Poraďte s pohoštěním svatebčanů před obřadem doma

Profilova fotka
Holky, prosím pomozte marně si lámu hlavu co nabídnout svatebčanům za pohoštění, než se odjede na obřad. Nemáte nějaké typy? Děkuji moc za pomoc
Odpovědět
No záleží, kdy ten obřad máte :-) jestli to budou mít místo snídaně, nebo jestli už přijedou např. naobědvaní atd. My máme pohoštění jakoby místo snídaně, takže tu budou mít z pití: čaje, minerálky, kafe, samozřejmě něco tvrdého alkoholu, kdyby si někdo chtěl dát. Jinak k jídlu jen koláčky a chlebíčky (bez majonézy).. takže vlastně slané a sladké... Jinak nic víc.. Někdo ještě například dělá ráno párky, ale to chce někoho, kdo se tomu bude věnovat, páč jinak se to zvládnout nedá. Nebo se může přidat ke koláčkům něco dalšího sladkého (buchty apod.). Pokud byste to měli až po obědě, tak by určitě stačily právě nějaké malé jednohubky, malé koláčky...
Odpovědět
My budem mít snídani formou švédského stolu, protože párky a zaměstnávat někoho kolem nechceme. Takže taky bude káva, čaj, nealko, koláčky, eventuelně štrůdl, nějaké buchty...Nebo by se dali dát i slané záviny (špenát, sýr, šunka), ale to my budeme mít až na večerním rautu. Pak pečivo, pomazánky, sýry, zelenina, ovocný salát apod.
Odpovědět
my jsme měli k jídlu salámovou a sýrovou mísu, nějaké chlebíčky a cukroví s koláčky... nic moc se stejně nesnědlo... :-( takže bych toho příště ani tolik nedělala... a k pití káva, čaj, kofola, nějaké minerálky a slivovice....
Odpovědět
Profilova fotka
my se budeme scházet u nás před panelákem-bude to na sluníčku, tak nic moc. Ale upeču bůček, za studena ho tam dám s okurkou a chlebem, tchýne udělá jednohubky a ještě tam dáme nějaký talíř s ovocem a bude. Pití samozřejmě. Lidi tam budou čekat půl hodiny, tak to snad vydrží
Odpovědět
Profilova fotka
Mně by upřímně nenapadlo, že bychom měli pohoštění tak moc řešit. Každý člověk se přece ráno nasnídá, když vstane, a většina pak jí normálně až oběd. Takže podle mne stačí něco malého spíš jako pozornost než jako opravdové jídlo. Já počítala s koláčky před i po obřadě, hlavně pro hosty, co jsou zvaní na oběd, který bude pozdě, aby nevyhládli moc. Teď jste mne teda nahlodaly, tak možná zvážím pro ně ještě dopoledne ty jednohubky. Ostatní s námi v půl jedné, max. v jednu skončí, do té doby hlady určitě neumřou a nic jim nebrání se pak naobědvat. Sama jsem byla na vícero svatbách už od rána od domu nevěsty a nikdy tam extra moc jídla nebylo a nemyslím, že by to někomu chybělo, nebo přišlo divné.
Odpovědět
Profilova fotka
Nic :-D max pití. Taky si myslím, že hodinu před obřadem, když po obřadu skoro hned následuje oběd, to není třeba nějak hrotit
Odpovědět
Profilova fotka
My máme od 11:00 welcome drink - sekt s jahodou, plus variaci kanapek a něco málo z cukroví, ale žádné velké množství. Obřad máme až ve 12:30, ale na penzionu bude zúžená snídaně - párky, a cereálie, takže myslím, že hosti nevyhládnou. Záleží prostě na tom, kde to máte a kde se začnete scházet.
