Prosím dávají se koláčky spolu s oznámením nebo zvlášť a kolik dní/měsíců před svatbou???

Profilova fotka
Vím, že je to asi různé podle kraje...
Odpovědět
Profilova fotka
Existuje to jako svatební zvyk - tzv. Zvací koláčky. Více najdete na googlu :-) Osobně si myslím, že je lepší dávat zvací, než v den svatby do výslužky, kterou mnoho lidí druhý den po svatbě ani nechce vidět ;-)
Odpovědět
Zdravím, asi opravdu záleží na kraji nebo oblasti a zvycích, ale co takhle znám nejčastěji...oznámení určitě tak max dva měsíce před svatbou a koláčky (cukroví) znám, že se nejčastěji rozváží den před svatbou ;). Ale asi bych se ničeho striktně nedržela, záleží přeci jen na Vás. Je to Vaše svatba ;)
Odpovědět
Já jsem z Prahy, nikdy jsem roznášení koláčků nezažila a ani jsme to nědělali. Ani si to nedovedu představit :-D (my jsme stejně byli na místě svatby-na chalupě už tři dny předem). Vlastně my jsem ani neměli oznámení :-D (měli jsme až po svatbě, bylo tam jen pár příbuzných, jinak byla tajná) Naopak mám ohlasy, že si hosté rádi dali druhý den koláčky z výslužky, měli to jako takovou vzpomínku. A taky měli postaráno o snídani :-D Ale je fakt, že mi jsme neměli velkou oslavu do noci. Udělejte si to jak chcete.
Odpovědět
Jsem ze severní moravy a u nás se dávají koláčky s oznámením, my dávali obojí cca měsíc předem, ale záleží na vás ;-)
Odpovědět
Podorlicko: koláčky se dávají spolu s oznámením. Dávali jsme je cca 2 měsíce před svatbou. Výslužku jsme dávali hostům při odjezdu a těm, kteří na svatbě nebyli, jsme ji rozvezli v neděli po svatbě.
Odpovědět
asi podle kraje u nas se kolacky davaji do vysluzek JM kraj
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?