Jak moc je důležité pěkné svatební oznámení?

Co si říkáte o oznámení jak moc tomu věnujete pozornost? Někdo říká, že se stejně založí do skříně tak nevím jestli to tak řešit a vybírat nějaký hezčí, zdobnějš a dražší, zase jestli to není škoda za něj utrácet Konkrétně jeden druh je za 1400 celkem a druhy tak 500 celkem prostě rozdíl fabriky a domáciho šikovnýho tvořila značný. Jak to vidíte? :)
Odpovědět
@dagik Záleží na vašem pocitu. I když je pravdou, že my oznámení od jiných po svatbě vyhazujeme. Necháváme si jen ty od nejbližší rodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
no, mne osobne prijde , že hlavní hodnotou toho oznámení je jeho informační hodnota...ale nakonec máme stejně oznámení, který včetně individuálního grafického návrhu přišlo na víc než 50kč...osobně myslím, že ho všichni stejně někam založí a nebo vyhodí...hodnotu pro mě má ta informace...peníze se dají využít i líp...
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že svojí hlavní hodnotu má před svatbou - jako informace i předzvěst, jak asi svatba bude vypadat, v jakém se ponese duchu. Pro mě a nejbližší rodinu je to něco, co si založí, uchovají. Ale nepřikládám mu jinak velkou hodnotu. Měli jsme více jak 100 hostů, tak jsme papírové pozvánky dali jen rodině a nejbližším osobně/poštou v pěkných obálkách, ostatním poslali přes email :-) finančně dost malá položka. Fotil nás kamarád-profi fotograf a upravovala kamarádka-profi designérka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My si návrh uděláme sami a utratíme pouze za papír a tisk. Cena bude příjemnější, než u oznámení z katalogu, které navíc může mít bezpočet jiných párů. Zvolíme levnější originál ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
u nás je to stejné, oznámení dělaná doma s minimálními náklady, stejně si říkám, že to každý vyhodí a přijde mi zbytečné za to tolik utrácet..ještě když jich máme kolem 80ks, to bych se při nákladech třeba 60kč za kus opravdu nedoplatila..peníze jsme radši dali za kvalitnější prstýnky a fotografa, přeci jen prstýnky a fotky jsou věci, které ti zůstanou na celý život a podle mého se vyplatí do nich investovat spíš než do nějakého drahého oznámení. Ale je to samozřejmě věc každého :-)
Odpovědět
podle mě je nesmysl utácet...vybrala bych jednoduché, hezké a za pěknou cenu....my máme bílou kartičku s vylisovaným vzorem, jakoby vystouplé po stranách jako ornament a je krásné...všem se moc líbí... a upřímně, i kdyby se nelíbilo, je mi to fuk...můžou být rádi, že jsou pozvaní..... :)) a za další, poslední dobou je "přemašličkováno" a některé už nevědí, co by víc udělaly a podle mě to je taky špatně.... ono, ne nadarmo se říká, v jednoduchosti je krása .) i když já jsem dost konzervativní .)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak já si myslím, že nejlepší je zlatá střední cesta. Jelikož mám dost práce s přípravama důležitějších věcí, tak by mě nenapadlo, abych ještě vyráběla oznámení. Takže jsme je objednali a jsme moc spokojení. Jelikož máme jen 30 hostů, tak jsme zvolili malinko dražší a celkově nás to vyšlo na 1300, což je myslím zanedbatelné v tom objemu ;-)
Odpovědět
Kdyby se to založilo, ale většinou se to vážně vyhodí - myslím, že není třeba drahé oznámení
Odpovědět
@dagik Myslím, že oznámení si vystaví tak možná maminka , ostatní ho někde založí nebo vyhodí, takže není třeba do toho extra investovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já si na tom zakládala hodně..(zakládám).. Nechtěli jsme oznámení, které je na každém rohu, takže jsme si ho navrhli, kamarád, grafik, nám ho zpracoval a platil se v podstatě jen papír, tisk a obálky.. Většinu jsme rozvezli, zbytek rozeslali.. ( co bylo příliš daleko).. Já osobně mám schované všechny oznámení, co jsme dostali.. a to nejsem vetešník.. ;-) Dle mého je oznámení vizitka svatby jako takové... U nás žádná srdíčka, žádné mašličky.. žádná přesládlá romantika.. ;-) Ale když se to někomu líbí, tak samozřejmě neodsuzuji.. Každopádně si nemyslím, že je to o ceně..
