Jak vlastně funguje catering?

V příštím roce máme svatbu na statku ve stodole, kde je nutno zajistit catering na svatební oběd i večerní raut. S tímhle typem hostiny nemáme žádné zkušenosti, chtěla bych se tak zeptat zda mi někdo dokáže popsat celou organizaci (od příprav po stolování, obsluhu, doplňování jídla, úklid nádobí, ...) . Zaujal nás Catering bez hranic z Českých Budějovic. Pokud máte někdo zkušenosti, budu ráda za jejich předání. Děkuju za odpověď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, nevím, jestli obsáhnu vše, ale budu se snažit :-) PŘÍPRAVY: Vymyslete si, co byste rádi jedli a kolik lidí budete na svatbě mít. Oslovte firmu, ať Vám daná jídla nacení, nebojte se jich zeptat na odhad množství pro počet osob, stejně jako na pujčované vybavení (chafiny, grill,. kávovar, výčep, ale i talíře, sklenice a vše, co není ve vybavení stodoly) a počet lidí potřebný k provozu (kuchař na místě, debaras, roznášení, kávičkář, doplňovač, umývač nádobí aj.) Většinou firma zajistí jídlo+půjčení vybavení+obsluhující personál. Obvykle neřeší výzdobu a chystání stolů (rozmisťování talířů, sklenic, jmenovek aj.) - to bude na Vás. STOLOVÁNÍ: Jsou dvě možnosti toho, jak funguje na místě, které se odvíjí od toho, co chcete za jídlo a dle vybavenosti pronajatého místa: 1. Přivezou jídlo hotové, podají oběd, studené rozmístí, teplé dají do chafin, po akci vše sbalí a odjedou. + Odpadá složitější vybavení typu grill a stálý kuchař - Jídlo může být studené, není takový výběr teplého. 2. Jídlo dělají na místě (grill/sele) + dovezou si na to vybavení, mohou umývat nádobí na místě atd. (+je to čerstvé, více možností, - je třeba více vybavení + kuchař). Nebo mix obou variant (přivezou hotový oběd a kanapky a večer grilují). DOPLŇOVÁNÍ JÍDLA, DEBARAS, OBSLUHA: Domluvit se s firmami dá na čemkoliv, je to hodně na Vás, jak si to uděláte (zda budete chtít catering jen na jídlo a pití a sladké si vyřešíte ve vlastní režii, nebo budete chtít full servis, to je prostě na domluvě a odpovídající ceně. ÚKLID NÁDOBÍ: Záleží, zda vaše stodola disponuje nádobím a místem na mytí. Pak je samozřejmě lepší domluvit s cateringovkou jednoho umývače. V případě, že nedisponuje, cateringovky většinou pujčují ve velkoskladech, kam se vrací špinavé, mejou si sami. Odpadá osoba umývače, ale musí se ho naobjednat víc. To je zase na domluvě přímo s vaší vybranou firmou. Jestli jste tu esej dočetla až sem, jste fakt dobrá :-) Přeji, ať se svatba povede!
Odpovědět
@evcahn Nám catering den před svatbou přivezl nádobí na založení tabule, ohřívače, příbory a naběračky k rautu. V den svatby pak přijeli v domluvenou hodinu, naservírovali jídlo a po obědě i se špinavým nádobím odjeli. Kolem 17. hodiny pak přivezli a nachystali raut, druhý den kolem poledne si přijeli vše z rautu uklidit. Catering jsme tedy použili jen na servírování oběda a nachystání rautu, jinak jsme měli během dne obsluhu vlastní, která jídlo průběžně doplňovala, myla nádobí,...
Odpovědět
Předpokládám že bych den před svatbou připravila veškerou výzdobu stodoly včetně stolů s nádobím ale na statku spát nebudeme. Nevím tak jak udělat aby bylo připraveno základní pití a pochutiny před samotným příjezdem nás svatebčanů a hostů na obřad který bude taky na statku. Zda se jde s cateringem domluvit aby to připravil než přijedeme nebo zda přijíždí až na svatební oběd.
Odpovědět
Profilova fotka
@evcahn Samozřejmě, že musí přijet dřív :-). To je jak kdyby vám květinářka chystala kytky před svatebními hosty. Je to docela mumraj, proto tam většinou pobíhají už dost dopředu...
Odpovědět
Tak děkuju moc za informace :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?