Mám dotaz a barvení marcipánu sprejem. Svatebí dort nám bude dělat příbuzná z ženichovy strany a ta potahuje pravým marcipánem. CHuťově je sice skvělý, ale vizuálě nic moc tedy.
Pročítala jsem diskuze a varianty jsou vlastně asi 3. 1. nepotahovat marcipánem, jenže to se nelíbí cukrářce, že to není chuťově dobré. 2. vybělit, ale to v diskuzích popisují, že kazí chuť, případně i strukturu, 3. existují barevné potrviářské spreje. Na ty jsem názor nečetla. Máte někdo s tímto zkušenost?
Předem děkuji. Zuzka
No záleží jakou barvu dortu chcete. Pokud čistě bílou, tak s pravým marcipánem ji nikdy nedosáhnete, protože obsahuje mandle a ty jsou nažloutlé. Pokud chcete dort barevný, tak marcipán obarvíš na jakoukoliv barvu.
Když budete chtít sněhobílý dort, tak to chce smartlefex apd hmoty. Mě osobně nechutná, ale je to opravdu věc názoru. Hodně lidem chutná. Já osobně jsem radši upustila od bílé barvy jak od chuti. Peču hodně a i na svou svatbu budu pect.
Bohužel, pravý marcipán na bílou neobarvíš. Lehce do běla ho dostaneš práškovou bělobou, ale změní se struktura a pak praská.
Musíš si vybrat jestli ti záleží víc na chuti, nebo na barvě :-)