Holky prosím prosím máte některá info o makronkách? Vím jen že to jsou nějaké malé dortíky, ale proč se pečou (nepřijdou mi zrovna estetické) a jestli to musí být na svatbě?? Případně i nějaký recept ;ú Kuju!
@moribundus Tak v prvé řadě není nic co bys na svatbě musela mít. Měj tam jen to, co chcete. ;) Makronky jsou takové malé sněhovo-mandlové cukroví, dvě půlky jsou slepené k sobě krémem.
Ahoj dámy, tak nejsou to makronky, ale makarony a je to luxusní francouzské cukroví, výroba je docela ošemetná. Jak píše kaarina, je to madlové těsto s bílkovým sněhem, různobarevné. Slepované buď máslovým a různě dochuceným krémem, nebo různými marmeládami. Jak to vypadá si najdeš jednoduše, když zadáš do Googlu "macarons" ;-)
Určitě není "povinnost" mít na svatbě cokoli. Makarony jsou teď dost módní v zahraničí, tak to asi pomalu proniká i do ČR...
Já žiju ve Francii, po makaronech bych se umlátila :-D - ale na svatbu je určitě neplánuju, takže no stress ;-)
@neftys75 česky se jim právě říká makronky. :) Jinak já je mám taky hrozně ráda, ale na svatbě je taky mít nebudu. U nás se moc nevyrábí a sama je doma sice dělám, ale ne vždycky se mi povede nožka a na svatbu bych se s nimi nepekla.
@kaarina Jo, já už jsem pak na to taky na českém webu narazila... :-N Tož jsem dělala chytrou a přestřelila jsem :-D
Já bych je na svatbu nechtěla už jen z toho důvodu, že jsou hrozně křehké a nic moc nevydrží - teplo, přesuny... A právě, kdo by se s tím dělal...
Nicméně jsou vynikající!!!!
Hmm, tak to budu muset někde ochutnat, škoda jen že jsem je zatím v žádné cukrárně nepotkala, budu po nich víc koukat ;) Tak a teď když vím co to je, tak můžu říct že je na svatbu neplánujem :D
@neftys75 Když žiješ ve Francii, myslíš že bys mi mohla poradit nějakou pěknou písničku (ve francoužštině) vhodnou do kostela?? Můj dědeček pocházel z Francie a ráda bych měla na svatbě alespoň jednu takovou píseň jemu napočest (bohužel nás opustil brzo ;-( )
Ahojky nevěsty,
kdyby náhdou chtěl někdo z Vás tyto laskominky tak jsem našla paní ,která je vyrábí. Má 16druhů náplní,Od 20 kusů výše je cena 11 kč za kousek. Průměr je cca 4 cm
www.domacilaskominy.estranky.cz/clank...
Já teda nechápu, co na tom každý má. Měla jsem jednu z prodejni bonbon a byl to pěknej hnus. V Paulovi za ně chtějí zase asi 40 Kč za kus :-O zalé české pečivo.
Na svatbě přece můžeš mít vše co se ti líbí a ne to co je zrovna tenhle rok in ;-) . Je to tvoje svatba, kde si můžeš splnit své představy. Tak hurá do toho!!