Ahojky holky, mám malé dilema...na svatbě budeme mít vyloženě jenom koláče a dort..jinak nic...na sladké moc nejsme a příjde mi to zbytečné...každý se stejně vrhne po koláče a když si pak dá ještě dort, tak je sladkého najedený ažaž:) Poraďte mi co vymyslet místo sladkého než bude raut...nechci vyloženě brambůrky a tyčinky:) máte někdo nějaký dobrý nápad třeba na originální jednohubky nebo tak? :) Chci mít něco na stole než budou rauty..hosté sice budou nacpaní po obídku,ale víte jak to chodí, vždycky se najde někdo kdo by si ještě něco dal na chuť :) díky za nápady
@maslicko to na obrázku vypadá vážně dobře :) my plánujeme převážně slané, sice nám sladké nevadí, ale ke konceptu svatby nám to moc nejde :D budeme mít jednohubky se sýrovočesnekovou pomazánkou, minipizzy plánuji, slané šneky, domácí tyčinky, když bude dost brambor tak bramboráčky :-)
Další nápady také uvítám :)
Ahojky, my děláme šátečky z listového těsta plněné různými náplněmi - například nivou nebo uzeným se zelím. Je to dobré jak teplé, tak studené, ale je s tím docela práce. Pak taky malé špízky ze zeleniny, sýrů a uzeniny. A nedávno jsme ochutnali jednohubky ze švestek zabalených v parmské šunce a taky nám to moc chutnalo :-) A oblíbené u nás doma jsou třeba olivy naložené v česneku (normálně do misky na stůl a každý si napichuje na párátko)
@achaila no ty mini pizzy mě taky napadly :) já budu asi ještě dělat sýrovou roládu s tvarůžkovou a česnekovou náplní. ale jinak se dá naplnit skoro vším :) docela mě lákají i ty mini aspiky...vypadají dobře 8-)
@hanih to zní velice chutně :-) určitě něco vyzkouším :) a ty olivy si nakládáte sami?
@maslicko zkoušela jsem dělat aspik, dělala jsem ho do větší nádoby (zapékací mísy) a celkem to vypadalo dobře, jen v tom receptu nezmínily, že by bylo dobré ten aspik ochutit :-D jinak jsem do něj dávala vlašský salát a šunku s křenem. Bála jsem se, že mi majonéza zakalí aspik, ale naštěstí to vyšlo dobře :-)
@achaila jo jo, olivy nakládáme sami. Kromě oliv tam dám ještě rozmačkaný česnek a trochu olivového oleje, nechám den nebo dva uležet a pak servíruju :)
já jsem rozhodně pro listové šneky, kamarádka je dělá, netuším jak, ale naprosto luxusní(doufám, že na mě bude myslet) a pak cherry rajčátka rozkrojena napůl, mezi to kousek sýra (eidam, mozzarela) a spojené párátkem. Poprvé jsem to ochutnala u mé prababi (která už není mezi námi), takže jí tím tak nějak složím poctu.