Svatba 13/7, hodí se na dort krém ze ztužené šlehačky?

Ahoj holky, prosím moc o radu, vymýšlíme jaký dort na svatbu - mám představu (hořko-čokoládový korpus, jemný krém - takový smetanový....něco třeba jako medovník....) :-S . Svatbu máme v červenci -vybrala jsem dort Schwarzwaldský se ztuženou smetanou a gelovými višněmi, tmavý korpus (těsto). Myslíte, že je to dobrý nápad? Nerozteče se nám to? :-| Nebo s tím máte zkušenost? Díky za odpovědi ;-)
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Každá cukrářka by si měla umět poradit s dortem co se týče roztékání :) Alespoň co mne říkala ta moje, ano nějaké verze tam jsou hlavně v těch šlehačkách a náplních (někteé jsou vhodnější, některé ne - my máme třeba hutnou paříž), ale ve výsledku jde udělat z čehokoliv dort. Důležité je hlavně jak se převáží a jak se "uskladní" :) Nám ho bude vést paní hodně pozdě večer, až bude chladněji (původní varianta byla zase hodně brzo ráno v den svatby, ale den před s tím budeme mít méně starostí), takže by se dort neměl roztéct ani po hodině jízdy autem... Restaurace by ti správně měla dort dát do nějakého chlaďáku apod, nám ho dají do speciálního chladícího boxu, kde nám nastaví teplotu přímo na dort, aby nezmrz, ale aby se ani neroztekl a vyndají nám ho na stůl až těsně před příjezdem na hostinu, no a tu chvilku už to vydrží na tom stole a hurá na rozkrajování :-D
Odpovědět
Já myslím, že určitě, musí se pořádně ztužit, vychladit a jakmile ztuhne, je to v pohodě a drží. TAdy je foto mého prokroje šlehačkovo-tvarohového krému citronového a bašta! Pokud Vám někdo bude vymlouvat, tak jděte jinam. Samozřejmě, že do poschoďového dortu bych určitě nevolila tuto náplň do spodích pater, ale dvoupatro mi to unese v pohodě.
Odpovědět
my budeme mít svatbu v srpnu. Dort bude čokoládový a to jak korpus, tak poleva bude čokoládová (nemáme rádi marcipána atd.). Dort bude na stole jen při našem příchodu na hostinu, pak se dá do chladna a donese se, až ho budeme krájet.
Odpovědět
Profilova fotka
Naše restauračka má velký chlaďák, máme to 3/8, takže plánuju někoho nanominovat (asi taťku), aby dort ráno převezl a ten tam na nás počká až do tří než dorazíme. Jestli dort stráví nějaký čas na teple, tak to bude minimum.
Odpovědět
Profilova fotka
@petraludvikova určitě se toho nebojte je to super výběr dort bude skvelej jen gelové třešně ? to budou jako zaželírované nebo nejaký prefabrikát ohlídejte si to bude super :-) peču ho často pokud bude v restauraci lednice jen na dort(aby nenačich) a vyndate ho před krájením ,smetana to určitě vydrží ;-)
Odpovědět
@pavlisovi @mak07 @mslaba @doxonline @jana_2010 Děkuji všem za odpovědi ;-) Během minulého týdne jsem se zastavila u mého cukráře a říkal, že nehrozí, aby se dort roztekl... smetana prý bude perfektně ztužená, dost do podchladí a dovezou nám ho přímo do hotelu 30minut před tím, než tam dojedeme ;-) Do spodního patra napíchá nějaké tyčky - dá tam prkénko (aaby se asi dort nesesouval, prý to bude dobře držet tvar =-) ). A holky, poradíte prosím někdo, kolik máme objednat na osobu mini zákusků? Bude tam celkem 22 dospělých lidí - 5 malých.... :-) Cukrář říkal, že na každého mám počítat cca 6 zákusků, ale nevím :-| :-S . Přece tam bude velký 3patrový dort, cukroví a koláče ... ;-)
Odpovědět
Tak počátá se kolem těch 5 kousků na osobu. Asi bych objednala max 100 ks
Odpovědět
@mslaba Taky jsem si říkala.... =-) A on říkal právě 200, to nevím, kdo by to jedl ! :-D Asi mrazák by to pak jistil ;-)
Odpovědět
Udělala bych 4 druhy po 25 kusech. Opravdu né všichni si pak vezmou a hlavně, škoda korunek, pokud by to pak mělo být v mrazáku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?