti vůbec ohled, ani na váš zoufalý a ustrašený pohled.
Odpovědět
Profilova fotka
@buldok :-D Ty jsi skvělá
Odpovědět
@becicka No nic moc. 8-)
Odpovědět
Jinak jsem teď vymyslela takovou básničku. Tak kdyby se někomu líbila, může ji použít: Bude to jistě krásný den, kdy splní se nám velký sen. I kdyby nebe se zatmělo, hřmělo a potom pršelo, úsměvy vás všech na tváři, ten svatební den nám prozáří. Tancujte všichni zvesela, nehraje smuteční kapela, zvoní nám zvony svatební, na to jsme čekali mnoho dní. Mnoho dní, měsíců, snad i let, poznávat chtěli jsme spolu svět. Přitom jsme poznali, že jak ten čas běží, na ničem jiném než na lásce nezáleží...
Odpovědět
Teda kočky, jak tak čtu ty vaše pokyny, zákazy apod., tak sem ráda, že sme měli tak pohodovou svatbu, kde každej mohl dělat co chtěl, kde chtěl, kdy chtěl a jak sám chtěl. Nikoho sme nenutili do focení, nenutili sme nikoho jíst jídlo který by mu nechutnalo (každej si mohl vybrat z celého jídelního lístku), atd. To že bych zakázala ostatním fotit by mě opravdu nikdy nenapadlo, protože spousta lidí nemá možnost fotky ze svatby vidět, takže jsou rádi, že si mohli nějakou tu fotečku udělat sami. Taky sem do obálky s oznámením dala pokyny na hostinu, ale spíš to bylo jen info, než co se může a co ne. Tady to je http://www.beremese.cz/fotoblog/ligej...
Odpovědět
@ligeja Však v té mé úvodní básničce žádné příkazy a zákazy přece nejsou. Je tam pouze informace o barvě svatby - kdo bude chtít, tak se dle toho obleče, kdo ne, tak ne, to je jejich věc. Je tam info o průběhu dne, tj. obřad, pak focení, pak oběd a pak párty. A je tam info o tom, že místo darů raději peníze, opět jen pokud mají možnost...
Odpovědět
@buldok nejmenovala sem tebe :-) jen sem si přečetla celé fórum a takhle to na mě působilo. :-)
Odpovědět
@ligeja S tím focením to naprosto schvaluju, to je úděs, když pak při obřadu všude pochodují lidi s "krabičkama od mýdla" a cvakají. Pak se taky může stát, že při polibku Ti z hlavy roste strýček v červené košili se svým foťáčkem a to pak fotograf asi míní vyletět z kůže ;-) proto tyhle "zákazy"... :-)
Odpovědět
Nepřipadá mi hloupé si svatbu organizovat podle sebe. Je to přece jen den těch novomanželů. A ostatní se s tím buď smíří a jedou tam slavit a ne dělat naschváli a hrát si na uražené děti, že jim něco nebylo umožněno, nebo se s tím nesmíří a pak je lepší, aby nejezdili. Nebo ne?
Odpovědět
@buldok ještě mě teda napadlo, jestli bys neměla napsat: už se blíží ten náš den, kdy náš život v manželství bude uveden. příjde mi to logičtější, než že váš život bude uveden ve sňatek. ale je to jen návrh :-)
Odpovědět
Je tam "ve sňatek bude uveden", protože jinak by se to nerýmovalo. A sňatek a manželství je to a samé. Je to synonymum. Tak jako když řeknu "uzavřeli sňatek" nebo "uzavřeli manželství".
Odpovědět
tak to jo, já jsem vždycky myslela, že sňatek je svatba, moje chyba :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ligeja Radši zákazy předem než pak být vyděšená :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ligeja nerozumím, jaký host by neměl přístup k fotkám? Naši rodiče a prarodiče dostanou fotoknihy a naprosto kdokoliv dostane kolik fotek bude chtít, na internetu si je samozřejmě i může prohlédnout (v našem okolí má přístup k FB každý) Podle mě by při obřadu lidi měli slušně sedět a sledovat dění...ne někde lízt málem po zdech, v obřadní uličce a překážet našemu profi fotografovi....to se fakt ani nehodí. Moje kamarádka kdžy se vdávala, tak pak říkala, že jí hrozně mrzelo, že tohle nedala hostům do pokynů a právě kvůli ní mě to napadlo to tam vůbec dát... Bohužel jinde by tohle člověk psát asi nemusel, ale u nás jsou lidi poněkud méně důvtipní a opravdu jsem už zažila hodně svateb, kde při obřadu se svatebčané chovali jako japonští turisté
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?