Různý hlavní chod pro děti a pro dospělé

Profilova fotka
Dobrý den, na svatbě nás bude něco přes 60 a z toho 17 dětí, už jsem měla vymyšlený, že bude jako hlavní chod nějaký plátek masa s bramborem, protože na svíčkovou se špatně pije :-) . Mamča mi ale vnukla myšlenku, že pro babičku a pro děti by byla lepší ta svíčková. A teď řeším to, že kdybych to tak udělala, aby pak dospělí nezáviděli dětem. Na jednu stranu se mi to zdá jako dobrý nápad, když tam bude tolik dětí (4 dvouleté, 6 sedmiletých, 7 kolem 13 let), na druhou už tak ne :-) Co si o tom myslíte? Měli jste to taky někdo tak? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Na svickovou se spatne pije? Ja teda moc rozdil mezi svickovou a bramborama s masem nevidim aby jste rozdelovali deti s babickama a ostatni. Z jakyho duvodu ma byt svickova lepsi? :-)
Odpovědět
Měli jsme pro všechny (včetně dětí) maso s bramborem...proč je pro děti lepší svíčková??
Odpovědět
Profilova fotka
@strelenka všechny děti co mám, nebo znám kolem sebe, raději omáčky než maso...
Odpovědět
Profilova fotka
@fanino tak dejte vsem svickovou. My meli pro deti testoviny,salat a extra dezert ale to bylo proto,ze jim bylo kolem 2-5 let a hlavni chod byl varenej na vine, tak nam to prislo vhodnejsi. Ale omacka a knedlik s masem nebo brambor a maso podle me moc rozdil neni. A nebala bych se,ze po svickovy lidi nebudou moct pit, prave si budou muset dat pivo aby jim "slehlo" jak rika moje babicka :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My to tak měli, jen děti tedy měli přírodní řízek a kaši a dospěláci: Vepřové caré s chilli medovou omáčkou a krustou s choriza... To by mi opravdu děti do 4 let nejedli :D jedinej kdo si dal svíčkovou pak extra, byl můj 14 létej bratr,
Odpovědět
Profilova fotka
@sendy12 díky, já právě taky přemýšlím o trošku pikantnějším plátku, resp. o verzi, která pro děti až tolik není a ty dvouleťáci by od toho hned zdrhli :-) on hlavně můj dvouleták masovej moc není a moji dva velcí nevlastní si v restauraci taky dávají svíčkovou, bramborovou kaši taky ani jeden nejí (asi tatínkovi geny :-) ), tak asi soudím podle toho, že si dají raději omáčku.
Odpovědět
Profilova fotka
@fanino Já bych si taky dala raději svíčkovou než maso a rozhodně bych na to neměla problém pít a přijde mi to jako nesmysl, proč by se na ni špatně pít mělo?! Pokud máte plátek pikantnější, tak vždycky můžete nechat udělat kuřecí plátek třeba s rýží. Ale svíčková je docela extrém a velký rozdíl.
Odpovědět
Mám syna rok a pul, pujdeme na svatbu a vsichni budou mit svíčkovou, mozna by me trosku mrzelo, že by malý mel jine jidlo nez ja. Dala bych vsem svíčkou :-)
Odpovědět
My měli na výběr dvě hlavní jídla (v restauraci nám to sami nabídli), takže jsme je vybírali tak, aby si každý vybral. Navíc restaurace měla pro veřejnost otevřenou zahrádku, kde měli na výběr několik jídel, takže bylo možné vybrat si i z toho. Větší děti toho většinou využily a měly řízek s bramborem.
Odpovědět
@fanino Pokud budou 2 jídla, z nichž jedno není vyloženě dětské (svíčkovou za ryze dětské jídlo nepovažuji), pak bych dala na výběr ze 2 jídel všem, předem. Já osobně bych si třeba dala stokrát radši svíčkovou než maso s bramborem, tak by mi třeba bylo trochu líto, že nemám svíčkovou :-D Pokud bych výběr nechtěla dávat, tak bych dělala dětské jídlo jen jako nějakou odlehčenou verzi toho druhého jídla (např. náhrada kuřecím masem, méně pikantní atp.)
Odpovědět
Profilova fotka
Vím, že svíčková není dětská, ale děti ji mají rády. Právě proto to řeším, že možná by akorát starší záviděli, že svíčkovou nemají (já osobně ji zase naopak nemusím). No nevím, asi to celé promyslím jinak, díky za rady.
