Co jste měli na svatbě k obědu kromě svíčkové?

Ahoj, chtěla bych aby jsme měli k obědu knedlo vepřo zelo, svíčkový mám popravdě dost.Kord je skoro na každý svatbě,Co jste měli vy?
Odpovědět
1
2
My měli šťouchaný brambory na bylinkách s kuřecím masem v listovém těstíčku se semínky - všichni si moc chválili i děti
Odpovědět
Profilova fotka
@sync vepřovou panenku s pepřovou omáčkou a šťouchaný brambor
Odpovědět
My jsme si oběd zajišťovali sami (hostina nebyla v restauraci). Měli jsme vydlabané chlebové bochníčky a v nich guláš, pro staré babičky a děti byl guláš s rýží.. Všichni chválili. Určitě si objednejte to, co vám chutná, nemusí to být podle tradice :-)
Odpovědět
Dančí medailonky s barambory, grilovanou zeleninou a zázvorovo-višňovým chutneym. Tudíž úplně jiným směrem než je svíčková či vepřo knedlo. Nicméně nevidím v něm problém, dejte si to, na co máte chuť :)
Odpovědět
@monunkaaa díky,no já si budu jídlo dělat taky sama,tam,kde máme hostinu budeme mít zajištěno jen pití,tak přemýšlím co.Svíčkovou nechci
Odpovědět
A co třeba steak a opečené brambory s dresingem nebo nějakým přelivem. Nebo šťouchané? To bych řekla, že jí asi taky každý.. Nebo zvolit pozdnější obřad, tím vypadne oběd a pak rovnou raut.. ?
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě vedou hovězí líčka a bramborová kaše. Dá se to uvařit s předstihem = není problém s podáváním velkému počtu strávníků.
Odpovědět
Profilova fotka
Lososa na grilu, smetanové brambory a rukolový salátek. Byla to zahradní párty :-)
Odpovědět
Vepřovou panenku s omáčkou z portského vína a opečené brambory. Jednoduché a chutné, má to rád téměř každý a ani mně s dietním omezením to nedělalo problém.
Odpovědět
@sync Ja jsem svickove take prejedena, dam si ji max. jednou za rok, silene jsem se ji prejedla jako rizku a knedlo, zelo vepro. Na jedne svatbe jsme meli stouchany brambor s veprovou panenkou a na nasi svatbe byt raut, kde si kazdy mohl vybrat, co si pamatuji, tak mini rizecky, brambor. salat, hovezi gulas s karlovvarskym knedlikem, kureci platky na bylinkach tusim snad s ryzi, polevka a ostatni si nepamatuju. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pomalu pečený dančí steak plněný sušenou meruňkou, gratinované brambory.
Odpovědět
Profilova fotka
Vepřovou panenku na zeleném pepři (omáčka) s grilovanou zeleninou (brokolice, chery rajčátka, cuketa, mrkev) a napůl pečáky ve slupce a vařené brambory ve slupce a luxusní to bylo :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My jsme nakonec měli jednoduché menu....hovězí polévka s knedlíčky, kuřecí s broskví a na výběr příloha - brambor, hranolky a večer byl raut - řízečky, vepřová kýta, ovoce, obložené mísy, zelí, jelítka....a už ani nevím, ptž já se k rautu ani nedostala. :-D
Odpovědět
Krůtí závitek plněný sušenou švestkou přelitý švestkovou omáčkou a šťouchané brambory.
Odpovědět
Profilova fotka
@sync Ještě jsme neměli a i když jsme tu svíčkovou měli v plánu, tak nakonec bude toto: ½ kuřecí lastura plněná vaječinkou s listovým špenátkem a hráškem, ½ vepřová lastura plněná šunkou,sýrem a žampiony, s přírodním přelivem, celerovou slámou a ozdobným špízem, podávaná se šťouchanými brambory na cibulce a slanině, se dvěma saláty. Okopčeno z jídelníčku, ochutnáno a je tam vše, co píší a chutná to bezvadně :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tady je ta nase prehlidka dobrot! :)
Odpovědět
Po zkušenosti na svatbě známých, kde byla svíčková jak podešev (děti ani babičky neměly šanci ukousat) jsme zvolili vepřovou panenku a pečený brambor.
Odpovědět
@strelenka To bych nevidela problem ve svickove jako takove /ac to jidlo nemusim/, ale v urovni restaurace.
Odpovědět
Profilova fotka
Ježíííííš, proč to čtu. Teď mám tak max na všechno chuť. :-D x-)
Odpovědět
@kacenkakakaca To určitě, ale jsou jídla na kterých není tolik co zkazit...
Odpovědět
@strelenka Zkazit jde jakekoli jidlo. Nesla bych do restaurace, kde bych musela toto resit.
Odpovědět
@kacenkakaca Ano jde, ale u kuřecího nebo u panenky je riziko menší. Svíčková je na přípravu přece jen složitější, navíc maso jde snáz ošidit. Myslím, že oni si také nemysleli, že by to tam museli řešit - restaurace vypdala poměrně luxusně.
Odpovědět
@strelenka Tak zrovna dobre udelana panenka je umeni a jen tak nekde ji dobre udelat neumi. U kureciho masa je to stejne, vystihnout okamzik, aby z toho nebylo vysusene cosi nebo to naopak nebylo nedodelane a tim i zdravi nebezpecne. Z toho duvodu si kureci prakticky nikde nedavam. Ze zkusenosti bohuzel vim, ze restauraci je dulezite nekolikrat vyzkouset, aby se na ni dalo spolehnout.
Odpovědět
@kacenkakaca No nevím, mně připadá příprava kuřecího a panenky nesrovnatelně jednodušší, navíc tam to maso neošidíš. Ale věc názoru, že.
Odpovědět
@strelenka Pokud se jedna o steak ze svickove, tak je to obdobne jako ta panenka.
Odpovědět
@kacenkakaca No, já bych zůstala u toho, že na to zkrátka máme jiný názor :).
Odpovědět
@kacenkakaca Presne, restauraci je potreba nekolikrat vyzkouset, takhle se stalo to, ze snoubenci jeli na obed to, dali si to, co meli jako menu a ejhle, na svatbe zjistili, ze to vypada trochu jinak, chutna jinak atd, ale ostatni by to nepoznali, to jen, ze tam byli, ani nevim, jestli to nejak reklamovali.
Odpovědět
Profilova fotka
my měli jako hlavní jídlo kapsu z vepřové panenky plněnou anglickou slaninou a sušenou švestkou, americký brambor, zeleninový salatek... maso bylo přelité zredukovanou omáčkou ( jak se pekelo to maso) :-) všichni chválili bylo to výborné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Předkrm: 80g Plátky roastbeefu na starorůžovo s paličkou chřestu a toastovým trojúhelníkem přelitý hořčičným dipem 80g Zámecká paštika na trojúhelníku želatiny z červeného vína, dozdobeno polníčkem s bílým pečivem Polévka: Krémová dýňová polévka Hlavní chod: 200 g Hovězí svíčková na smetaně, 2 druhy knedlíků 250g Panenka, plněná švestkami, pepřová, omáčka s gratinované brambory s parmazánem Predkrm nic moc ale polivku a hlavni chody nam hoste chvali do ted!
Odpovědět
My měli knedlickovou polévku a řízek se salatem 😀 A melo to obrovský úspěch .
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?