Obyčejný svatební dort bez zdobení atd., plánujete?

Profilova fotka
Ahoj, měla jste některá nebo plánujete normální dort bez potažení fondánem, marcipánem? Bez figurek, holubic, atd.? Já jsem původně plánovala obyč dort potažený fondánem, ale příteli nechutná - bude ho jíst on, já jen symbolicky, na sladké nejsem a mám k tomu bezlepkovou dietu, tak to ani jíst nebudu (on to zvládne za mě :-) ). S tím, že nebudeme dávat výslužky - v tom klasickém stylu, dáme minivína a asi korovaň (ruský/ukrajinský zvyk). Ale všude vidím jen ty nazdobené až někdy přezdobené dorty... Tak nevím, aby to nebylo blbý... Díky za názor!
Odpovědět
Profilova fotka
@koada vůbec nehleď na to, jestli měl někdo přezdobený dort a že pak na tebe bude koukat blbě. Je to vaše svatba a měli byste tam mít věci, které se líbí a chutnají vám. Taky budeme mít obyčejný cheesecake (2 třípatrové na etažérech) a ozdobíme je pouze ovocem (svatba v květnu). Osobně se mi taky nelíbí ty přezdobené dorty (samozřejmě respektuji, že se někomu líbí), navíc jsem fakt alergická na fondán, přijde mi fujky. Ale opět je to pouze můj osobní názor, tak mě za něj neutlučte. Třeba určitá osoba na svatbě nás určitě pomluví, jaktože nemáme máslový dort potažený marcipánem a posypaný plátky madlí a dozdobený cukrovými/marcipánovými růžemi, a jsme připravení na to, že se na náš cheesecake bude tvářit jako kakabus. NO A CO? Důležité je, co chutná nám, ostatní do toho nemají co mluvit (samozřejmě nějaká alergie na určité jídlo je věc jiná). Vůbec se nenech ovlivňovat tím, že přezdobený dort je nutnost - není.
Odpovědět
Profilova fotka
@koada jo a např. taky nebudeme dávat výslužky - tento zvyk se mi nelíbí, navíc Italové ho neznají, a pochybuji, že by pak 30 lidí táhlo letadlem krabici s výslužkou a dávat je jen české polovině je taky nesmysl...Místo toho si hosté odnesou jiné věci.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít třípatrový medovník :-D nechám max.udělat barevné stuhy v těch přechodech :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Rozhodne bude remcat babička :-) resp. ta moje bude, až se dozví jak to všechno bude.... to bude ještě sranda, ale výhoda je, že celá rodina mě má za hroznou drsoňku, tak si ke mě nic nedovolí. Akorát si vyslechne moje mamina, bohužel ale ta s tím počítá a stojí za mnou, a pak asi všechny srovnám a bude klid.
Odpovědět
Profilova fotka
mám to podobně - to, co zatím máme, je co nejjednodušší (oznámko bez holubiček a zlatých třpytiček, dort bez ozdůbiček a jiných blbůstek, téměř žádné dekorace, kytku chci taky co nejjednodušší, šaty mám úplně obyč) a vím, že si od té zmíněné osoby vyslechnu - jaktože nemáte oznámení ve zlatě? Jak to, že nemáte máslák plněný šlehačkou a ozdobený cukrovými růžičkami? Jak to, že nemáš šaty se šlehačkovou sukní? Jak to, že sis šaty nenechala ušít u té a té (nějaká její známá, která má přes 90 let, sice se živila jako švadlena, ale bohužel v dnešní době je to absolutně nenositelné) a bla bla...To poslouchám pořád:D Taky tyhle řeči ve svatební den bude muset někdo ode mně odizolovat, jinak bych místo svatební cesty šla do vězení. Nenech si do ničeho kecat nikým jiným, než je tvůj manžel, alergici a svědkyně:D
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Já do toho ještě nechám trochu kecat svou maminu, je to moje nejlepší kámoška. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@koada Tak v případě, že máte s mamkou stejný vkus a víš, že má rozumné názory, tak samozřejmě i maminku.
Odpovědět
Profilova fotka
@koada Zdravím Vás. Zažil jsem loni na svatbě dort, který se zcela vymykal běžným svatebním dortům (které vídám jindy) - novomanželé měli dort udělaný z medovníku - tj. seskládáno několik pater o menších a menších průměrech na sebe. Jednat to bylo velmi efektní a překvapivé, pak skvěle chutnal a navíc byl dokonalý pro převoz (každé patro přivezli zvlášť v krabici a sestrojili v pohodě na místě). Posílám foto pro představu, třeba někoho zaujme. :)
Odpovědět
Ahoj. Nám dorty s fondánem nechutnají. Ani necítím potřebu mít klasický svatební dort. Budeme mít několik různých, co máme rádi. Myslím, že záleží na vás, jaké si to uděláte... :-D
Odpovědět
@im4fun mi nebudeme mít výslužky vůbec.
