Svatební koláčky a cukroví, pečete některá sama?

Profilova fotka
Pečete si některá sama? Přemýšlím, že bych si sama napekla koláčky, možná i nějaké další cukroví. Dělala jste to tak některá? Bylo mi řečeno, že si nevěsta nesmí nic píct sama. Prý to přináší smůlu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
... podle pověry by nevěsta neměla péct svatební koláčky. Ty si nechám upéct. Ne, kvůli pověře, ale kvůli času a pracnosti. Nějaké cukroví si také nechám upéct a nějaké upeču s mamkou. Taková zlatá střední cesta.
Odpovědět
@prcekverunka Jestli je jediný důvod, který Ti brání v pečení koláčků a cukroví nějaká pověra, tak bych ji na Tvém místě pustila z hlavy. Věříš pověrám nebo síle Vašeho vztahu? Pokud pečeš a nebudeš to dělat poprvé, tak se do toho klidně bez obav pusť.. :-) alespoň já to tak udělám ;-)
Odpovědět
ahoj, já si je úplně sama péct nebudu, ale určitě budu s nimi pomáhat. Na pověry nevěřím, proto to neřeším. Možná si udělám i nějaký dortík a je mi fuk co se říká :-) Ani nebudu mít na sobě nic půjčeného a darovaného a taky neřeším jestli mi to přinese smůlu. Stejně tak jako když rozbiješ zrcadlo, tak se říká, že budeš mít 7 let smůlu. Já jsem zrcadlo nešťastnou náhodou rozbyla a kdybych měla mít smůlu, tak se asi nebudu vdávat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já si peču sama vše, kromě svatebního dortu a nějakých řezů, takže koláčky a drobné cukroví. Je to můj koníček a taky chci ušetřit a mít jistotu, že to bude poctivé a dobré ;.) Na pověry nevěřím, to bych se fakt nevdala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, puvodne jsem si chtela pect sama krome dortu. Nakonec jsme ale objednali cukrovi od jedne zkusene cukrarky a ja si delam jen makronky. Peceni je ale muj velky kun:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji, holky! Jen fajn vědět, že v tom nejsem sama ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já mám v plánu rozhodně péct sama. Určitě si chci udělat dort, protože mě to baví a hodně lidí si je chválí ;-) dvě kamarádky dokonce prohlásily, že chtějí abych jim někdy v budoucnu upekla dort svatební :-D takže asi se opravdu dají sníst. No do koláčků se moc nehrnu, ale když pozvu pomocnou sílu, tak se to zvládne a nějakou tu drobotinu na mlsání si taky upeču sama. Hodně cukrovíček se dá napéct dost dopředu a těsně před svatbou jen naplnit krémama a polít polevama, takže se nestresuju a všechno vidím v růžových barvách (i když mě svatba čeká až příští rok, nebo až ten další rok - záleží na průběhu rekonstrukce domečku). Navíc můžu během Velikonoc a Vánoc vyzkoušet spoustu dobrot, které se případně pak napečou i na svatbu. Navíc si říkám, že když nebudu stíhat, tak nějaké cukrárny můžu objet vždycky ;-) Takže odvážným nevěstám přeji hodně zdaru při pečení ;-)
Odpovědět
my si budeme pect sami kolače...nastoupi cela rodina ve čtvrtek pred svatbou a zvladneme to...bude nas hodne na svatbe tak bychom se nedoplatili a cukrovi a dorty ma objednane
Odpovědět
Podle mého je nejlepší koláčky péct doma. Ať už ty sama, nebo někdo z rodiny, nebo celá banda a užijete si ještě srandu :). Zaprvé je to nejlevnější a zadruhé můžeš vyzkoušet více receptů a náplní a sama se rozhodnout. Takže budeš mít vše podle svých představ :).
Odpovědět
Profilova fotka
My už jsme měli svatbu v rodině 3krát a vždycky je to takhle: U nás se sejde tak 15 ženskejch (tety, babičky, kamarádky, sestřenice a další příbuzné a známé) a pečou. Je tam sranda a nevěsta má zakázáno péct, ale stará se o pečící - dělá kávu, nalévá víno a pak ještě s někým smaží řízky, aby ženský neměly hlad. Zatim jsem 3krát pekla, tak teď bude konečně na mně to kafe a řízky.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já si taky pekla sama svatební koláče i jiné cukroví a musím říct, že nám to žádnou smůlu nepřineslo - jsme svoji zatím ale jen půl roku, ale myslím, že to bude v pohodě. Jinak peču svatební koláčky i na objednávku, tak kdyby jste některá potřebovala, tak se klidně ozvěte :-N
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?