Svatební dort s živými květinami. Vydrží čerstvé?

Hezký den všem, máte někdo zkušenost se svatebním dortem s živými květinami? Moc se nám líbí, ale trošku se obávám, jestli květiny nepouští nějakou "šťávu", která by dort poškodila. Taky si moc nevím rady s krájením dortu. Uvítám Vaše rady. Díky.
Odpovědět
1
2
ahojky my sme to tak mali robene http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... ako vidis tie ruze dole, tak boli hore a aj na boku spolu s freziami kombinovane...a bolo to v pohode. kvety som pred krajanim proste vybrala a rozkrajala tortu a nic nepustili... to by som sa bala mozno pri laliach,alebo takom tom asparate,co sa tak sype... ale inak je to ok.
Odpovědět
pri krájaní sa kvety skladajú, aj keď sú marcipánové a zavadzajú ja teraz dávam na torty také penové kvety - ako umelé ale vyzerajú lepšie. Aj v mojom albume mám jednu tortu na stojane s tými kvetmi. A živé nezvädnú?..... neviem
Odpovědět
katalienka- to tebe som ukradla foto tvojej torty do môjho albumu? som nevedela už potom komu. Nevadí? :-N
Odpovědět
ja nechapem kde splasili tie nase ruze, ale ja som sa vratila zo svadobnej po tyzdni a ony stale cerstve vo vode... dokonca asi do dvoch tyzdnov som ich este vo vaze mala :) a ona ta torta stale bola v chlade,tak aj tie kvety drzali. a zunka v pohodicke...ved tam ta foto na to je,aby inspirovala ;-)
Odpovědět
kati:dík
Odpovědět
Podívej se do mého svatebního alba, měli jsme nádhernej 4 patrovej dortík s živýma kytkama (oranžové karafiáty a bílé něco :-D ) Byla jsem fakt spokojená, jak se jim dort povedl. Kytky nic do dorta nepouštěli a když jsme ho krájeli, tak jsme je prostě vyndali a do dneška je mám ve váze a jsou nádherný. Vřele doporučuji :-D
Odpovědět
Katalienka, Váš dort je naprosto úžasný, přesně takový si představuji. Čím jste měli dort potažený - marcipánem nebo šlehačkou?
Odpovědět
Katalienka, prohlédla jsem si Vaše album a musím se usmát. Máme dokonale stejný vkus. Prstýnky máme úplně stejné, dort si představuju také stejný a svatbu celou ladíme do zeleno bíla :-) Doufám, že budeme mít i takhle nádherné fotky. Moc děkuji za inspiraci :-)
Odpovědět
Profilova fotka
aj my sme mali zive ruze na torte a bolo to v pohode... davali sme ich tam asi tak 2-3 hodinky predtym ako sa isla krajat rota aby nezvadli... http://www.mojasvadba.sk/album/view.p...
Odpovědět
myslim ze to bol marcipan... teda to smotanove istotne a to na tom, ta ozdoba na nom bol asi nejaky krem.ale drzal dobre. ten marcipan ale geniaaaalne chutil...neviem ako to urobili,ale bol skvely. h.rozsypalkova no a drzim palce nech vam to dopadne podla predstav :)
Odpovědět
Katalienko, byl ten dort dobry? Ja mam strach, ze kdyz ty dorty tak krasne vypadaji, ze nebudou moc jedle.
Odpovědět
My sme tiez uvazovali o zivom kvete, nakoniec sme to mali takto http://www.mojasvadba.sk/album/view.p... Uzasna torta, pekna na pohlad a veeelmi chutna. :-p
Odpovědět
Článek se načítá
Je tak to ja se pobezim zeptat, jestli mi tu taky takovou udelaji. Diky za radu.
Odpovědět
talice prave to ma prekvapilo ze aj chutila vynikajuco... horna vrstva bola ananasova (taka super stavnata) a zvysok cokolada a orechy...no fakt nemala chybu :)
Odpovědět
My sme to mali podobne, horna vrstva ovocna (marhulovo-vanilkova) , potom cokoladova a orechova. Velmi dobra kombinacia.
Odpovědět
katalienko, moc dik, pozeptam se co bude mozne udelat. Takova kombinace by me nikdy nenapadla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
A co frézie? Měli jste někdo na dortu živé frézie? Neuvadly? Dort budu zdobit den před svatbou a v restauraci ho budou skladovat v lednici. Nemáte nějakou inspirační fotečku takového dortu?
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som velmi chcela lalie, taku budem mat aj kyticu, ale cukrarka povedala, ze len umele, lebo zive su jedovate..
Odpovědět
Profilova fotka
monku, lilie jsou jedovaté??? Jsem chtěla kytici z lilií původně, taky měla být na dortu. Sem myslela, že nejsou jedovaté. No, ještě že jsem to změnila na frézie.
Odpovědět
Profilova fotka
to mi povedala cukrarka, ze lalie by nemali prist do styku s jedlom. Ale neboj, zasa by si z toho neumrela. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Morie, většinou se stonky těch květů dávají do ampulek s vodou a pak se zapíchnou do toho dortu, taky jsem to tak měla, takže kytky neuvadnou, nemusíš se bát.
Odpovědět
Profilova fotka
No to asi neumřela, ale proč riskovat, že bude některému z méně odolných hostů z dortu špatně? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Morie já jsem měla na dortu živé frézie, mrkni kě mě do alba, květinářka to vymyslela tak, že dala pia flor do takové plastové vaničky a naaranžova kytky přez to, takže kytky vůbec nepřišly do styku s dortem, odpadlo i složité aranžování a opětné sundavání kytek, ozdobička se sundala krásně v celku
Odpovědět
Profilova fotka
fneku, to je dobrý nápad. A hlavně se nemusím bát, že by mi frézie uvadly.
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla i svatební kytici naaranžovanou v piafloru, protože šeřík a frezie nejsou moc trvanlivé kytky a vydrželi krásné ještě čtrnáct dní po svatbě
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Jani.....tady Šárka!!! Ted už Urbanovská!!! Ja se vyvíjí terárko:)
Odpovědět
Profilova fotka
Mrkněte do mého alba, hypericum, chryzantémy a něco zeleného, bylo to efektní, cenově přijatelné a vydrželo to celý večer, na dort jsem květiny instalovala až těsně před hostinou. Před tím byly přes noc ve vodě (již svázané drátkem). Přebytečnou vodu jsem odsála froté ručníkem a suché kytičky jsem položila na dort. Kytičky byly k sobě navázané drátkem, při krájení problém nebyl, jen jsem upozornila hosty, že kytičky nejsou jedlé! :-) Původně jsem uvažovala o kandovaných růžích, ale nebyl čas je vyrábět a kdyby mi je vyráběla cukrářka, bylo by to zbytečně drahé. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
caute, my sme mali hlavnu svadobnu tortu so zivymi kvetmi http://picasaweb.google.sk/michal.sty...
Odpovědět
Profilova fotka
gaia, krásný dortík!
Odpovědět
Profilova fotka
to: granta dakujem... ;-) trosku mi vadili tie frezie (prosila som, aby ich tam nedavali, nech su tam iba ruze), ale uz som na to kaslala...a tie machy (ci co to bolo) prijemne prekvapili aj mna...navrchu je marcipan a vnutri je cokoladova...vraj bola fantasticka (nestihla som ochutnat) ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?