Menu na svatební oběd i raut, máte nápad?

Prosím o názory, máme si vymyslet celé menu, bez toho aby nám v restauraci dali nějaké nabídky, prý zvládnou vše a nechtějí nás nijak omezovat :D což je sice hezké, ale z nabídky se vždycky lépe vybírá ... máte nápady, hlavně na raut, ale i na oběd. Večer je možné hodit i prase na rožeň (místo rautu), nevím jestli je to ale vhodné, když by byl k obědu plátek např. vepřového .(svíčkovou neee) ... děkuji za názory Heslo - co nejlevněji ale vkusně :D :D
Odpovědět
Profilova fotka
@3alen3 My jsme si menu sestavili sami, protože máme svatbu laděnou do francouzského stylu, tak jsme chtěli i hostinu přizpůsobit. Sepsali jsme si několik různých tématických překrmů, polévek, hl.chodů a pak jsme nad tím rozumovali, až jsme vybrali to pravé :-) Ohledně rautu jsme se pak dohodli v restauraci, nechala jsem si udělat nabídku a pak jsme ji poupravili podle svého. Naše svatební menu - předkrm: špíz z grilované mozzarelly s cherry rajčátky a bazalkou, polévka: francouzská cibulačka se sýrem (+toustík), hl.chod: vepřová panenka v parmské šunce se sušenými rajčaty + bylinkové brambory. U menu jsme ještě vycházeli z toho, že ženichova sestra má bezlepkovou dietu, takže s ohledem na ní jsme vybírali vhodná jídla, aby si mohla dát s námi to samé. V rautu máme kuřecí + vepřové mini řízečky, sýrové + nářezové mísy, zeleninové + těstovinové saláty, ovocné špízy, čoko fontánu, slané drobnosti (soletky, brambůrky, oříšky). Cenově nám to komplet vychází na 550,- na osobu.
Odpovědět
@sammaelka prosim tě můžeš trochu vysvětlit co je to ten francouzský styl? na tom menu nevidím nic francouzského a na rautu už vůbec ne :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax Na rautu ne, tam ani nevím, co bychom dávali. A netvrdím, že máme francouzské menu, jak jsem psala, je to inspirované francií. Aspoň ta polévka, ne :-) Ono se těžko sepisuje svatební menu, pokud máš brát ohled na bezlepkou dietu, na to, že ženich odmítá jakékoliv drůbeží maso, nevěsta nejí ryby, na svatbě bude hodně malých dětí, takže nemůže být nic pálivého a aby se to vůbec hodilo dohromady. Já si myslím, že jsme vybrali dobře. Další varianty (které jsme nakonec zamítli) byly třeba - kohout na víně, pečené kuře na citronech a rozmarýnu, polévka bouillabaisse,...
Odpovědět
@3alen3 Na rautu můžete mít: saláty: bramborový, šopský, těstovinový, zelný. Přílohy: opékané brambory, pečivo, saláty, rýži. Maso: vepřová kýta, plněná vepřová panenka (švestky, špenát, sušená rajčata), roastbeef, tatarák, řízky, guláš, ražničí, kuřecí kousky, masové rolády, ryby, mořské plody. Ostatní: švestky ve slanině, fazolky ve slanině, nakládaný hermelín, rajčata s mozzarelou, listový špenát. Určitě by se dalo vymyslet ještě spousta jídel. Osobně preferuji, když je více druhů jídla v menším množství:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, možná se bude někdo divit,ale my budeme mít na svatebním rautu kromě miniřízečků a pod... i mini jelýtka a zelíčko...divila by ses,ale na strejdové padesátce se po nich jen zaprášilo,že ani každý neochutnal...je to levné a typicky české jídlo a každého potěší :)
Odpovědět
já jsem chtěla klasiku, svíčkovou a polévku s játrovými knedlíčky. Předkrm jsme oba odmítli. Nakonec si přítel prosadil řízek vepřový/kuřecí a brambor, malý salát vedle s tím, že řízek jí všichni. Takže u nás tak. Nejsem z toho úplně nadšená, ale poměr cena/výkon je dobrý...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme předkrm neměli a polévku jsme měli s játrovými knedlíčky a druhé byli hraběnčiny košíčky( opečená brambora a v ni kuřecí maso v nivové omáčce) a na večer jsem nechala udělat salámovou mísu, dvě sýrové, šopák a grilovali jsme . Měli jsme gyros (4 druhy masa ) 17 kg a snědlo se to všechno:)
Odpovědět
Dobrý večer slečny a mladé paní, Pokud Vam mohu dat par návrhu, tak jako předkrm je vhodna pastička s opečenou bagetkou nebo chřestik. Hlavni chod, alespon u nás nevěsta s ženichem voli vepřovou panenku ci platky kruti a vepřový se stouch. bramborem nebo opečene domácí brambory. Zapomněl jsem na polévku, kde takřka vždy volí silný hovězí vývar. Dale pak jsou možné klasiky jako je svíčková apod.. Velmi zajimava varianta je Losos na maslicku prelity sladkym pomerancovym prelivem. Jidla volte dle Vašeho terminu. V teplem počasí je vhodnější volit mezi svěžím jidlem. Na raut doporucuji ceske poctive cmundy-jdou ihned na odbyt. Dále pak samozrejme mini řízečky, mísy, mozzarella, lososove hranolky, Tatarák, syrove, sunkove oblozene misy, pečenou kýtu ci prasátko. Grilovane paličky, křidélka. Úspěch mají i "obycejne" brambory ve slupce na kmine pečené. Krasne zpestreni bývá i ovoce macene v cokoladove fontáně. Samozřejmě je spousta a spousta dalších možností. Především vybírejte dle Vašich chutí. Snad jsem Vám, alespoň trošičku pomohl a přeji Vám krásnou svatbu a svatební hostinu. Ať se Vám ve společném zivote daří.
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 Já právě také uvažuji nad svíčkovou...první jsme mysleli kuřecí a vepřové maso, ale svíčková je svíčková, tak nevím :-N Navíc nebudeme mít předkrm, tak trochu těžší jídlo mít můžeme...a pokud je dobře připravená a naporcovaná, tak se člověk nají akorát a není přecpaný :-)
Odpovědět
@nemcovakn já ji chtěla už jen z toho důvodu, že je to pro mě klasika. Ale fakt je ten, že řízek se dá jíst i studený potom odpoledne...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@3alen3 My jsme měli jako předkrm švýcarský salát se sýrem, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, jako hlavní chod vepřové medailónky na provensálském koření a krokety a jako moučník svatební dort. Náš raut by ti asi nevyhovoval cenově (450 Kč na osobu bez pití před dva a půl rokem v Praze), proto to sem nebudu psát, ale kdybys měla přece jen zájem, dej vědět :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se rozhodla že budeme bez předkrmu, uplně zbytečné jídlo :D tak že bude knedlíčková polévka trocha klasiky a pak bych chtěla hovězí wellington a štouchaný br. pak káva a dort :) a večer rauty, řízky kuř. vepř. guláš apod :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@viki83 No ten já dávat nechci, ptž potom bude na rautu a to bychom byli přeřízkovaní :-D No ale ještě uvidíme, na čem se domluvíme :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?