Plněný bramborák jako svatební menu?

Profilova fotka
Ahojky všem, jedli jsme výborný plněný bramborák s kuřecí směsí. Jak to vidíte po polévce jako další chod? :-) Děkuji.
Odpovědět
Myslím, že to nemusí být špatné....můj přítel by to s radostí uvítal, protože to jídlo zbožňuje, ale zase je pravda, že toto jídlo zase není zcela typicky svatební, což? Ale myslím, že to může být fajn :-) :-)
Odpovědět
Věřím, že to mohlo být výborné, taky mám taková jídla ráda, ale jako hlavní chod na svatbu bych ho nedala. Bramboráky bývají dost mastné a to by někomu nemuselo sednout. Třeba mně bývá po mastném jídle zle-těžko, takže zbytek svatby by mi to zkazilo a už bych na ní nic jiného nemohla ochutnat.
Odpovědět
Profilova fotka
Bramboráky bych také nedala do hlavního menu, ale docela by mě potěšily v rautu.... jak člověk celý den pije, tak by to mohlo přijít vhod :-D
Odpovědět
Myslím, že většině hostů by takové všeobecně oblíbené jídlo chutnat mohlo . :-) Otázkou je, jaké hosty budete mít na svatbě, jelikož jídlo je to těžké a ne zrovna zdravé pro lidi se zdravotními problémy (babičky, dědečky, lidi s dietou) či malé děti. ;-) Že to není jídlo typické si myslím nevadí, pokud si každý pochutná...
Odpovědět
Profilova fotka
Zvolila bych ho spis jako vecerni jidlo misto obvykleho gulase / gulasove polevky. Plneny bramborak mam moc rada, ale neni to vubec slavnostni a ani se to neda na talir nejak elegantne naservirovat, navic smazene opravdu spouste lidem nemusi k obedu sednout.
Odpovědět
Proti bramboráku nemůžu říct ani ň, protože je to fakt chuťově výborný jídlo, nicméně jak tu bylo psáno, na svatbu v létě bych to neviděla - ne teda pro to, že to není typicky svatební, to by si člověk nedal nic jinýho než svíčkovou :-) ale spíš proto, že je to opravdu těžký a velký jídlo.. při představě toho, kolik chodů budete mít, že možná bude dost vedro... noo, zvolila bych nějakou lehčí variantu. My jsme měli malinko mastnější hlavní chod - bylo to maso v anglické slanině a všichni toho teda měli plný kecky i tak.. Takže radši něco svěžejšího ;-)
Odpovědět
Tak ono je to s tím vedrem v ČR dost relativní - může být taky pěkná zima :-) Je to těžší jídlo, ale když vám chutná? Já plánuju bramboráčky do rautu - a to ve velkém množství :-) Oběd zatím přesně nevíme, ale nic moc lehkého to asi nebude. A co je a co není tradiční, na to bych se vykašlala...
Odpovědět
Myslím, že se najdou lidé, kteří nemají rádi smažená mastná jídla (nikdy nevíš, jak se v restauraci bramborák povede, jestli moc mastný, nebo výborný křupavý). Co třeba nějaké jídlo, kam se dají dát bramboráčky jako příloha ;)? Třeba guláš a k tomu pár bramboráčků :).
Odpovědět
Profilova fotka
Zní to úžasně, toto jídlo miluji, ale z vlastní zkušenosti vím,že bych to na takové akci jíst nemohla,neboť by mi bylo špatně a měla bych celý zkažený den(doma si to jednou za čas udělám, ale trpím pak jako zvíře,nedělá mi to zdravotně dobře). A takových lidí může být n svatbě víc(+ děti), takže jako hlavní jídlo po polívce bych to nev olila, spíš jako jednu variantu do rautu...
Odpovědět
šoupla bych je do rautu :-)
Odpovědět
My je měli na rautu a jen se po nich zaprášilo, byli jsme v naší restauraci na obědě před svatbou a bylo to tak vynikající, že jsme si je tam museli dát, ale na oběd jsme nechali klasiku, jak píšou holky, nemusí to někomu dělat dobře zdravotně, musíte to promyslet :) původně jsem svíčkovou vůbec nechtěla, nakonec se mi hrozně nechtělo vymýšlet jídlo, kterým by se člověk zavděčil všem (stačil mi předkrm,...stejně ho nejedli všichni) tak jsme svíčkovou nechali a byla výborná, na rautu jsme se pak vyřádili :) každý si dal na co měl chuť
Odpovědět
Bramborák se podle mne na svatbu - hostinu nehodí, možná pak večer na raut ;-) Dávají se dle mého různé steaky, speciality nebo klasika-svíčková ;-) Ale jak chcete, každý má rád něco jiného... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ještě může k menu přibýt krabička Espumizanu... jako kouzelná tabletka pak vyřeší vše.. i bříška.. :-D :-D
Odpovědět
@kudlikovka Za mě dobrý nápad. Už dávno odzvonilo tomu, že musí být svíčková. Teď už je jídlo pestřejší a upřímně za mě.....Kdybych byla host, tak jsem z bramboráku nadšená. Když restaurace umí krásně porci nazdobit, není co řešit. Super. :-)
Odpovědět
Za mě špatný nápad. Svíčkové neodzvonilo, od každého kdo byl na svatbě jsem neslyšela jiné jídlo. Kdybych byla host tak jsem zděšená ze slavnostního oběda ať je nazdobený jak chce. Hodí se tak k večernímu rautu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit uplne jine jidlo hrabenciny kosicky- to je osmazena amerika a v ni kureci maso s nivovou omackou,, je to nase svatba tak si to udelama podle sebe a komu se to nelibi at si...:-) tak, ze kdyz chces bramborak tak ho tam dej:-)
Odpovědět
Profilova fotka
mam je moc rada, ale na obed bych je nedala, nebot jsou mastne, tezke - dokazu si predstavit, ze leckterou babicku po nich chyti zlucnikovy zachvat. nicmene, co varianta, aby si hoste predem vybrali? - my to tak meli - v nabidce byla svíčková, jedno maso s hranolkama a jine maso s bramborama. hoste si predem vybrali, zadny problem nebyl...
Odpovědět
Profilova fotka
Kolegyně z práce byli na svatbě, kde ho právě měli jako hlavní chod a všem se to moc líbilo, neobvyklé, výborné :) proč ne:) já osobně je miluji :) sice budeme mít kuřecí prsa, ale proč by nemohl být bramborák :) já jsem rozhodně věděla, že nebude svíčková :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?