Svatební dort jako dezert po hostině nebo později?

Profilova fotka
Ahojky nevěsty, u nás v rodině vznikla debata, zda dát svatební dort jako dezert hned po obědě nebo později. Menu je složeno z polévky, hlavního chodu, a pak se bude vařit káva a k tomu jsem si říkala, že by svatební dort byl fajn. Za 3hodiny po obědě bude raut a čokofontána. Bude červenec a to bývá horko a někde komplikovaně skladovat třípatrový dort...Nevím kdy jindy ho pak podávat..někdo říká udělat aspoň 20minutovou pauzu, ale každý dojí oběd v jinou dobu a my se taky někdy musíme jít fotit. Přišla mi to jako dobrá varianta podávát ho hned po obědě, ale u některých jsem se se zlou potázala...Poradíte mi?Díky:-)
Odpovědět
Ahoj, napíšu ti jak to budeme mít my :-) budeme mít oběd cca od 15h. Předkrm, polévku, hlavní jídlo a od 18h raut a dort jsme od začátku brali jako dezert :-) myslíme si, že to tak bude lepší. Ale je to na každém jak si to udělá. Hlavně je to na Vás dvou. My se taky s pár našimi nápady se zlou potázali, když jsme je sdělili. A co - stejně jedeme po svým dál :-) přeji hodně štěstí v rozhodování a hlavně v debatách s ostatními :-)
Odpovědět
Tezko radit, zalezi na case hostiny i vasi vuli. Nikde neni psano, ze to tak musi byt. My napr. budeme mit obed v pul druhe a krajeni dortu planujeme na 17h. Menu mame jako vy-polevka, hl.chod. Mezi obedem a krajenim dortu bude k dispozici ovoce atp. Take jsem zamyslela, ze udelam dort jako dezert hned po obede, ale to planujeme se fotit, a chceme to stihnout jeste s dobrym svetlem, taze dort dame az potom. Navic, z programoveho hlediska budou mit hoste od obeda aspon pauzu, kterou vyplni necim jinym, nez jen jidlem a pak se zase budou tesit na dalsi "slavnostni bod" dne. Po krajeni bude zase volnejsi zabava, cca kolem 18h-19h se zacne hrat a bude svatebni tanec. Takze davame takove ty "svatebni udalosti dne" s odstupem. :-) Ale to zalezi vazne na tom, jak casove to mate rozvrhnute a jak to "CHCETE". Kdybychom to meli trochu jinak, treba bych taky dala dort hned po obede ;)
Odpovědět
ahoj, my budeme mít obřad ve dvě, takže oběd počítám tak kolem čtvtré, budeme mít buďto předkrm a hlavní chod, nebo polévku a hlavní chod, podle toho, jaké bude počasí, a po obědě chceme rozkrojit dort a ujet na focení:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@agi87 ono kdyby to byl názor nevěsty i ženicha,tak by to bylo jasné..jenže jak to tak býva tábory jsou dva-ženich a jeho rodina a nevěsta a její rodina..tak sem si říkala, že se rozhodnu podle toho co mi sem většina napíše..:-) tak děkuji za názor:-)
Odpovědět
@chuckina no jo pravda, já to totiž moc neznám, z mé strany mám jen tátu s tetou a ty do ničeho nemluví :-) to spíš přítelova rodina (tu má komplet) mají nápady, které naštěstí přítele neberou :-D ale pravda, že občas vydají za 2 komplet rodiny :-) každopádně ti přeju hodně štěstí, ať je vše v pohodě. jak říkám, my jsme dali dort na místo dezertu, ještě když budou všichni sedět a po obědě si dávat kafe :-) pak až bude po všem, tak mě chce svědkyně unést a ještě tam chceme vmáčknout focení a trochu si to užít :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@womanka no a nebo dát dort před prvním tancem..ale taky aby ten dort do té doby vydržel, pokud bude teplo @netanel takhle nějak bych si to i já představovala..ale bylo mi řečeno, že se to nedělá a že lidi to nebudou mít kam dát,ale my proto zrušili předkrm..
Odpovědět
@chuckina vykašli se na to, co se dělá nebo nedělá, opravdu, vím, že je to velký tlak a člověka to zamrzí, když mu někdo říká, že jeho nápady jsou hloupé, ale stůj si za svým. Víš, co jsem si vyslechla, že nechceme dávat výslužky? Pro mě jsou to zbytečně vyhozený peníze za cukroví a benzín, mamka se z toho mohla zbláznit, co to je za blbost nedávat výslužky a že mi to klidně zaplatí a kdesi cosi, ale ustála jsem to a žádný výslužky nebudou a basta. Kdo chce, ten si vždycky něco ke kritice najde, ale věřím, že naši hosté budou spokojeni i bez výslužek.
Odpovědět
@chuckina Tak, dort se muze dat treba chladit, kdyby mel namale a vyndat pred krajenim :-) Ale je to fakt jen o tom, jak to chcete vy. Klidne ho dejte jako zakusek, tim spis, kdyz jste zrusili predkrm. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@netanel no to u nás si myslí, že se bude obědnávat 36kg cukroví :-D..teta prý nechce mít ostudu, že na někoho nezbyde..takže ostatní beru s rezervou..ale pokud příjdeme na nějaký rozumný řešení, kam ten dort vecpat, tak sem nakloněná i jiným variantám,ale zdá se mi to tak prostě nejschůdnější..ženichovi dám tyhle diskuze přečíst, aby měl pohled ze všech stran, s tchýní to nemá cenu..zdá se mi to jako moc malej důvod na nějaky rozpory :-)
Odpovědět
tak to mám štěstí, že musí usměrňovat jen svou máti, tchyně je největší zlatíčko a do ničeho mi nemluví, každý můj nápad jí připadá hrozně bezva:-) (mimochodem, píše se to správně tchyně, s krátkým, já jsem to taky do minulýho týdne nevěděla, ale je to tak:-))
Odpovědět
Profilova fotka
@netanel my jsme z Moravy, tož my máme tchýně..s fakt dlouhým ý:-D
Odpovědět
já to taky říkám, ale tuhle mi to jedna kamarádka lingvistka vysvětlila:-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak mi dort máme taky jako zákusek. Dokonce jsme pro to upravili menu, protože v menu byl štrúdl, tak jsme místo štrúdlu dali dortík. Ve 14.15 začínáme jíst, kolem 15.15 krájení dortíku a co to rozkrojíme a zobneme, tak letíme na focení a zbytek bude dostane k dortíku kafíčko, pustí se promítání fotek, pak budou mít čas na odpočinek a ubytování a ještě svatební noviny... :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?