Můžu do svatebního oznámení napsat, že chceme penízky?

Můžu do svatebního oznámení napsat den, místo a čas a + to, že enchceme dary, ale penízky? Nenapadlo by někoho nějakou pěknou formou, že už máme 2 děti a že proto uvítáme spíš ty peníze:) Moc děkuju!!!
Odpovědět
Ahojky, jasně všechno jde, například se píše: Svatebčané naši milí, dovolte nám prosbičku, raději než věcné dary, naplňte nám kasičku. Velkou radost budeme mít i z korunky drobné. Mnohokrát Vám děkujeme za každičký halíř, stokrát lepší než nést domů stodesátý talíř.
Odpovědět
Drazí rodiče, příbuzní a přátelé, jestliže si někdo s darem hlavu láme, tak prosím slyšte, že už doma všechno máme! A proto Vám malý tip můžeme dát: jelikož se budeme brát, tak potěší nás příspěvek v jakékoliv výši, který nám rozpočet na líbánky (na domácnost/na děti) zvýší.
Odpovědět
Děkuju za nápady, ale myslela jsem, že tam někam připíšu ty děti....něco jako 2 děti už máme a proto svatbu chystáme s dary si hlavu nelámejte, raději penízky nám dejte těšíme se na vás! Ale to je moc strohý, nenapadlo by vás něco hezčího?:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem k oznámení nechala udělat kartičky, kde jsme hezky požádali o penízky, protože už společnou domácnost máme, tak aby nám nepřinesli další talíře :-) . A zatím na to mám kladné reakce :-) , byli za to rádi
Odpovědět
Profilova fotka
co tady? http://www.svatebniagentka.cz/horni-m... Kvůli svatbě zakrátko, dost zhublo naše prasátko :-)
Odpovědět
Profilova fotka
S basnickou sice neporadim, ale prijde mi divne to davat primo do oznameni, spis na karticku vedle. Soudim-li podle sveho okoli, tak kazdy rozdal par oznameni jen jako oznameni bez pozvani na svatebni hostinu nebo raut a v takovem pripade je ta zminka o svatebnim daru skoro az nevhodna.
Odpovědět
@blumchenkin do svatebního oznámení bych to nepsala
Odpovědět
@blumchenkin určitě to nepiš přímo do oznámení... mně osobně se nelíbí ani ty kartičky, které se k tomu dávají, protože to podle mě může hosta hned na první pohled odradit od těšení se na svatbu a bude přemýšlet kolik vám dát a kde na to vzít... my to napsali na náš blog a přátelé se nás i při rozdání oznámení hned ptali...
Odpovědět
@koldovam To není špatný, děkuju!:)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @flowerbl, rozhodně bych to nepsala rovnou do oznámení. Jinak je to určitě na každém, jak si to zařídí, my jsme to ale zavrhli rovnou. Nechceme, aby se naši známí ani naše rodiny stresovali, kolik mají dát, jestli je málo pětistovka nebo tisícovka nebo vlastně kolik. Tak jsme si řekli, že uděláme seznam dobrot a restaurací, kam bychom chtěli zajít, aby si každý našel tu svou cenovou kategorii. Budou to věci, které si třeba sami nekoupíme, protože nám to přijde zbytečně drahé při běžném nákupu, ale potěší nás to jako dárek. Takže tam budou věci v rozmezí 150 - 1000 Kč a každý, ať si najde to své. U rodiny se stejně bohužel peněžním darům nevyhneme, ale od přátel to nechceme.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
já měla oznámení, pak pozvání ke stolu a kartičku o daru. koukni na me fotky ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Do oznámení se to nepíše, neboť se tam tolik textu zpravidla ani nevejde. Při násilném nahuštění textu by to nevypadalo moc esteticky... Vhodné je nechat si udělat ještě jednu kartičku ve formátu pozvánek ke svatebnímu stolu, kde je umístěná básnička nebo smyšlený text, jímž žádáte o peněžní dary. Hezký článek jak žádat o finanční dary je tady: http://www.svatebka.cz/index.php?volb... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blumchenkin Čím dál častěji texty ohledně dárků tiskneme dovnitř pozvánek ke stolu. Máme je zavírací, takže to není problém. Přímo na oznámení to opravdu není zvykem. Mně osobně by přišlo asi nejlepší požádat jen o to, aby vám nikdo nenosil žádné věcné dary. Většině to dojde samo, co mají přinést. Co by mě ale vážně zajímalo: Chce některá nevěsta vůbec, aby jí ke svatbě svatebčané kupovali dary jako překvapení?