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Jo to naštěstí ano, sice taky do toho ráda kecá, ale pozná když je něco už moc a nechá toho. Holt jsem ji za těch 30 let vycvičila.
Odpovědět
@koada Nekoukej na to, co mají ostatní, ale opravdu na to, co vám dvěma bude vyhovovat. Je to vaše svatba :-) Co třeba nějakej ovocnej svatební, těch jsem viděla taky poustu.. Jo a ten medovník je určitě taky dobrej nápad (pokud chutná), taky už jsem to od několika lidí slyšela, že nemají rádi buď s marcipánem nebo naopak šlehačkové, tak prostě medovník.. Opravdu to udělejte podle toho, co vám chutná a ne podle toho, co se běžně dělá..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My nakonec taky nebudeme mít klasický dort. Už to ví moje mamka, bráška a tchýně a jejím přítelem a můžu říct, že jsou naopak nadšení, že budou tři naprosto jiné dorty, a tak si budou moct vybrat, jaký budou chtít. Budeme mít všechny tři od Hájka, nejspíš jeden ovocný se želatinou, jeden kokosový s bílou čokoládou a ještě jeden nějaký, všechny obtočím bílou stuhou, ten bílý dám doprostřed na jednoduchý podstavec, aby vynikl jako "hlavní" svatební dort. ;-) Postavičku tedy mít sice budeme; bude stát před podstavcem s hlavním dortem, jako ozdoba stolu s dorty. ;-) A co se týče výslužek, tak ty nebudou vůbec, jen svědci, sourozenci a družička si odnesou malé roztomilé svatební bublifuky na památku. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@koada My to taky nemeli nijak nazdobeny. Jen tedy potazene. Kazde patro jsme meli jine. Dokonce spodni byl potazeny medovnik a byl nejlepsi. Medovnik muzu doporucit, vsem chutnal. Vysluzky jsme nedavali, jen jsme rozdelili prave spodni patro medovniku a rozdali. Plus nejake rizecky.... Jinak jsem vybirala z tohoto http://www.beremese.cz/fotoblog/marke... Prisli mi hezky a jednoduchy.
Odpovědět
my jsme taky nechtěli klasický máslák s krémovýma puckama, holubičkama a oschlýma růžičkama, fuuuuj.... chtěla jsem mascarpone, tvaroh nebo něco podobného, nakonec jsme na netu objevili obrázek, který nás nadchnul ( i když potažený fondánem, ale jen bílý, s drobnými kytičkami) - pak už jsme řešili jen náplně, vzhled byl jasný, patra jsme měli 4, každé jiné - spodek byl sachr (bez čoko polevy samozřejmě), pak ořechový, na tom světlý s ananasovým krémem a úplně nahoře byl můj oblíbený mascarpone s lesním ovocem. Vypadal moc hezky rozkrojený, jak bylo každé patro jiné, navíc si každý mohl vybrat, co má rád... všichni byli spokojení (dokonce i babičky, které čekaly klasiku, ale myslím, že ty to vzdaly už ráno, když pochopily, že to prostě bude jinak... ) - jestli nás někdo pomluvil, to určitě jo, ale byla to naše svatba ;-) Medovník je určitě dobrý nápad, nás na sachr přivedl pan majitel cukrárny, protože vyprávěl o svatbě, kde neměli ledničky (někde na zámku), na letních svatbách vypadají krásně i ovocné dorty s želé... myslím že dneska už fakt nemusí být na každém svatebním dortu holubičky ;-) ani oznámení ve zlatě a tak... v tom se máme fakt dobře, že si můžem vymýšlet ;-) respektive jít jinam, když nám nabízí přesně ty třicet let staré katalogy otřesných hnusných nechutných másláků :D :D a že takových "cukráren" stále není málo...
Odpovědět
Ahoj, my jsme měli 2 typy dortů - jeden potažený fondánem, byl ale domácí výroby (něco ve stylu "opilého františka" - tmavé těsto, oříšky, rum) a dostala jsem ho jako svatební dárek od mé svědkyně. Pak jsme měli dorty z Ollies, které já zbožňuju a dokonce vím, že dělají i bezlepkové varianty. Neměli jsme ale zase žádné zákusky apod., prostě jen dorty. Nedávali jsme žádné klasické výslužky, každý dostal šampaňské z Jižní Moravy a k tomu skleničky, protože v nich jsme měli zapíchnuté jmenovky a každý host si pak odnesl svou skleničku. Dorty z ollies se snědly kompletně celé, zbytek velkého svatebního dortu jsme pak vzali kolegům do práce a Ti se jen olizovali :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?