Odpovědět
Na internetu se mi žádná oznámení nelíbí, tak jsem je navrhla sama a vytisknout je necháme v DM paradise foto jako přání na karton. Budou otevírací a 40 jich nás vyjde do 400,- Kč. Na přední straně budou naše fotky + ještě dolepim mašličku, vzadu fotka a citát, uprostřed nahoře "básnička/citát" a uprostřed dole informace. Moc se nám takhle líbí a sami si oznámení někam vystavíme :)
Odpovědět
Profilova fotka
ztotožňuju se s názorem @nufie - sice jsem měla chvíli choutky vyrobit si oznámení sama-ale je potřeba zařídit milion dalších věcí, které už tak nestíhám, takže přítel rovnou řekl ne-že se nebudu stresovat ještě s oznámením-že je dost hezkých oznámení na výběr od firem - stačí si jen stanovit, kolik penízek do toho investovat a jaký typ se nám líbí - a jak říká nufie-zvolili jsme zlatou střední cenu, kdy jeden kus nás vyjde na 23 Kč a a pozvánka na 6,50 Kč - celkově nás to vyjde cca 1500 Kč - což si myslím, že není taková hrůza:)
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme vybírali podle toho, aby to byl "náš styl". Nebudu posílat lidem oznámení s holoubkama a dojímavýma básničkama, když na to nejsem, že. Takže to naše bylo kreslené a pozvánka ke svatebnímu stolu měla text, který zval lidi na svatbu způsobem, jakým bych to řekla já ;-) Mělo to velký úspěch a někteří nám ještě před svatbou volali, že je to nejlepší oznámení, co kdy dostali :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, pro mě oznámení důležité je, ale ne v tom smyslu, že musí stát nejmíň 80 Kč a jinak ho nebrat:-). Hlavně jsem chtěla, aby bylo opravdu naše, nám na míru. Takže jsme si udělali návrh, kamarád nám to zpracoval graficky a s kámoškama jsme to pak slepovaly a vázaly. Protože jsem si i všechno tiskla sama doma a čtvrtky sehnala v akci, vyšlo to finančně opravdu na minimum. Sice není tak dokonalé jako od profíka, ale mám z něj obrovskou radost a nejradši bych ho dávala i lidem na ulici. Už jen ta výroba byla hezký společenský zážitek. Vůbec bych neřekla, že to dalo nějak moc práce a zařizování, ale to bude asi tím, že jsem měla ty pomocníky. Jinak cizí oznamka nikdy nevyhazuju a i si je často prohlížím. Stejně jako dopisy, pohledy, blahopřání apod. Ale vážně na tom nezkoumám, jestli je papír uříznutý rovně, text se nerozpíjí a reliéf je dostatečně ozdobný:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Oznámení by mělo vypovídat o vás dvou - snoubencích. Je hlavně informační a záleží jen a jen na vás, jaké si ho necháte udělat. Nás vyšlo na 600,- i s pozvánkami ke stolu a všem se líbilo. Bylo jednoduché a ladilo k svatbě.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono záleží. My jsme si ho chtěli objednat na netu, protože nejsme dost zruční a kreativní na to, abychom si ho udělali sami. Žádné se nám ale nelíbilo, tak jsme si nechali na Fleru od jednoho prodejce navrhnout oznámení podle našich požadavků a vytisknout. A musím říct, že fakt nelitujeme, cca 70 ks oznámení + 40 ks pozvánek ke stolu nás i s poštou vyšlo asi tak na 700 Kč (možná i míň, ale už si to nepamatuju na 100%), takže paráda. Neřešili jsme, aby se to líbilo ostatním, ale aby se to líbilo hlavně nám a aby to něco říkalo o nás dvou. Podle mě je to nakonec stejně jedno, ti rejpalové budou kritizovat i oznámení za 50 Kč a víc za kus. Stejně to nakonec většina lidí vyhodí, co taky s tím doma žejo...takže podle mě je důležité to, že jste s ním spokojení vy dva
Odpovědět
Pro nás to důležité bylo. Dělala jsme ho ve spolupráci s mým taťkou, rozdali jsme určitě 150ks, možná i více a celkem nás to stálo do 500. Takže za pusu. Ale bylo to pro nás důležité jak vypadá. Prostě na nějaké holubičky apod. nejsme. Takže jsem ráda, že máme originál, přesně podle našich představ a nikdo stejné nemá. Takto je to víc o nás :-N. Já mám schované i oznámení od kamarádek nevím jak to dělají ostatní, jestli jen od nejbližší rodiny... a to naše máme na ledničce :). Prostě se nám líbí a připomíná něco hezkého tak tam zatím je. Je to i taková předzvěst v jakém duchu asi svatba bude. Taková vizitka. A co jsem viděla tak kamarádi hodně hodnotily oznámení dalších párů, takže bych neřekla že si to lidi jen přečtou a vyhodí.
Odpovědět
Profilova fotka
Z pozice hosta muzu rict, ze je mi uplne jedno jak oznameni vypada, stejne si ho nikdy nikam dlouhodobe nevystavuji, vetsinou je do svatby strcene nekde po ruce, abychom nezapomneli, kdy to bude.. a po svatbe ho strcime do krabice k ostatnim.. z pozice nedavne nevesty uz taky muzu rict, ze je zbytecne davat oznameni velky vyznam, vybirali jsme primarne takove aby se nam libilo, ale treba nad 50,-/ks oznameni+pozvanka ke stolu bychom nesli.. jinak s vyberem oznameni jsme byli hotovy v podstate behem jednoho vecera, projeli jsme na netu par brnenskych vyrobcu, pak jsme si zasli na veletrh se kouknout jak vypada v realu a se slevou ho objednali
Odpovědět
Profilova fotka
my sme si řekli typově co chceme a zdala jsem to v Copycentru , graficky nám ho upravili, vytiskli, nařezali čtvrtky plus průřez aby se oznámení dalo vložit, to samé u pozvánek na pařbu a kartičky ke svatebním darům, daly jsme celkem asi 600 Kč, obálky jsem koupila barevné a udělala podle svého
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?