Odpovědět
u nás se hosté sešli v 10 dopoledne a oběd v restauraci byl v 15 hodin. Měli jsme připravené párečky s pečivem, chlebíčky, cukroví, ovoce a zeleninu. A k pití Kafe, čaj, nealko- nějaký vody, pivo, pito a něco do štamprličky, ale to pokud vím si nikdo v tom hice ani nedal. :-)
Odpovědět
Hlavně vybírej takové občerstvení, aby to bylo co nejjednodušší pro tebe a tvou rodinu (nebo kdo to bude chystat) na přípravu. Já jsem se nejvíc bránila obligátním párkům, ale u manželových rodičů se sešlo mnohem víc lidí než u nás, a pro párky se rozhodli a nejspíš udělali dobře. Rychlá příprava, a navíc většina hostů byli motorkáři, ti to zvládaj:-) U nás se sešlo jen pár lidí a ti dostali chlebíčky a sýrovou roládu, v obou rodinách bylo nachystané i cukroví, koláčky, zelenina a tak podobně. Obřad byl ve 14 hod, odjezd od nevěsty ve 13 hod, hosté se sešli cca kolem půl dvanácté, takže jakoby doba oběda, ale nikdo hlady neumřel. Koláčky, vodu a nealko pivo jsme měli i na obřadu, aby neměli nějaký nedostatek během focení, a když se dofotily společné fotky, tak jsme je poslali napřed na místo oslavy - jednak aby se nenudili a jednak aby si mohli dát nějaké ty dobroty:-)
Odpovědět
vdolečky, slivovice, zákusky
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím že to bude ráno klasika - čaj,nealko,káva,nějaký ten panáček,jinak asi chlebíček,případně jednohubka,pokud bude mít někdo chut asi párek,případně udělám nějakou mísu - salám,sýr atd... k tomu banketky.
Odpovědět
Zeny, jste troskarky. Ja predloni na svatbe zazila v 10 h na snidani prirodni rizek s bramborovou kasi a nikoho nezajimalo, ze jsem hodinu pred tim snidala! :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
U nás budou nachystané bůčkové rolády a studené mísy, nejen, že každý zobne, čeho je mu libo, ale i chystání je šup šup. Samozřejmě koláčky a zákusky. Pití alko-nealko.
Odpovědět
Profilova fotka
Já plánuji minizákusky a chlebíčky a také mě napadlo, že nakoupím v Tescu takové ty šátečky z listového těsta plněné. Třeba párek v listovém těstíčku a různé šátečky na slano. Abych se s tím nemusela dělat. Ráno to nakoupíme čerstvé a je to bez práce. Nechci aby s tím někdo měl práci a třeba smažil řízky apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u nas to bohuzel nepujde vyresit jinak nez room servicem...a mozna jeste zbalime krabici kolacku, nez se odvezou na hostinu.
Odpovědět
Maminka udělala velký kotel svého výborného guláše a vše se snědlo. Byl to opravdu základ pro všechny, aby odpoledne mohli pít :-) Pak se udělaly 2 věky chlebíčků, nachystalo se cukroví, koláčky, rolády a trubičky. A jako třešnička na dortu byla 18 letá slivovice ;-) Mamka opravdu odhadla množštví i chutě svatebčanů-všcihni se dobře najedli :-) Škoda jen, že já většinu času trávila přípravami vedle, ale těším se na video až se na to podívám ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
my měli obřad v 11 a tak se hosté sjížděli kolem 10. hodiny...nachystané jsme měli velké koláče ( ne svatební) a chlebíčky a pití dle jednotlivých přání...já se chystala a z ložnice jsem to moc nesledovala, ale přišlo mi, že každý tak nervozně a nedočkavě postával a podle toho, co zbylo o to nějaká rvačka nebyla, ale chtěla jsem, aby možnost malé sváči byla.....on něco zabere obřad, focení, také na nás kamarádi nachystali asi 4- fázový zátah a pak ještě nějaké focení...šaškárný před hospodou a u jídla....k obědu jsem zasedli tak 2 hodiny po začátku obřadu a to vše v jednom městě, žádné cestování...prostě s rozvahou ale tak, aby nikdo neřekl, že trpěl hlady
Odpovědět
My budeme mit obrad ve tri na statku. Pocitam, ze hoste se zacnou sjizdet nejak kolem druhe. Mame v planu slane a sladke zaviny, svatebni kolacky a dva druhy minibagetek, ty mi pripravy catering. Zaviny udelame my. Ale to bude na pripravu rychlovka a kazdy se obslouzi sam. Pocitam, ze raut se otevre nejdriv az kolem ctvrte pul pate (po obradu jeste bude foceni a asi nejake hry, co nam pripravi kamaradi). Lidi by asi uz jinak meli hlad. Navic tam budeme mit par lidi, co se prijedou podivat jenom na obrad, tak jim chci aspon nejake obcerstveni dat :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?