Svatební dort i pro kapelu, dává se?

Ahoj. Nepřemýšlela jsem nad tím, ale až teď mě napadlo, že vůbec nevím, jestli se běžně dává po rozkrojení sv.dort i členům kapely? Je možné, že tam již kapela v době krájení bude a říkám si, že by to vhodné asi bylo, ale netuším, jestli je to standardní? :-) Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Z pohledu profesionála bych řekl, že je vždy velmi příjemné a vstřícné, pokud svatebčané (manželský pár) projeví zájem i o jednotlivé zástupce placených služeb (kapela, DJ, fotograf, kameraman..) a nabídnou jim právě třeba ten dort. Beru to jako kladné plus, ovšem nikoli jako nutnost. Obecně vzato, naším úkolem je během svatby pracovat, tudíž člověk rozhodně nepřemýšlí nad tím, že musí mít dort. Ale jako gesto je to jednoznačně milé a dle mého názoru to i dost vypovídá o jednotlivých svatbách... Jiná věc je ta, pokud máte právě například kameramana či fotografa po celý svatební den. Pak z mého pohledu je jednoznačné, že tito by měli dostat najíst, jako ostatní svatební hosté, stejně tak je důležitý přísun tekutin. A je opět velmi rozumné, pokud toto svatební pár nabídne a vyřeší s danými "pracovníky" předem, aby nedošlo k trapným omylům apod a vše bylo jasné. Být například na celodenní svatbě, 13 hodin (i více) v kuse fotografovat a nemít možnost se najíst, nebýt pozván ke stolu (občas se to stane..) je dle mého zásadní společenská chyba.
Odpovědět
Záleží na zvyklostech "tam u vás" a jak dlouho tam kapela bude. Rozhodně bych je nenechala leknout žízní, ale dortu se stejně moc nenají, i kdyby měli v průběhu akce hlad. My měli DJ, kterej si v restauraci na nás objednával pití a dostal standardní výslužku. Na krájení dortu nebyl, ale odcházel poslední po všech hostech, takže na tom vydělal, protože dostal vše, co se nesnědlo a nechtěli jsme odvážet. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
asi bych nabídla :)) těch pár porcí už takový rozdíl není :) a určitě to kapelu potěší :)
Odpovědět
Profilova fotka
dort pro kapelu je spíš třešnička na dortu. Oni za svou práci mají zaplaceno a nejsou tam svým spůsobem jako součást hostů. I s tím jídlem a pitím je to podle mě diskutabilní - mají zaplaceno a navíc nehrají v kuse, mají pauzy, takže z tohoto hlediska vzato si můžou vzít z domu klidně krabičku nebo řízek a petku s vodou, ale tam je to spíš o slušnosti a lidské přívětivosti s nimi automaticky počítat. Takže jakože je za mě opravdu slušnost jim dát najíst/napít, tak s dortem už to záleží opravdu na tom, jak se vy rozhodnete a pokud už kapela bude přítomna v době krájení. Pokud nemáte zrovna sbor o 30 hlasech, tak bych jim dort nabídla:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?