Svatební koláče. Komu všemu je nutné je dávat?

Profilova fotka
Prosím o radu komu všemu je nutné dávat svatební koláče? Napočítala jsem z obou rodin 900 koláčů a zdá se mi to nějak moc a finance ani nemluvím :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nevím, jak početnou máš rodinu, ale myslím, že nás není málo a 900ks mi příjde opravdu moc. My počítáme všechny, co jdou na svatbu - budeme mít 40lidí na oběd a cca 60 na večerní oslavu. (vždy 3ks/os, pokud je osoba sama , tak asi 5ks, aby ten balíček vypadal), pak pár kamarádů - 5 párů, kteří zvaní nejsou, rodičům a nám do práce a 2 vzdálené tetičky, se kterými se ovšem stýkáme. Celkem máme 400ks rozvoz a pak si ještě necháváme dělat přímo na hostinu 100ks.
Odpovědět
Profilova fotka
@psabina kdesi jsem četla, že se do košíčku dává cca 20ks koláčků. My jsme se na koláčky vykašlali :) jinak se dává těm, které zveš na svatbu, ale není to podmínka :)
Odpovědět
Profilova fotka
@psabina Záleží na tom, jaké zvyky jsou ve vašem kraji. Já jsem sice ze severní Moravy, ale od 18 žiju v Praze, odkud pochází i manžel a kde jsme se brali, takže já jsem nesla jen kilo koláčků s oznámením do práce, ale myslím, že tady se to nepěstuje vůbec, protože manžel ani jeho rodiče o to neprojevili zájem. Jinak na severní Moravě je zvykem roznášet koláče těm, kterým dáváš jen oznámení, ale nezveš je na hostinu (aspoň teda ve městech, nevím jak na vesnici), ale to jsem našim řekla, ať si to zařídí sami, že jim dodám oznámení, kolik budou chtít, ale o koláče pro lidi, které jsem třeba v životě neviděla, se fakt starat nebudu. No a pak jsme samozřejmě dávali koláčky ve výslužkách při odchodu ze svatby, vždy košíček na rodinu.
Odpovědět
Profilova fotka
já myslím, že nutné není vůbec nic, je to vaše svatba, tak to dělejte tak, jak uznáte za vhodné ne? My třeba výslužky neděláme vůbec, objednám asi 500 svatebních koláčků na raut, něco vezmem oba do práce a tím to hasne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji za inspirace, mno my máme 30 hostů na hostinu plus 10 kámošů na raut. taky se mi toho zdá moc, ale rodina chce do práce atd. mno musím to nějak pořešit :)
Odpovědět
Profilova fotka
@psabina NUTNÉ??? NIKOMU!!! Ale můžeš je dát pozvaným hostům jako zvací koláčky, nebo jako výslužky. Já je nebudu balit nikomu, budou na svatbě a pokud nějaké zbydou sníme si je sami ke snídani :-D
Odpovědět
Ono to není o počtu... třeba já objednávám 4000 kusů a spíš mám obavy, aby to nakonec nebylo málo...
Odpovědět
Profilova fotka
@carnegie Pro kolik lidí??? Já 400 :-)
Odpovědět
budeme mít asi 80-90 hostů, ale také spoustu příchozích jen na obřad a ty taky rádi ochutnají...
Odpovědět
Profilova fotka
no, já plánuju dát koláčky jako výslužku lidem, co jsou pozvaní na svatební hostinu, těm, co přijdou na obřad, hezky poděkuju :-D jak potom půjdu do práce, vezmu s sebou svatební koláčky, chtěla jsem je původně vzít už se svatebním oznámením, ale budou hotové až den před svatbou, takže to je už trochu pozdě. Navíc já mám 4 dny po svatbě 25té narozeniny, tak to v práci spojím v jedno 8-)
Odpovědět
@psabina tak to jen skorotchýně bude mít 900 koláčků pro svoji rodinu a sousedy, já na svou stranu počítám se 300 ks....je to fakt individuální, nejraději bych to řešila skromně, ale když přítelovi rodiče platí, je třeba se podřídit :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Rodině, sousedům, těm co dali koláče nám, no super a je to 700 kusů, bála jsem se, že to bude víc.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ahoj holky chtěla jsem se zeptat kolik asi koláčů se dává do balíčku. děkuji za radu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak taky záleží, jak jsou ty koláče velké. Třeba na hané jako pětikoruna, u nás tak cca 6-7cm v průměru... Mě jich bude péct sestřenka(naštěstí profík v rodině - pomáhat bude sestra, mamka atd., tak jí nakoupím jen suroviny plus nějaké vínko, aby holky měly to pečení veselejší:-D) asi 1000ks. Přibližně 900 jich rozvezeme před svatbou a na výslužky po svatbě kašlem, stejně bude každý přežraný:-) Dáváme: když je 1 člověk sám 6ks, pár bez dětí 12, rodina s dětma 18 a mamce a svědkům balík 24ks. Plus do každého balíku pár kousků drobného cukroví, ať to vypadá nějak souměrně...
Odpovědět
máme pozványch 70 lidi a pečem si sami a máme rozpočet na 60 druhů po 85 ks + dorty, řezy, rolády a koláče. Rozvezem před stvatbou a po 100 ks do hospůdky a bude to pryč :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my nedáváme nikomu :) ani je neděláme :)
Odpovědět
Profilova fotka
My taky kolace nerozvazime, budeme je mit pred obradem na stolku, pak samozrejme na svatebni hostine. Vysluzky taky nedavame, nahradime je malym darkem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@psabina Nutné není nic. Nás bylo na svatbě cca 38, koláčků jsme měli - ani nevím, ale asi kolem 3 500, možná i víc. Do košíčků jsme dávali po cca 30 ks. Záleží taky na tom, jak velké koláčky pečete, my měli o velikosti asi jako víčko pet lahve. A dávali jsme je spíš těm, co na hostinu zvaní nebyli - s oznámením. Hodně pozvaných je totiž z jiného konce republiky, takže těm jsme je nedávali. Dávali jsme různých kamarádům, známým, několika sousedům, mamka do práce několika kolegyním a pak i krabici do kanceláře, manžel do práce, babička asi 2 kamarádkám. Prostě tak různě - těm, co jsme je dát chtěli, jsme prostě dali.
Odpovědět
3500 ? to jako vážně?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Jen takový dotaz:Kdy koláčky roznést?Který den před svatbou a tak.Díky R :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@anamor30 My máme svatbu 8.9. a rozvážíme 5.9.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
my budeme taky koláčky rozdávat - sousedům (jsem z vesnice) pak těm co jdou na svatbu, kamarádům a do práce...počítáno mám balíček 9ks pro kamarády, kteří žijí v páru, balíček 5ks pro jednu osobu, a jinak pro sousedy - to organizuje moje mamka a ta plánuje velký koláč + 3ks koláčků na os...a do práce taky počítám 3 ks na osobu. a budeme rozvážet týden před svatbou
Odpovědět
@tachomitrka tento dotaz byl dán v roce 2012, takže je asi zbytečné se vyjádřovat
Odpovědět
Profilova fotka
To jsou mi čísla tady :-D My budem mít 400 ks + 10 kg "cukroví". Část půjde do výslužek (co rodina/pár, to výslužka) + dvě větší krabičky do práci a část bude k dispozici na rautu. :-) Nikde nic obcházet a rozdávat nebudeme. K dispozici bude na místě. Kdo bude odcházet, dostane krabičku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?