Papír na svatebí oznámení...

Profilova fotka
Ahojky nevěsty, prosím poraďte....kdepak jste kupovaly papír na svatební oznámení? Chci si ho vyrobit, ale nemůžu sehnat papír s vyšší gramáží a když už na nějaký náhodou narazím, je příliš drahý. Můžu Vás požádat o rady a tipy, kde jste papíry sháněly vy? :-) Případně, pokud je některá z Vás z Plzně a okolí, nevíte o nějakém papírnictví, kde by takovéto papíry měli?? :-) Díky moc za každý nápad a doporučení ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste objednat z velkých losin. Papíry s vyšší gramáží bohužel trochu dražší jsou, ale zase jsou většinou opravdu kvalitní. Jak by mělo to oznámení vypadat? V kohi-noor mají tvrdší papíry různých barev, ale nemají třeba přírodní nebo ruční. A taky tím, že je to strojově vyráběný papír, tak je třeba dávat pozor, jak směřuje vlákno, pokud by se lepily, tak se mohou zkroutit.
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik a jaké mají stránky? Zkusila bych se kouknout na web :-) chtěla bych ho přehnuté napůl a do jedné části bych ráda nalepila text. Inspirovala jsem se jednou nevěstou z beremka (snad nebude vadit, že sem dávám její oznámení) :-) chtěla bych podklad lila a pod pozvánkou ke stolu se potáhne stuha, která povede na druhoustranu kde bude na mašličku nebo tak něco :-D
Odpovědět
zkus Copy General, my jsme měli od nich
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik nemate prosim zkusenost se strkanim ručních papíru z losin o gramazi 220 do laserové tiskárny? V tiskárně říkali, ze je nutne zkontrolovat, zda jsou k tomu papiry určené a Losiny píši na webu jen ze na ne lze tisknout "na většině laserových tiskáren"
Odpovědět
Profilova fotka
@vivi2016 No, zkušenost mám takovou, že se to musí zkrátka zkusit - udělat 1 výtisk na zkoušku. Problém je většinou v nastavení tiskáren a v savosti papíru - musí nastavit papír podle savosti nebo na nějaký, který je tomu velmi podobný a doufat, že se to trefí a nerozmaže to. A záleží i na značce tiskárny, já mám třeba špatnou zkušenost s Epson tiskárnou, která zkrátka bere jen papíry Epson a obyčejné kancelářské :-(. Ideálně bych zkontaktovala přímo Velké losiny, zda nemají kontakt na tiskservis v Praze (předpokládám z profilu, že jste z Prahy), který to zvládá, oni většinou mívají známosti všude možně. Já bych poradila tiskservis asi spíš tady v Ostravě, kde to znám :-) Najít kvalitní tiskervis je celkem fuška, ne každý je ochoten udělat něco navíc. Tady v Ostravě mě zklamal Xerox a Canon, v Praze to bude asi podobné (alespoň co se týče investování do kvalitních tiskáren a jejich údržby :-/ )
Odpovědět
Profilova fotka
@vivi2016 My si tež dělali oznámení sami a kupovala jsem papír ve výtvarných potřebách - jeden kus A4 vyšel asi na 5 Kč. A z jednoho papíru byly 4 oznámení. Ty jsme pak lepili na takový vlnitý papír zakoupený někde na webu...už nevím kde, ale cenově vyšel hodně podobně, asi o kačku dráž. Ale je pravda, jak říká @huwik - že se trošku pokroutil... Ale ne moc. Nejdražší z celýho oznámení pak byly obálky, kterých jsem koupila zbytečně moc. Ale jsou z ručního papíru v čokoládově hnědé barvě...upotřebím jinak :-) Ze zbytku papíru jsem dělala i jmenovky a ty se pak v tom horku zkroutily totálně, ale přišlo mi to spíš legrační a hlavně držely.... Koukala jsem, že někteří ze svatebčanů (nejenom babička a rodiče) mají dodneška naše jmenovky někde doma na polici. Jen doufám, že jim z toho březovýho dřeva nevylezou nějaký brouci :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie tak to plánuji hodně podobně, jsem ráda, že je to odzkoušené:) Já jsem zatím našla obálky z barevné čtvrtky za asi 7 Kč. Můžu se ještě zeptat na ta březová kolečka, jak si je sháněla?
Odpovědět
Profilova fotka
@vivi2016 Ty jsem nikde nesháněla, ty jsme si udělali z břízy :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@18moniik jestli ti stačí obyč tvrdý papír a máš čas na vyčkání akce, tak v lídlu je mívají. Nevýhoda je, že si nevybereš barvu, v balení jsou všechny možné, ale gramáž je 270g, takže fakt tvrdý. Já jej používám;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?