Nahý dort - komplikace s jeho výrobou. Pro kolik lidí jste měli, jakou náplň apod.

Zdravím, potřebuji radu.. V cukrárně jsme zadali zakázky pro 3 patrový "nahý" ovocný dort pro 70 osob. V jedné cukrárně s tím nebyl problém, udělali nám kalkulaci, vybrali jsme si náplň. Spodní patro bude máslový krém, aby unesl tíhu, tak nám to bylo doporučeno. Zbylé dvě patra odlehčený krém, šlehačkový. V náplni máme kousky ovoce. V této cukrárně s tím problém neměli. Druhá cukrárna se vyjádřila, že dort je moc těžký, tři patra jsou málo pro 70 lidí, větší udělat nejde. Všude musí být těžký máslový krém jinak se nám rozjede, to samé, žádné ovoce uvnitř, rozjížděl by krém apod. nejlépe dva dorty nebo je dát na stojan nad sebe. Souhlasíte s druhou cukrárnou? Je opravdu nahý dort takové "riziko"? Jakou jste měli náplň, pouze máslovou nebo i jinou? A hlavně vydržel, nezbortili se? Díky za zkušenosti.
Odpovědět
Meli jsme 3patrovy nahac pro 50 lidi. Napln mascarpone se slehackou, a kousky jahod. Zvenku lehce potreny maslovym kremem, aby nevysychal a kvetiny. Chtela jsem ho tak. Nejake vyztuze v tom spodnim patre asi byly, ale jen brcka nebo tak co se dava. Musela bys mit sirsi ty patra, nebo vyssi a krajet tenci krajicky pro 70 lidi. Prevazeli jsme ho na misto samy od cukrarky cca 18 km, vse ok.sla bych do prvni cukrarny,kdyz vi jak na to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na poctu porci nezalezi jen pocet pater, ale i jejich velikosti. Ja budu pect tripatrovy, prumer pater 30cm, 23cm a 15cm pro cca 60 lidi a pocitam s tim, ze hodne dortu zbyde. Jakykoliv patrovy dort musi mit 'vyztuze' ci 'podpery', normalne bud plastove nebo drevene. Pokud jsou udelane spravne, pak celou vahu nad nimi drzi ony, dort vubec. Maslove naplne jsou mnohem tezsi, nez slehackove. A pokud budete mit alespon lehce potazena vsechna patra maslovym kremem, nic by se rozjizdet nemelo. Takze mi prijde, ze druhe cukrarstvi pekne kecinka. Nech si udelat dort, jaky chces, od prvniho cukrarstvi. 👍
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme třípatrový pro 90 lidí a víc než polovina spodního patra zbyla. Záleží přece na průměry dortů i na jejich výšce, ne na počtu osob. Pokud se bojí, mohou dorty udělat nižší a širší. Výztuha pak bohatě stačí podložkou pod dort, není třeba mít zpevňující "nožičky". Nahý dort není rizikovější než potahovaný, ta potahovka ho nijak zvlášť nezpevní. Spíš je důležité precizně pracovat, protože se nic neschová. Toho se možná bojí. Rozhodně nahý dort ve třech patrech pro 70 lidí obecně nijak rizikový není, když se to umí .-)
Odpovědět
@rebe Dobrý den, můžu se zeptat, jak velká patra na šířku a výšku jste měli? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@yves6511 My tedy na naší svatbě neměli naháče, psala jsem to jen s ohledem na počet porcí. Měli jsme jej hodně vysoký, protože se mi to líbí víc, spodní patro mělo 30 cm. Zpevněný byl jenom dortovými podložkami mezi patry a držel parádně.
Odpovědět
@rebe taky neplánuji naháče, chci potaženou klasiku, jen mě zajímalo, jak velká jednotlivá patra jste měli. Plánuju si dělat dort sama, ale ve velikostech tápu, tolik lidí jsem nikdy nehostila, a nerada bych, aby na někoho nezbylo.. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já si vybrala dort omazaný krémem. Cukrářka mi pak vysvětlila, že se chová jako "naháč". Neměla jsem tam žádný máslový krém, ani nebyl nijak veliký, přesto stačil pro 43 dospělých a 17 dětí, ještě pár kousků zbylo. Výztuha v něm byla, mám ji vyfocenou i v albu. Určitě jdi do prvního cukrářství.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinabrozova27 Budeme mít třípatrový nahý dort pro 50 lidí s lehkými krémy bez másla, dort bude zpevněn vnitřní konstrukcí (tyčka) a spodní patro špejlemi). Vše bez problémů.
Odpovědět
Profilova fotka
zrovna včera jsem to řešila s naší cukrářkou, domluvily jsme se tak že ve spodním patře bude pudinkový krém a jahody, uprostřed bude čokoládový šlehačkový krém a úplně nahoře bude jogurtový krém s borůvkami. Počítáme s tím že se budeme muset propojit nějakými špejlemi nebo čím, ale mělo by to udržet tu tíhu. ;) Jinak to bdue taky nahý dort
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Ahoj, nikde jsem nenarazila debatu na téma, kdy nechat dort ozdobit kytickami, aby nezvadly? Pro dort se pojede cca 30km. Vůbec.me nenapadá, jak to vyřešit. Vím,že nejjednodušší je dort vyzvednout den předem, ale to zase nevydrží kytky bez vody a v den svatby to zase bude náročné na organizaci, protože hostina je 20km daleko. Poradíte mi? Děkuji, Verca
Odpovědět
Profilova fotka
@veveronica pečením dortu se živím. Cukrářka Vam da kvetiny do takove specielní zkumavky, která se pichne do dortu. V te zkumavce je voda. Takže kvetina neprijde do kontaktu s dortem a kvetiny zustanou ve vdě, takže i dort převzaty den dopředu není žadný problem
Odpovědět
Nahý dort jsme měli na svatbu před dvěma měsíci a nebyl vůbec problém s krémy, ovocem v nich, ani s tím, že by 3 patra byla málo pro 70 lidí. My jsme měli ve všech patrech mascarpone s ovocem, dort měl vystuhy, takže nepadal, navíc byl do poslední chvíle v lednici v restauraci. Pokud máte strach, že porce nevyjdou, nechte udělat ještě jeden malý (1 patro), rozkrojte slavnostně svůj svatební a obsluha kdyžtak prikroji z druhého, který stejně hosté neuvidí, my jsme to tak měli nachystané kdyby něco, ale nakonec porce vyšly na všechny.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mystique velice děkuji za odpověď. Ty zkumavky mě vůbec nenapadly! Strašne se.mi ulevilo,že můžeme tedy pro dort dojet o den dřív 😍
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?