Roznášela jste některá svatební koláče v krabičkách?

Chci se zeptat, jestli jste některá roznášela před svatbou koláče v krabičkách a né v celofanu. Nemůžu si pomoct, ale moc se mi to klasické balení koláčů na bílý podnos do celofanu nelíbí a přemýšlím nad tím, že bychom dali koláče do krabiček (něco podobného, jako jsou pak na výslužky). Hodně lidí mi říká, že se to nedělá a je to divné, ale mi koláče v celofanu příjdou jako když se kdysi dávaly kytky v průhledném něčem... Divné, nelíbí se mi to a dělá se to protože se to tak dělalo vždycky. Co myslíte vy, je blbé roznášet koláče v krabičkách?
Odpovědět
@v_alkyr_a podle mě to vůbec není blbé. Svatby u nás nakupujou na výslužky jak tácky s celofány, tak i krabičky papírové nebo plastové, např. viz. fotky. Přeci jenom je to Vaše svatba ;-)
Odpovědět
ja teda nevim, jak to chodi u vas, ale u nas jsem je v celofanu jeste roznaset nevidela... u nas se 14-21dni pred svatbou upecou kolace, daji se do tech malych ozdobnych kosicku a hned se roznesou se po pribuznych, sousedech, znamych, kamaradech, (ty ktere zves dostanou rovnou s tim oznameni). A vysluzka ze svatby se roznasi bud den predem (aby toho bylo min pak v den svatby - ti co jsou z daleka, dostanou samozrejme az na svatbe) nebo se vysluzka dava pri odchodu ze svatby a ta je v krabickach...
Odpovědět
Profilova fotka
Já nemám ráda takové ty věty tipu: to se tak nedělá, tradice je taková a maková. Vše jsme si dělali podle toho jak se to líbilo nám. Koláčky jsme dávali do krabiček - celofán u mě zrovna nevede.
Odpovědět
Ahojky, taky jsem se rozhodla, že budu mít nejspíš dvě krabičky - koláče "před" a výslužka "po", a ty krabičky budou nejspíš úplně stejné, obyčejné, klasické. Taky ten celofan nemám ráda, navíc s největší pravděpodobností povezu vlakem do práce 16 balíčků, takže už pro to uskladnění do tašky jsou krabky lepší. :-)
Odpovědět
chezzie: U nás (severní Morava) se koláče roznáší v celofanu jako je na posledním obrázku od zero_obaly. Takže jakákoliv jiná forma je u nás exotická :-D Asi se šprajcnu a prosadím si krabičky. Příjde mi to takové elegantnější. A jak píše kaaacaaatkooo - koláče do krabičky před svatbou , výslužka do krabičky po svatbě. A je fakt, že až je budeme rozvážet, lépe to i naskládáme do auta :-) Klasická bílá krabice s nějakou ozdobou a stříbrnou stužkou (máme svatbu do stříbrna) by snad mohla být na koláče, bez ozdob na výslužky.
Odpovědět
V mém okolí se koláčky roznáší v košíčku (1. foto), bývají opravdu malinkaté, našla jsem jen fotku velkých (2. foto). Výslužky (pokud se dávají) pak bývají v normální krabici (3. foto). Takže si myslím, že záleží na tvém rozhodnutí, i když chápu, že porušení vaší tradice ti asi spousta lidí neodpustí.
Odpovědět
@v_alkyr_a U nás se dávají běžně do krabičky. Nerozlišuje se, jestli jsou to koláčky nebo zákusky. Většinou se dá s krabička s obojím:-) Je to praktičtější než ten podnos v celofánu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, u nás je zvykem dávat koláčky v papírových ozdobných košíčkách (koupí se to v každém papírnictví). My jsme vybrali tyto:)
Odpovědět
Ty košíčky jsou moc pěkné. U mě je problém s tím, že to, co jsem našla - košíčky nebo krabičky (aspoň trošku ozdobné, ne klasicky bílé), jsou všechny malé. Plánujeme dávat svatebčanům po 16ti koláčích + malé cukroví a to by se mi do nich asi nevlezlo :-| No a do práce mám v plánu vzít balík 30ti koláčů, tak to vyřeším klasickou dortovou krabicí, ale přece jenom pro svatebčany a známé bych chtěla něco ozdobnějšího.
Odpovědět
@v_alkyr_a Já měla koláčky v celofánu a ne proto, že se to tak dělá nebo dělalo, ale měli jsme nádherné koláče a nádherné cukroví. Proč tu krásu zavírat do krabice. Vždy záleží, jak si to člověk do toho celofánu naaranžuje a zároveň jak si nadekoruje talířek pod koláče. Krabička se u nás dává až na výslužky ze svatby.
Odpovědět
@v_alkyr_a jiny kraj, jiny mrav :-) ;-) prave ty kosicky se davaji jako oznameni, ze bude svatba, u nas se roznasi po vesnici a vetsinou za to neco dostanes, driv se pry davala mouka, maslo, vajicka... dneska ti spis strci nejake mince (treba od jedne hoodne dobre sousedky jsem dostala tisicovku... no stejne jim to nasi pak vrati, az se budou vdavat jejich dcery), takze tam jsme davali nejakych 14 kolacku + pripadne rohovy, kde maji nekoho na vdavani... vysluzka ze svatby jde pak do klasice krabicky (neco jako na dort - a tam uz jde spis klasicke sladke - my jsme meli nejake rolady, venecky, rezy atd). Kolacky co jsme napekly 14 dni pred svatbou jsme zmrazili a vytahli den pred svatbou a dali na stoly... ty uz jsme pak do vysluzek nedavali
Odpovědět
@v_alkyr_a Mrkněte do našeho e-shopu do sekce "svatba" - "na svatební výslužky" - "krabičky" a třeba si krabičku a vyberete. A jelikož jste z FM, tak se k nám do Palkovic můžete přijet i osobně podívat a nakoupit ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?