Adresát na svatebním oznámení i při osobním předání

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli jste psali/píšete na obálku s oznámením adresáta, i když ji předáváte osobně. Podle mě by se to asi patřilo i tak, ale raději se chci pozeptat a ujistit. Díky za reakce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem napsala jméno a příjmení, popř. pokud to bylo pro celou rodinu, tak rodinu či s manželkou.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já teď řešila to samé :-) hledala jsem tady ve vševědoucím foru a nic jsem nenašla. Tak jsem na obálky napsala Maminka a tatínek Novákovi, Babička a Děda atd. Koupila jsem si na to stříbrnou propisku :-) rodiče se tomu sice smáli, ale já nevěděla co tam jiného napsat :-)
Odpovědět
My jsme normálně na tiskárně vytiskli obálky se jménama a všem se to strašně líbilo, přijde mi to i takové osobnější.
Odpovědět
Já tedy vůbec nevím, jak to je, fakt je, že jsem to zatím nikdy nehledala...ale připadá mi logické ta jména tam napsat, pokud je nemáš uvedené uvnitř, ne? Pokud nemáš uvnitř konkrétně pozvánku se jmény těch kterých lidí, tak pro koho je se pozná jen dle obálky....
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme jména neměli nikde. Všichni dostali stejný
Odpovědět
Profilova fotka
My tam budeme psát jenom jména, nebo příjmení rodin. Např. Míša a Kája, babička a děda Karpíškovi; V chytré knížce jsem četla, že jméno hosta a případně adresa se na obálku nadepisují zásadně ručně. A taky, že osobám starších 18ti let by se měla pozvánka poslat zvlášť, přestože bydlí ve společné domácnosti s rodiči. Ještě dodám. I při osobním předání by tam jména být měla. A je to dobré i pro Tvůj pořádek. Pak uvidíš, komu ti ještě chybí dát oznámení. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to připadá zbytečné při osobním předání, pokud nechceš na obálce upřesnit, komu všemu pozvánka patří. Tam, kde to je jasné, tam to psát nebudu. Mámin přítel si ale nebyl jist, jestli je na svatbu také zvaný, takže na máminu obálku připíšu i jeho jméno. Táta má zase novou rodinu, tak tam na obálku napíšu i jméno dcery, aby se nemuseli bát vzít ji s sebou. Ale třeba babičce, která bude mít vlastní pozvánku, na obálku nebudu psát nic.
Odpovědět
Hmm to je dobré vědět. právě jsem přemýšlela, jestli mám bráchovi dávat oznamko anebo ne, když bydlí s tátou
Odpovědět
Určitě by to na obálce mělo být. My jsme taky všem napsali pro koho jsou určené. jen jsem měla trochu problém s bratrem manžela,protože jsem nevěděla jestli jeho přítelkyně hodlá taky jít,ale nakonec řekla že ne a tak jsem se s tím nemusela trápit.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj! I při osobním předání bych napsala jméno na obálku (ne úplně oficiální - ale spíš jak jsi zvykla ty lidi oslovovat), přijde mi to takové osobnější :) Ale chtěla bych se v této souvislosti zeptat, jak to děláte, když ho posíláte poštou - adresu a známky lepíte přímo na obálku, co jste dostaly v tiskárně přímo k oznámení, nebo celé oznámení i s obálkou vkládáte ještě do jedné obálky? Moc děkuju.
Odpovědět
My jsme tam psali oslovení, kterými naše blízké oslovujeme. Jména, přezdívky, mamka s taťkou... Nevím proč dbát na etiketu, když jsou to moji blízcí a vřelé oslovení je určitě potěší víc než suše vypsaná jména a příjmení s adresami. Hlavním důvodem proč jsme to tam psali, jsme byli ale my, kvůli pořádku, abychom věděli, komu jakou obálku předat. Měli jsme dva různé programy pro různé hosty (hostina pro rodinu a nejbližší v pátek a pařba pro kamarády v sobotu). Tedy instrukce a oznámení měly pro každého svoje osobité oslovení. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s holkama, měla bys to u osobního předání nadepsat tak,jak jsi zvyklá je oslovovat,ať pak víš,komu to předat
Odpovědět
Článek se načítá
my budeme ručně psát jména:-) jen nevíme, jak u maminek. jestli "maminka+jméno" nebo taky jméno.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nadepisovala obálky: maminka, babička, Rodina ta a ta - to jsme dávali vždy, když to byli alespoň dva spříznění lidé v jedné domácnosti (manželé, prarodiče, manželé a děti, maminka se synem atd.), jméno bez přímení - pro kamarády nebo pro příbuzné, když jsme oznámení dávali zvlášť. Třeba zvlášť pro mou sestru, bratra ženicha, sestřenici/svědkyni ženicha, potom pro ty, co už nebydlí s rodinou atd. Spíš jsme psali jména tak, jak je sami oslovujeme, ale zase né úplné zdrobnělinky. Myslím, že jen jednou jsme měli jméno a přímení pro mamky známou, má přítele, tak se Rodina... nehodila, ale zase to není má kamarádka nebo příbuzná. Obálky jsme předávali osobně a kromě pár, že je mají předat, jsme je opravdu všechny předávali my dva. Pak jsme ještě asi jen dvě posílali poštou a tam byla klasicky nadepsaná adresa. Našla jsem si hezký český font - používala jsem ho na vše a ta jména jsem na obálku natiskla, ručně se mi to nechtělo. Pokud někdo není tak šikovný nebo nestudoval kaligrafii, tak je určitě pěknější to natisknout.
Odpovědět
Psali jsme, jak jim říkáme my... Renatka, mamka, Filip s rodinou ap. Psala jsem to rukou - a všichni si to pochvalovali. Chtěli jsme, aby to bylo osobní. Zvací dopis, který jsme vkládali k oznámení jsme také oba podepsali.
Odpovědět
Profilova fotka
Ručně jsme nadepisoval jménem, je to lepší, než když dáváš bílou obálku, takhle maj aspoň pocit, že je to určený konkrétně pro ně a že jsme to pro ně připravili.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Profilova fotka
Mám dotaz, nadepisuji obálky a když píši např. Machovi nebo Machovy? Na internetu jsem našla, že měkké :/(
Odpovědět
Jasně že mekke :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bride166 Já právě našla, že Y, tak raději proto se ptám :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mb25 S tvrdým jedině v případě, že by tam stálo něco ve smyslu: "Pro manžele Machovy", prostě ve čtvrtém pádě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majulinkaaa Já tam napsala jen to příjmení :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?