Odpovědět
@fanino Například já bych tu svíčkovou dětem rozhodně záviděla :D Doporučovala bych ale také zvážit tu pikantnost toho plátku, ono ani někteří dospělí pikantní věci nemusí, mě by to třeba dělalo problém a pokud by to pálilo víc, asi bych se tam začala dusit... Je tedy jasné, že vždycky se najde někdo, kdo konkrétní vybrané jídlo moc nemusí, ale v tomto případě když už, tak bych všem dala na výběr mezi pikantním a nepálivým jídlem, třeba i předem kdyby dali vědět co chtějí :)
Odpovědět
Článek se načítá
podle mých zkušeností dělají restaurace ve velkém množství verzi: maso a brambory vyloženě nedobré. Takže já jsem za svíčkovou. Není nic horšího než vysušený plátek masa a nedochucené nebo rozvařené brambory :-S
Odpovědět
Profilova fotka
To my to jejich maso máme vyzkoušené, do té restaurace chodíme pořád a bude nám dělat catering, takže vysušenosti se nebojím. Já už se pár lidí ptala a svíčkovou mi právě hned řekli ne, je fakt, že se nejde zavděčit všem, o to se mi hůř vymýšlí co jim dát :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Na oběd dejte všem to, co chcete vy, někdo bude stejně remcat. Takže jestli dáš svíčkovou nebo maso s brambory, někoho to potěší a někoho ne. Nebo dát na výběr ze 2 jídel, ale jestli potom bude třeba večerní raut, tak tam si každý vybere co chce, tak bych ten oběd tak nehrotila. A co se týče dětí, já osobně jako dítě svíčkovou nejedla a knedlík skoro taky ne, já bych se nenajedla kdyby byla svíčková :-) Ale dala bych to stejné co mají dospělí i dětem, většina asi počítá se svíčkovou, takže pokud někdo z rodičů ví, že dítě svíčkovou nejí, řekne ti třeba dopředu jestli pro dítě nemůže objednat třeba řízek ;-)
Odpovědět
Dejte dvě různá menu na výběr - ať si každý vybere ;-) Nevím proč je tu stále tak zajeté, že svatební menu musí mít všichni hosté stejný. My máme rovnou tři k výběru ;-)
Odpovědět
Pro děti a dva vegetariány jsme měli jiné jídlo. Nikdo nic neřešil a všichni byli spokojený :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@svatbajanaahonza ahoj, ja take uvazuji o dvou menu na vyber a plus jedno veganske menu pro 3 hosty. Zatim jsem to nemela moznost probrat s majiteli, kde budeme mit hostinu, protoze jsou na dovolene :( Ale chtela jsem se zeptat, jestli jste museli davat nejake priplatky za moznost vice menu... Nase svatba se kona na miste, ktere pristi rok bude kompletne uzavrene pro verejnost, chteji delat uz jen svatby a ruzne akce, takze si nedokazu predstavit, co by delali se zbytky z menu, ktere si lidi nevyberou... No spousta obav! Jeste me napadlo dat hostum treba mesic predem vybrat menu, ne kompletni, chci mit masove menu, rybi menu a veganske menu... Mate nekdo zkusenosti s necim podobnym?
Odpovědět
@misakovarova No určitě to nejde udělat tak, že hosté přijdou na hostinu a pak si budou objednávat co by rádi. To ne... Sice se to restauraci moc nelíbilo, cukali se - svíčková se dělá samozřejmě líp, ale my přesně věděli co chceme a trvali jsme na tom. Vyplatilo se :-) My jsme právě měsíc před svatbou všechny obepsali a poslali jim všechna tři menu. Restaurace věděla dopředu kolik čeho uvařit a byla jsem s ní domluvená, že každý host měl před sebou vytisklé svoje vybrané menu, aby nedošlo k nějakým zmatkům. Vše proběhlo v pohodě - i když to přidělalo hodně práce, hosté byli rádi a ocenili to. Měli jsme jedno menu s lososem, jedno s vepřovou panenkou a jedno vegetariánské. Žádné poplatky za tři různá menu nebyly, nechali si zaplatit jiné věci.
Odpovědět
@svatbajanaahonza Tak třeba u nás to šlo :-) Ale restaurace měla pro veřejnost otevřenou zahrádku, kde mohla jídlo prodat. akorát majitelka chtěla vědět aspoň přibližný odhad, kolik lidí si myslíme, že si asi dá kachnu. Dvě jídla na výběr nám sami nabídli a žádný příplatek nechtěli.
Odpovědět
Profilova fotka
My dětem servírovali pouze hranolky a mělo to největší úspěch :-D. Z rautu si pak samozřejmě mohy vzít co chtěly, ale nakonec skončily u hranolek a čokoládové fontánky.
Odpovědět
@misakovarova Asi 3 týdny před svatbou jsme rozeslali instrukce, kde bylo uvedené i svatební menu s poznámkou, že kdo by chtěl z jakéhokoliv důvodu jiné jídlo, ať se nám do určitého termínu ozve. U dětí jsme počítali s možností jiné varianty už od začátku. Týden před svatbou jsme pak v restauraci upřesnili objednávku a do plánku se zasedacím pořádkem vyznačili jednotlivé jídla, nealko šampusy a dětské šampusy. Personál restaurace to bral jako samozřejmost a nic jsme nepřipláceli. Volbu menu na místě (i když jen ze dvou možností) bych nedělala. Samotný oběd zabere celkem dost času, tak ať nemusíte čekat ještě i na jeho přípravu a nepřipravíte se tak o čas pro společnou zábavu
Odpovědět
Profilova fotka
Mám svatbu pár dní za sebou, nakonec jsme to vyřešili tak, že byla vepřová panenka na přírodno se šťouchanými brambory a k tomu si každý dle chuti mohl dát houbovou, či pepřovou omáčku. Všichni si tak nějak namíchali jídlo podle sebe a mohli to i děti. Všichni si to moc chválili.
Odpovědět
Profilova fotka
@sierral "Hranolky a čokoládová fontána" no představila jsem si, jak tam ty děti stojí a namáčejí hranolky z talířku do čokolády a pak strkají do pusy...:D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?