Odpovědět
@lydieg my jsme treba dary jako prekvapeni chtěli a byli jsme za ne radi :) rodina a kamradi nas znaji, takze se nam vsechno hodilo :) dostali jsme krasne knihy, pruvodce na nasi svatebni cestu, kavovar, nejvetsi a necekany darek byl krasna vinoteka, kterou s radosti vyuzivame...... a byl to opravdu krasny pocit, po svatbe v klidu rozbalovat darecek, tesit se z nich a dotez kdyz si bereme z vinoteky vino, varime kavu atd.... tak si vzpomeneme ze to je vzpominka na svatbu :)
Odpovědět
@lydieg Jde o to, zda by si hosté dali práci a vymysleli něco, co se k danému páru hodí a budou nadšení. Mohu říct, že osobně raději dávám dárky věcné, než peníze, ale musí se nad tím přemýšlet.... přítelově kamarádce s manželem jsme dali poukaz na prodloužený víkend. Byli nadšení a překvapení zároveň. Je potřeba vybírat s empatií, aby to bylo milé překvapení a ne kupovat to, co se líbí mně, to by mohlo dopadnout naopak nemile. Pro lidi, kteří si s tím nechtějí lámat hlavu, jsou peníze jako dar v podstatě vysvobozením :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to do oznámení napsali a máme tam rovnou i pozvání ke stolu, dole jakoby v poznámce. Neposíláme oznámení těm, kterým nechceme aby byli na hostině. Všichni kdo o naší svatbě mají vědět, tak tam budou. Na sousedy apod. kašleme :-p ti nás ten den stejně uvidí před domem. Pokud je to napsané slušně a nějak vtipně, tak nevidím důvod proč by to tam nemohlo být...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Kamarádi to měli napsané běžným způsobem bez příkras "Ak si nechcete lámať hlavu nad tým správnym darčekom, vedzte, že nás najviac potešia finančné darčeky" - s tím, že měli odkaz na svatební seznam, kde měli pár vyjmenovaných věcí a pak tuhle větu. Svatební seznam online je perfektní možnost, jak se vyhnout několika sadám příborů a věcem, které nechcete či nesedí vašemu vkusu.
Odpovědět
Profilova fotka
když máš ty děti tak můžeš dát dvě jména :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@oleszka Dobrý den, líbí se mi toto oznámení a chtěla bych Vás moc poprosit o sdělení, kdo Vám ho zpracovával. Předem Vám děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@ivana6 bohuzel uz vubec netusim kde jsem to tenkrat nasla...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to neměli přímo na svatebním oznámení ale kartičku k tomu ve stejném provedení jak oznámení no schytali jsme kritiku hlavně že strany ženicha ze jsme si řekli o peníze. .....
Odpovědět
@oleszka To je škoda, tak kdyby náhodou jste si vzpomněla kdo Vám to vyráběl, tak by to bylo fajn.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
myslim ze kdyz se jde zvat na svatbu osobne tak se zvani hoste ptaji co chteji jako svatebni dar tak bych rekla ze penize
Odpovědět
my to tedy nepsali na svatební oznámení, ale až na pozvánky na odpolední raut pro všechny - nacpali jsme to mezi informace o místě konání, o druhu oblečení na odpolední raut, možnosti odvozu..... nějak jsme ty lidi potřebovali informovat, co je čeká, ale přímo na oznámení nám to přišlo blbé, protože jsem oznámení dávali i lidem, které jsme nezvali a tak od nich dary neočekávali
Odpovědět
Profilova fotka
@ivana6 Já právě měla uplně něco jiného :) ale zalibilo se mi to tak jsem si to tenkrát uložila... :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?